Keskustelut Metsänhoito Männikkö istuttamalla vaiko kylvämällä?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 108)
  • Männikkö istuttamalla vaiko kylvämällä?

    Ongelmana VT maapohja,paikoitellen jäkälä-kanervakangasta,paikoitelleen suopursua kasvavaa pohjaa.Maa-aines melko hienojakoista.Kaivurilaikutus-mätästys käsittely tehty.Istuttaen vaiko kylväen uudistus?Vai pitäisikö osa kylvää ja tietyt kuvion kohdat istuttaa?

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jos huomioidaan myös juurikääpäriski, männyn hajakylvö muokkauskoneella tai istutus on parempi kuin käsinkylvö, jossa tahtoo syntyä kylvötuppaita joita joutuu sitten raivaussahalla harventelemaan.

    Per Ä Reikäs

    Oliko niin kova rahan tarve, ettei voinut siemen puita jättää, ilmainen taimen kylvö siten olisi, jos varoja olisi.

    tamperelainen tamperelainen

    Oli siemenpuitakin,tosin harvakseltaan,nyt ainakin puolet ”lattiassa”.Nyt täytyy yrittää jalostushyötyjä laatusiemenellä.Pistekylvö kyllä tekee tuon AJn mainitseman harvennusongelman.Laitoin viime kesänä kuusentaimiakin kyseiselle aukolle ja kasvaneet reippasti jo pituutta.Metso vain kävi osasta napsimassa latvat.Todisteena runsaasti ”kanajälkiä” mutaissa paikoissa.metso yllättävän paha tuholainen .Muutenki hakkuu-aukkoni ainukainen alueen metsissä,kana-linnuilla siellä useita”vihtomiskuoppia”.Tricoa laitoin viime syksynä ja nyt ei sittemmin ole latvatuhoja näkynyt.Pitäisi taas silmujen puhkeamisen aikaan karkotetta suihkauttaa,mutta ei taida ehtiä kaikkia kommervenkkejä tehdä

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Kyllä meillä ainakin MHY on mäntyjä jo jakelemassa, minä sanoin että vasta toisesta kuormasta, pitäähän sen maan sulaakkin.

    Ole koskaan kullutkaan että männyntaimia ei saisi, pitää vain tilata ajoissa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    kiipiä

    Pienillä aloilla olen kylvänyt laikun eteläreunaan aivan kuntan viereen tai kantojen juureen idän puolelle. Pienilmasto säilyttää kuivana kesänä kosteuden paremmin.

    R.Ranta

    Parasta oppia saa, kun käy tutkimassa kylvettyjä alueita samana ja seuraavan vuonna kylvöstä. Siitä nopeasti näkee sen, missä sirkkataimi kehittyy ja pärjää parhaiten – roustettakin vastaan. Aivan oleellista on, minkälaiseen kohtaan ne siemenet laitetaan. Kolme tärkeää tekijää, kuin talon ostossa. Paikka, paikka ja paikka. Mitää lapsellisia viiruja tai pettelyjä ei tarvita.

    mehtäukko

    Ai Viiru ja Pesosia…? Kun on tutkimustuloksia jossain homeisessa hyllyssä siitäkin, että esim linnut napsivat siemeniä joskus riesaksi asti.Ei varmaankaan aina.

    Taas tullaan siihen vaivan ja tiedon määrään, onko sitä, vai sipaistaan kengän kärjellä se viiru…?!

    tamperelainen tamperelainen

    Ole koskaan kullutkaan että männyntaimia ei saisi, pitää vain tilata ajoissa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    soittelin taimitilausta helmikuussa 21 Pirkanmaan MHYlle ja viesti oli,että männyntaimia ei tänä vuonna saa.Onkohan tuo mäntypula yhdistyskohtaista ?

    tamperelainen tamperelainen

    On myös alueita,joissa heti olemattoman kuntan alla hienojakoista hiesua ja reunoissakaan kylvö ei tahdo onnistua.Silloin kannattaa istuttaa ja syvään ja laikkujen reunoihin silloinkin.istutus vasta muutama vuosi kylvöjen jälkeen,muutoin saattaa tulla etukasvuisia männyntaimia.Yleensä pitäis joku ryhmä uudistaa istuttaen,niin ongelma poistuisi

    R.Ranta

    Se on tärkeää, että kylvö tehdään HETI maanmuokkauksen jälkeen, eikä mihinkään sateen tiivistämään maahan.  Äestys on hyvä maanmuokkaus kylvölle, kun siinä sopivia paikkoja tulee paljon. Riesana tietysti vähän se, että raivattavaakin tulee, kun maata avataan paljon.  Äestyksen voimakkuus on tehtävä olosuhteiden mukaisesti.

    Hyvänlaatuisen männikön kasvattaminen vaatii riittävää tiheyttä taimivaiheessa. Muuten tulee vain oksaista räkämäntyä, jonka tyvitukki on järjestään pilalla.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 108)