Keskustelut Harrastukset Me keskustelemme taas!

Esillä 10 vastausta, 3,801 - 3,810 (kaikkiaan 24,574)
  • Me keskustelemme taas!

    Merkitty: 

    Tänä iltana kymmenen jälkeen palasimme taas keskustelupalstalle! Tuliko joku järkiinsä vai pitikö tilapäisesti palauttaa entinen versio, jonkun bugin korjaamisen ajaksi?

    Joka tapauksessa tervetullut muutos jos jää pysyväksi!

    Terveisin: Korpituvan Taneli

  • Puuki

    Kiinteistöverot ja autoilusta perittävät verot on nousseet paljon. Niillähän niitä maksellaan mm. terveyskeskusten ja koulutuksen menoja varsinkin haja-asutusalueilla, joilla kiinteistöveroille ei ole edes mitään vastinetta kuten katujen kunnossa pitoa ja katuvaloja.

    Puun hinnan laskulla ja verotuksen nostamisella on kustannettu paljon koko yhteiskunnan muita menoja;  mm . korkeita pääkaupunkiseudun verottomia asumistukia VVO:lle (nyk. Koijaamo) ja sitä kautta ay-liikkeen pomoille ja muille verottomia tuloja nostaville.

    Maaseudun alasajaminen liittyy joidenkin ryhmien omien etujen itsekkääseen ajamiseen.   Kallistuvat asunnot ja slummiutuminen vaatii lisää tuloja muista maakunnista ja sieltä säästetään mistä aina ennenkin.   Kotimaisesta ruoantuotannnosta ja elintarviketeollisuudesta valittaminen vastaa itseään jalkaan ampumista.    Suurin osa niistä tuista on EU:hun maksettujen rahojen palautusta ja isoimmat tuet menee paljon myös duunareita työllistäville firmoille.

    Tolopainen

    Euroopan ja Venäjän mitättömyys alkaa näkyä kun jenkkilä ja Kiina käyvät taistelua tietotekniikan johtajuudesta. Jenkit hallitsevat ohjelmia ja kiinalaiset rautapuolta. Muilla ei ole tuossa mitään roolia. Vaikka omistan Huawein puhelimen en näe tuossa mitään ongelmaa sen käytölle. Android syrjäytti aikoinaan Nokiankin ja jenkit nopeuttivat loppua  ostamalla sen pois markkinoilta.

    Kalle Kehveli

    Eurooppa painiskelee väärien asioiden kanssa, kuten tämä ilmastonmuutos, kun pitäisi muiden lailla keskittyä uuden kehittämiseen/tuottamiseen. Onko euroopassa sitten asiat jo liian hyvin, kun on vara tehdä näin.

    Huawei on minun seuraavakin puhelin. Toimii kuin ajatus, ei kaadu ja on nopea. Kosketusnäyttökin huippua. Kepittää muut puhelimet mennen tullen ja sekös jenkkejä harmittaa.

    jees h-valta

    Kyllä Kalle nykypuhelimet pelittää varmasti sen kun sun Huaweisikin. Yksi merkki josta tulee nopeasti samaa maata kuin Nokia Microsoftilla. NykyNokia on sitten taas puhelin kovalla teholla ja silti kaksisataa halvempi kuin 64 Mb:n Apple. Huawei on hiukan lepsu ja olematon olemukseltaan. Toimii kyllä, vielä. Jenkkejä ei kauan kiinanpuhelimet harmita koska he yksinkertaisesti tuhoavat niiden mahdollisuudet muualla kuin omilla markkinoillaan. Sellainen ”maailmanpoliisi” se jenkkipöhkö vain on. Ite tässä lähinnä mietiskelen että Nokia vaiko Apple.

    Tolopainen

    Trump leikkii tulella. Jenkkilän velkavetoinen talous on täysin riippuvainen valtionlainojen myynnistä ja Kiina on ollut niiden suurin ostaja. Mitäpä tapahtuu, jos jatkossa ei ostakaan vaan laittaa niitä myyntiin. Sattaa taala olla kohta pelkkää vessapaperia, kuten rupla Neuvostoliiton romahduksen aikana.

