Keskustelut Luonto Liito-orava havainto

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 118)
 • Liito-orava havainto

  Merkitty: 

  Kävin tänään metsään.fi palvelussa ja erään palstan kohdalla oli mainita liito-oravan vaikutusalue tai jotain sinne päin, ei kuitenkaan liito-oravan havaintoaluetta. Asia on melko tuore koska viime syksynä mainintaa ei ollut. Silloin mainintana oli muinaismuistoalueen vaikutusalue, mutta ei itse aluetta. Ja nyt tämä maininta on korvautunut liito-oravalla. Mistään muinaismuistoalueesta ei ole todellisuudessa kyse, ainut mikä viittaa historiaan on meidän palstalla sijainnut pontikkatehdas joskus 1800 luvun lopulla. Ilmeisesti arvoisa Herra Naapuri on paikallisten viranomaisten kanssa napit vastatusten, koska kyseinen herra on keräillyt tontilleen kaikenlaista tavaraa, lähinnä romua ja on saanut ilmeisesti useita huomautuksia. Ja ilmeisesti yrittää näillä tempauksillaan hidastaa jotakin toimeenpanoa. Liito-oravista en tuolla suunnalla ole koskaan kuullut puhuttavan ja herran metsäpläntti on sellaista ryteikköä, että liito-orava ei siellä kyllä liitele. Kai pitää huomenna soittaa ympäristökeskukseen ja kysellä lisää, kun sieltä tuo tieto oli metsään.fi sivulle uinut. Tämä naapurin herra on senverran spesiaali tapaus, jotta mitään rakentavaa ei saa hänen kanssaan aikaiseksi.

 • Puuhastelija667

  Tuolla liito-kintaalla saa helposti tehtyä kiusaa kenelle vaan maanomistajalle. Ilmoitat mahdollisesta havainnosta, se lätkäistään kartalle ja kiusa valmis. Kukaan ei käsittääkseni maastossa käy havaintoja tarkistamassa ja iso osa niistä vallan perättömiä. Kun havainto on kartalle saatu merkittyä on se välillä pirun vaikea saada pois sieltä. Yhden olen elämäni aikana saanut poistatettua naapurin 5ha ja noin 4m kuusen taimikosta kun tuumasin että jalankos se tuolla kulkee.

  MaalaisSeppo

  Tarkistin metsänkäyttöilmoituksen poikimia viestejä. 3 tuli metsäkeskuksesta, 3 elyltä ja yksi maakuntamuseolta. Jälkimmäiseltä oikein kahden viskaalin allekirjoittama paperi scannattuna. Yhdessä viestissä esitetettiin välttämään hakkuita lintujen pesintäaikaan. Ehkä vihreiden hapatusta.

  100 motin alaharvennushakkuu hankintana työllisti useita henkilöitä kolmessa organisaatiossa. Onneksi ei peritty maksua, olisin pian velkavankeudessa.

  harrastelija harrastelija

  Onko Ely ainoastaan se organisaatio, joka tarkistaa liito-oravahavainnot? Metsäkeskuksen vastaus hakkuuilmoitukseen tuli maininnalla liito-oravista. Otin yhteyttä Ely:n, mutta siellä ei tiedetty asiasta, eikä lo-merkintöjä löytynyt tuosta Ranen liitteestäkään?

  Tuskin pelkästään mo:n ilmoituksen mukaan esiintymiskarttoihin piirretään havainnosta, pitäisihän siitä olla ao orkanisaatio tarkistus?

  Timppa

  Eivät tarkista.  Tein kerran hakkuuilmoituksen kallioisen mäenpäällyksen harventamisesta.  Ihmetykseni oli suuri, kun tuli ilmoitus, että siellä on pönttö, jossa liito-orava on  pesinyt.  Asiaa selviteltiin ja ilmeni, että eräs yhteiskunnan palveluksessa ( ei Ely tai Metsäkeskus )oleva virkamies oli joskus kauan sitten vienyt meidän maalle pöntön.  Oli vain ilmoittanut puoli kilometriä viassa olevat koordinaatit.  Pönttökin oli jo pudonnut.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Onko muilla käynyt niin, että johonkin ketjuun on tullut täppä päälle, että lähetä vastaukset sähköpostiin. Minulle kävi tässä ketjussa, vaikka en ole edes kommentoinut. Sitten sinne sähköpostiin se viesti tulee joillakin kiinan tai japanin aakkosin.

  saasnähdä saako nyt pois, kun panee viestin ketjuun.

  lie turha toiminto muutenkin koko sähköpostiin lähetys.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Pöntön vieminen toisen maalle on luvanvaraista toimintaa – varsinkin liito-oravalle sopivan pöntön!

  Veikko Iittainen

  Hei

  Metsäkeskuksen on nyt nostettava käsi pystyyn ja luontotietojen päivitys ei ole mennyt suunnitelmien mukaan synnyttäen virheitä joissakin tapauksissa.

  Korjauksia tehdään parhaillaan ja arvio on, että korjaukset saadaan tehtyä tällä viikolla.

  Pahoittelemme tilannetta, häiriötiedote asiasta on palvelussa ja päivitämme sen, kun asiat ovat kunnossa.

  Terveisin

  Veikko Iittainen

  metsänomistajien palvelupäällikkö, Metsään.fi-palvelun omistaja

  Metsäkeskus

  harrastelija harrastelija

  Kiitos rehellisestä ja suoraselkäisestä vastauksesta Veikko Iittaiselta:)

  Metsään.fi:ssä on aika tarkkoja ohjeita ja ennusteita hoito- ja hakkuusuunnitelmista. Uuden lain mukaan ymmärsin, että metsänomistajalle annettiin vapauksia hoitaa ja hakata metsiään? Tärkein asia, mitä Metsäkeskus seuraa, on juurikin uudistamisvelvotteen seuraaminen!

  Kuitenkin, kun seuraa metsään.fi:n päivityksiä, tuntuu välillä, että suositukset ovat muuttuneet vaatimuksiksi? Esim. ensiharvennusten siirtäminen liian myöhäiseksi ei ole hyväksi kokonaisuutta ajatellessa.

  Gla Gla

  Minulle on tullut metsään.fi:n mukaan parin hehtaarin aukko, joka odottaa taimia.  Täytyy käydä katsomassa, onko joku hakannut sen paljaaksi. Itse en ole.

   

  Veikko Iittainen

  Hei

  Metsänomistajalla on vapaus hoitaa metsiään omien tavoitteidensa mukaisesti hyvinkin vapaasti. Metsään.fi-palvelussa ehdotetut hoito- ja hakkuutyöt ovat suosituksia eivät vaatimuksia.

  Metsään.fi-palvelun perusteet on tehty 2010-luvun alussa silloisen tarkemman metsälain ja metsänhoitosuositusten pohjalta. Metsänhoitosuositusten muutokset huomioidaan laskennoissa eli tältä osin ehdotukset ovat nykyisen metsänhoitosuosituksen mukaisia.

  Tällä hetkellä meillä ei ole kuin yksi hoito- tai hakkuuehdotusvaihtoehto kuviolle, Metsään.fi-palvelua lähdetään uudistamaan ja siinä yhteydessä tätä pyritään parantamaan. Nykypalveluun ei vaihtoehtoisia ehdotuksia ole tulossa.

  Terveisin

  Veikko Iittainen, metsänomistajien palvelupäällikkö, Metsään.fi-palvelun omistaja, Metsäkeskus

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 118)