Keskustelut Metsänhoito Männikkö istuttamalla vaiko kylvämällä?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 108)
 • Männikkö istuttamalla vaiko kylvämällä?

  Ongelmana VT maapohja,paikoitellen jäkälä-kanervakangasta,paikoitelleen suopursua kasvavaa pohjaa.Maa-aines melko hienojakoista.Kaivurilaikutus-mätästys käsittely tehty.Istuttaen vaiko kylväen uudistus?Vai pitäisikö osa kylvää ja tietyt kuvion kohdat istuttaa?

 • oksapuu

  Äestys metsääkeellä tuossa varmaan olisi ollut paikallaan…

  Suopursua jos kasvaa niin meneekin jo vaikeaksi. Omasta puolesta männyn istutukset on istutettu ja sattuneesta syystä…

  Jovain

  Tänä keväänä tuli tehtyä hankikylvö omilla mänty/kuusi sekasiemenillä. Kohde oli syrjäinen ja pieni alainen 0.5 ha, jonne tuskin on kannatusta viedä muokkauskonetta. Kohde oli alava ja osittain veden vaivaama.

  Pitäisi etuna ainakin laikutukseen verrattuna sitä, että siemenet/taimet tulevat koholle, ei usein veden vaivaamaan laikkuun. On myös kustannus kysymys ja periaatteessa nollakustannuksilla saa hyvän taimikon aikaiseksi ja pienellä vaivalla, näin ainakin uskon.

  Onhan siinä sitten perkaamista ja onhan se hidasta suoraan metsäpohjalle kylvettynä saada taimikko aikaiseksi, istuttamiseen verrattuna.

  tamperelainen

  Suon(VT) turvemättäät.Mätästetty viime kesänä juhannuksen aikaan.toistaiseksi pintakasvillisuudesta vapaat.Kannaisiko kylvää vaiko istuttaa männylle. ?

  A.Jalkanen

  Sekä että? Jonkin verran molempia niin jotain jää kasvamaan. Periaatteessa istutus turpeessa varmempi mutta vähän mutua kun minulla ei ole itsellä kokemusta turvemailta.

  tamperelainen

  Senverraan googlailin,että mättääseen kylvöä suositeltiin enempi,mutta..se toimii parhaiten heti kaivurityön jälkeen tehtynä.Mättään ongelma on kuivuminen,kesän keleistä riippuu.Päädyin itsekkin tuhon sekä että metodiin.Nuo männyn kylvöt kyllä vähän onnen toukoa.Tänään olin kivennäismaan viimevuotista kylvöä paikkaamassa,rouste nostaa juuret siististi taivasta kohti.yhden hiesukohdan istutin 1v-taimilla

  Tolopainen

  Koneella kylväen tulee paras taimikko, käsin en ala enää kylvämään. Liian hankalaa merkata reittiä, joka on jo kylvetty, voi jäädä aukkoja mätästettyyn kohteeseen. Ei maastoon jää kengänkuvia, joita voisi seurata.

  mulle

  Siemenpuita olisin jättänyt ja ne turhat teot pois,raha&luonto ratkaisee.

  tamperelainen

  Kävin eieln katsomassa ojitusmättäille kylvöjen tuloksia(ruohoturvesuo).Itäneet melko hyvin ja ei roustetta.Saapa nähdä tuleeko paksuokasia ja lenkoja puita.Piti vähän istuttaa,mutta männyntaimia ei saanut tänä keväänä

  mehtäukko

  Tuohon edelliseen ” mulle”n kommenttiin.Järjenkin käyttö on hyvästä. Jos sp jäävät hankalaan maastoon tai tuuli-arkaan paikkaan, turhat teot ovat juurikin käytössä. Muutenkin tuulet reuhtovat nykyään milloin mistäkin suunnasta, joten nurin vaan menee.

  Tolopainen

  Kyllä niitä männyntaimia saa ainakin MG:ltä.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 108)