    Visakallo Visakallo

    Taitaa tuossa USA:n ja Kiinan keskinäisessä nokittelussa kuitenkin toimia kauhun tasapaino. Kiinankaan talous ei ole niin vahva kuin sitä ehkä jossain luullaan. Kiinan alueet ovat korviaan myöten veloissa, mikä ei suoraan näy Kiinan keskusvaltion luvuissa.

    harrastelija harrastelija

    Jees hv: ” Halpaahan sähkö suomessa on edelleen, oli mitä värisävyä tahansa. Älkää olko pelkän sähkön orjia vaan kotimaista kiinteää pesään. Ei se aivan laitaa ole että pelkällä sähköllä vedetään kova pitkä talvikausi. Vaikka sitten olisi näitä nykymaailman tekniikkapelleilyn pumppuvekottimiakin välissä. ”

    Sinänsä sähkö on todellakin halpaa, jos vertaa vaikka hevosvoimaan. Tunnin työskentely hevosen kanssa maksaa ehkä 40 €. KWh:n hinta ennen verotusta on siirto- ja perusmaksunkin kanssa luokkaa 0,10 €. KWh on kumminkin työnä 1,36 x hevostyövoima!

    Joka päivä täällä talvisin – viimeksi eilen työnnetään puuta uuniin! Eihän siinä tuntipalkoille pääse, mutta onpahan pientä hyötyliikuntaa ja antaa tervettä mielihyvää 🙂 Verotus tässäkin eniten v*****aa, lun joka välistä menee ja näkee, että mitä kootulla verolla sitten tehdään!

    MaalaisSeppo

    Edellä sivuttiin Kiinan ja USA:n nokittelua, joka heijastuu myös automarkkinoihin. Kiinalla on vielä yksi ässä hihassa: Pohjois Korea.

    Tolopainen

    Pohjois-Korea tuossa Trumppia hiertää pahasti, heti alkoivat ongelmat Kiinan kanssa, kun Kimin välillä neuvottelut menivät kiville. Jenkit eivät yleensä Aasiassa ole voimapolitiikalla saaneet mitään aikaan, katsotaan saako kauppapakotteilla ajettua omia intressejä. Kiinan odotetaan painostavan pohjois-Koreaa tekemään diilin Trumpin kanssa.

    Visakallo Visakallo

    Sähkön tuotanto ja jakelu on harvoin vain yhden maan asia. Suomenkin on  huolehdittava siitä, ettei Venäjä-riippuvuus sähköstä kasva meillä talvikuukausina liian suureksi.

    Neuvostoliiton jäänteistä on pian katoamassa, kun Baltian maat ja Venäjä erottavat sähköverkkonsa toisistaan.
    Baltian tavoitteena on liittyä Manner-Euroopan sähköjärjestelmään vuonna 2025.  Tähän liittyen Venäjälle kuuluvaan Kaliningradiin on valmistunut kolme uutta kaasu- ja hiilivoimalaitosta. Venäjä on rakentanut Kaliningradiin myös terminaalin nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä varten.

    Baltian maissa on jo pitkään ajateltu, että Venäjän kontrolloima sähköverkko on turvallisuusriski.
    EU:lta tulee 75 prosentin rahoitus liki puolentoista miljardin euron kuluista, joita Baltian liittämisestä uuteen verkkoon syntyy.
    Asialla on myös taloudellinen puolensa, Viron presidentti Kersti Kaljulaid sanoi tavattuaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin huhtikuussa Moskovassa. Kaljulaidin mukaan tämä yllätti Putinin.

    ”Kerroin, että 1960-luvulla rakennetut linjayhteydet vaatisivat oleellista kunnostusta ja meidän on edullisempi ja helpompi tehdä työt lännen suuntaan”.
    Viro perustelee asiaa myös sillä, että kilpailutilanne olisi epäreilu. Venäjää ja Valko-Venäjää eivät koske samat päästöjen rajoittamiseen tähtäävät vaatimukset ja ympäristösopimukset kuin EU:ssa.

    Venäjä on kommentoinut Baltian siirtymistä toiseen sähköverkkoon varsin vähän.  Yle

Esillä 10 vastausta, 3,801 - 3,810 (kaikkiaan 24,574)