Keskustelut Metsänhoito Männikkö istuttamalla vaiko kylvämällä?

Viewing 8 replies - 101 through 108 (of 108 total)
 • Männikkö istuttamalla vaiko kylvämällä?

  Ongelmana VT maapohja,paikoitellen jäkälä-kanervakangasta,paikoitelleen suopursua kasvavaa pohjaa.Maa-aines melko hienojakoista.Kaivurilaikutus-mätästys käsittely tehty.Istuttaen vaiko kylväen uudistus?Vai pitäisikö osa kylvää ja tietyt kuvion kohdat istuttaa?

 • Jänkhäjoonas

  Siis nimenomaan tarkoituksena jonkinlaista vakoa tehdä ja kevyesti peittää. Ei viitsi linnuille jättää syötäväksi ja viskoa vain sinne tänne. Kuvittelisin tuolla tapaa pääsevän huomattavan pienellä siemenmäärällä

  Tulevan vuoden taimihinnasto taidetaan ilmoittaa piakkoin, mutta kun kuuntelee tuollaisia tonnin kilohintoja niin ihmeen arvokkaita tuntuvat olevan. Tämän vuoden hinta männylle taisi olla 16 senttiä ja tuosta epäilemättä tulee nousemaan jonkin verran. Jospa sitä 6000-7000 tainta saisi tonnilla, jolla istuttaa jo aika ison alan. Nooh, pitää varmaan soitella alkuviikosta ja tiedustella niin sillähän sitä viisastuu

  Vähän vielä tällaista arpomista tämä homma. Joskus teininä parikymmentä vuotta aikaa olin viimeksi istutushommissa. Jos taimia istuttaa niin mitenkä lie pottiputki uppoaa maahan, kun hivenen päässyt jo tiivistymään maapohja vai meneekö sitten kuokkahommiksi.

  Puuki

  Metsikkösiemen ei kustanna tonnia/kg.

  Anonymous

  Kaikkisileäksi-, puupeltomiehet eivät ehkä tiedäkään, että mänty huolehtii lisääntymisestään ihan itse. Sille pitää vaan antaa siihen mahdollisuus. Laadukas taimi on ainoastaan luonnontaimi, hirvetkin kunnioittaa. Kyllähän mäntypensaita tietenkin voi istuttaa,  jos haluaa tehdä homman vaikeasti. Keinutuolitehtaat tarvitsevat tietenkin myös jonkin verran materiaalia.? Asiasta toiseen, liian varttuneet männyt rajoittavat hiilinielua….halloota?? Täällä pohjoisessa, ainakin suurimman tilallisen metsähallituksen entisiä metsiä katsellessa tekee havainnon  tukkipuut ovat finitos, kaputos, slutos. Buriid Juovllaid ja lihkolaš ođđa jagi!

  Tomperi

  Määrittele maalaji ensiksi,

  Metsuri motokuski

  Tuo on kyllä totta. Männyn luontainen taimiaines ei ihan joka paikkaan synny vaikka mänty hyvin kasvaakin.  On paljon sellaisia maalajeja jotka tarvitsevat taimen että onnistuu.

  Puuki

  Karut kankaathan ne niitä puupeltoja yleensä on, kun muut puut ei kasva kuin mänty.      Täälläpäin onnistuu luont.uudistaminen männylle melko rehevälläkin maalla juuri sopivan maalajin takia.     Suollekin on joskus aikoinaan istutettu mäntyä, kun silloin se oli muotia.

  Varttuneet männyt ei kasva harvassa varsinkaan enää hyvin . Ha-kasvu jää paljon varhaiskeski-ikäisen metsän kasvusta.

  Tomperi

  Päätöshän on jo tehty kun on kaivinkone päästetty mätästämään.

   

  Metsuri motokuski

  Monesti kun palkkahenkilöillä työ tehdään kannattaa pelata varman päälle. Mieluimmin istutus tai kylvö kuin odottelee josko luontaista tulisi. Yksityisillä oman työn tekijöillä voi tähän olla aikaakin

Viewing 8 replies - 101 through 108 (of 108 total)