Keskustelut Harrastukset Menetetty mesimarja?

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 77)
 • Menetetty mesimarja?

  Metsänhoito-osiossa ketjussa ”Avohakkuu sopii hyvin Pohjolan ilmastoon” on muutama mesimarjaa koskeva kommentti. Parasta lienee yrittää kerätä palstalaisten mesimarjatietous oman otsikkonsa alle.

  Kiinnostuin viime kesänä luonnonvaraisesti kasvavan mesimarjamme (Rubus arcticus) tilanteesta, kun havaitsin eräällä avohakatulla alueella runsaasti ”maamuuraimen” viehättävän punaisia kukkia. Siispä kysyin yllä mainitussa avohakkuuta käsittelevässä ketjussa palstalaisten viimeaikaisia kokemuksia ja havaintoja mesimarjasta. Siinä yhteydessä ainoastaan nimimerkki ’vänkäri’ kertoi saunarantansa esiintymästä. Epäselväksi jäi kuitenkin silloin (heinäkuu), millainen oli marjojen muodostus hänen kasvustossaan.

  Olen kiitollinen kaikille, jotka tahtovat jakaa kokemuksensa ja tietonsa mesimarjasta. Erityisesti kasvupaikan luonne kiinnostaa, samoin marjojen esiintyminen. Vanhat muisteluksetkin asian tiimoilta ovat kovasti tervetulleita.

 • Aukusti

  Mesilillukkaa en ole tunnistanut täällä meilläpäin. Lillukkaa kyllä on kuivahkoilla paikoilla, sellaisissa missä en ole mesimarjaa nähnyt. Aikaisemmin kasvoi lillukkaa paikoin runsaastikin ja sitä syötiin koulutien varsilla loppukesästä.

  Tulevana kesänä täytyy katsella tarkemmin jos löytyisi mesilillukkaakin katseltavaksi, marjojahan siinä ei ole.

  Viljelykokeisiin otan omilta mailtani löytyvää mesimarjan alkuperää.

  6 m3

  Nyt se loytyi, mesimarja, Peuraniemen taimitarhalta Kajaanista. Samalla reissulla mukaan saa lakkaa ja karpaloa. Voipi laittaa amppelissa roikkumaa. vaikka porraspieleen. Aamun Kainuun Sanomat tuon uutisen kertoi.

  kisi

  Niinpä sexemtree, tästä se ei hyvä hyyrää!

  6 m3

  Mesimarja kukkii jo Kainuussa. Aikaisin kukinto mita olen seurannut talla paikalla vuodesta -97. Niin kylla kaikki muutkin marjankukat on etuajassa aiemmista kevaista.

  6 m3

  Niimpa, ja paalle syva huokaus. Ei ikina ennen,,,talvi tulee varmaan jo elokuussa?Piti korjata edellista kommenttia. Mesimarja kukkii siis parhaillaan, on niin kukkaista etta,,,, Onkohan tulossa maailman loppu? Kannattaako enaa ostaa Peuraniemen kasvattamia taimia puutarhaan???

  Anton Chigurh

  Kävin katsomassa blogin. Katsoin viisaimmaksi olla olematta ensimmäisen kiven… korjaan ensimmäinen kommentoija.

  Laita siihen vielä kävijälaskuri.

  Löytyy myös haulla: ”miisu metsämestarin kuvia ja juttuja”.

  Aukusti

  Hei Miisu ja onnittelut avauksesta!

  Minusta kasvi näyttäisi olevan palsami tai jättipalsami. Tämä on arvaukseni, joten voin ola väärässäkin.

  A.Jalkanen
  Hämis

  Avohakkuualallani istutellessa näkyi kesäkuussa kukintaa hyvin, kostea mustanmullan isohko  notkopaikka. Hieskoivua säästöpuina. Täytyisi käydä katsomassa antaako marjaakin. Etelä-pirkanmaalla.

  Oletteko nähneet mesimarjaa muualla suomessa ?

  Monimuotoisuutta, kyllä.

  A.Jalkanen

  Nyt pitäisi geenitekniikka olla jo niin pitkällä että mesimarjan aromia osataan valmistaa synteettisesti. Lisäksi voisi kehittää mesimarjan makuisen vadelman jota olisi helppo viljellä.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 77)