Keskustelut Luonto Liito-orava havainto

Esillä 8 vastausta, 111 - 118 (kaikkiaan 118)
 • Liito-orava havainto

  Merkitty: 

  Kävin tänään metsään.fi palvelussa ja erään palstan kohdalla oli mainita liito-oravan vaikutusalue tai jotain sinne päin, ei kuitenkaan liito-oravan havaintoaluetta. Asia on melko tuore koska viime syksynä mainintaa ei ollut. Silloin mainintana oli muinaismuistoalueen vaikutusalue, mutta ei itse aluetta. Ja nyt tämä maininta on korvautunut liito-oravalla. Mistään muinaismuistoalueesta ei ole todellisuudessa kyse, ainut mikä viittaa historiaan on meidän palstalla sijainnut pontikkatehdas joskus 1800 luvun lopulla. Ilmeisesti arvoisa Herra Naapuri on paikallisten viranomaisten kanssa napit vastatusten, koska kyseinen herra on keräillyt tontilleen kaikenlaista tavaraa, lähinnä romua ja on saanut ilmeisesti useita huomautuksia. Ja ilmeisesti yrittää näillä tempauksillaan hidastaa jotakin toimeenpanoa. Liito-oravista en tuolla suunnalla ole koskaan kuullut puhuttavan ja herran metsäpläntti on sellaista ryteikköä, että liito-orava ei siellä kyllä liitele. Kai pitää huomenna soittaa ympäristökeskukseen ja kysellä lisää, kun sieltä tuo tieto oli metsään.fi sivulle uinut. Tämä naapurin herra on senverran spesiaali tapaus, jotta mitään rakentavaa ei saa hänen kanssaan aikaiseksi.

 • pihkatappi pihkatappi

  Liito-oravien pesäpuut ja levähtämispaikat on yritetty saada kartoille. Jos kaikki haluaisivat nuo tietämänsä pesäpaikat julistaa ely keskuksille, olisiko paikkoja puolimiljoonaa vai jopa enempi. Paljonko pitää lukumäärä olla että suojelu status olisi perusteeton?

  20 vuotta sitten kaatelin tulevan talon paikalta puita pois, omistaja oli vihreä ympätistöpuolen toimessa oleva henkilö. Tontilla oli liiturin paskoja kuulemma, mutta eipä niistä kertonut ennenkö puut oli nurin. Jostain syystä puiden kaatamisen jälkeen avautui tuosta havainnostaan, vaikka yhtään kolopuuta en kyllä nähnyt. Noita paskojahan nuo pipertäjät on kanniskellut tiettävästi toistenkin metsiin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jätöksiähän löytyy myös ruokailumetsistä, ei pelkästään pesimämetsiköstä. Jos suojelustatus olisi lievempi, havainnot uskaltaisi ilmoittaa, toisin kuin nyt.

  Timppa

  Pk-seudulla kuulemma Raide-Jokerin työmaa uhkaa viivästyä joidenkin liito-oravahavaintojen vuoksi. Puiden kaatamiseen joudutaan hakemaan poikkeuslupaa ely-keskukselta. Nyt homma menee jo aivan naurettavaksi!

  Siis saattaa pysähtyä vuosiksi.   Jos Ely-keskus antaa poikkeusluvan, niin siitä voi tietysti valittaa hallinto-oikeuteen ja ehkä vielä Korkeimpaan Hallinto-oikeuteen, jos saa valitusluvan.

  Mitähän Stadin vihreät ajattelevat?

  Rane

  ”Mitähän Stadin vihreät ajattelevat?”

  Ei pelkästään Stadissa vaan kaikkialla liituri antaa ääliöille tekosyyn heittäytyä tärkeäksi ja jarruttaa hyviäkin hankkeita.Tämä Hesan raideliikenteen rakentaminenhan on periaatteessa juuri vihreiden peräänkuuluttamaa.

  https://yle.fi/uutiset/3-11373310

  Rane

  Vanha savottakaverinikin on laittanut suokuokalla rahaa mm.Raide-Jokeriin.Voi olla ettei Anni enää kiipeile raiteiden tieltä kaadettaviin ikipetäjiin.

  https://www.verkkouutiset.fi/hu-nain-anni-sinnemaki-perustelee-jattisatsauksia-raiteisiin/#b1066f5c

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Parhaassa tapauksessa liito-oravan aiheuttamassa viivästyksessä on kyse vain kuukausista, jos elykeskus toimii ripeästi eikä valituksia tule. Itse Raide-Jokeri on kallis hanke siltoineen, mutta niin ovat muutkin raidehankkeet ja metsää menee nurin niidenkin alle taas oikein urakalla. En tiedä onko merkitystä sillä pääseekö Tampereelle tai Turkuun tunnissa vai 1,5 tunnissa, mutta toisaalta: nopeuttaahan se nopea alkumatka muuallekin pääsyä. Kuulemma säädösten tai joidenkin päätösten mukaan kaikkialle maahan on päästävä kolmessa tunnissa, joten vaihtoehtoina ovat joko suurnopeusjunat (eteläosa) tai lentokoneet (pohjoisosa).

  Timppa

  Selvää on, että ainakin Pajamäki-seura valittaa.

  Nuo kaikki uudet ratahankkeet ovat aivan idioottimaisia maailmassa, jossa entistä enemmän siirrytään etätyöhön ja siinä kilpailijoina on koko maailma.  Siinä kisassa ei yksikään rata auta yhtään mitään.  Ainoa mahdollisuus pärjätä on hankkia sellaista uutta tietoa, jota ei muilla ole.  Liito-oravia nuo hankkeet toki auttaisivat.  Nehän viihtyvät valtaväylien varsilla.

  Tytär on IT-ammattilainen.  Hän valvoo erään suuren firman intialaisilta tilaamaa projektia.  Oli muuten etätöissä viikon täällä Keski-Suomessa.  Paljon käytti aikaa puhelimessa sinne Intiaan.  Intialaisten palkka on vain murto-osa suomalaisten palkasta.  Toki kuulemma myös työsaavutus on heikompi.  Kun oppivat paremmiksi, niin suomalaisten pitää olla taas edellä.

  Vähän asian sivusta.  On eroa etätyöolosuhteissa.  Tytär teki töitä keskisuomalaisessa järvimaisemassa kauneimpaan kevätaikaan.   Grillaili välillä meille ruokaa,  Intialaisilla on ulkonaliikkumiskielto.  On pakko olla olla pienissä asunnoissaan, joissa väkeä asustaa vaikka kuinka paljon.  Ulkona saa käydä vain lähikaupassa.

  mehtäukko

  Todellakin. Ne elintärkeät olemassa olevat puuta ja muuta tawaraa rahtaawat junaradat olisi kunnostettava ja pyörät pyörimässä. Raidejokerit ovat niin pähkähullua koohottamista ihmisten muka kiireellä kuin olla ja voi.

  Olisi nyt kerrankin valkopersetikkoja ja liitorukkasia, jotta tukkiutuisi koko kötäkkä.

Esillä 8 vastausta, 111 - 118 (kaikkiaan 118)