Keskustelut Metsänhoito Metka-tuki

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 382)
 • Puuki

  Mh-tuet varsinkin taimikonhoitoon lisää pitkityksessä myös tuen myöntäjätahon tuloja. Siksi ne on ehkä paras tukimuoto jota valtio harrastaa.  Omaan käyttöön tulevan puun tuki onkin eri asia kuin ”yhteiseen hyvään” lopulta  päätyvä tuki.  Tee vaan nostokoukku omalla rahalla kaikki semmonen työ ja jätä muille tukien hakeminen.

  Tolopainen

  Tuet on myös verollista. Ei niitä sellaisena vuotena kannata hakea, että tuen takia joutuisi maksamaan korotettua pääomatuloveroa.

  Nostokoukku

  Omalla rahalla yritän tehdä. Jos toisilta leikataan asumisesta, ruoasta ja opiskelusta, tuntuu vastenmieliseltä hakea avustusta oman omaisuuden hoitoon ja siinä samalla byrokratian rahoittamiseen.

  Puuki

  Esim. asumistukea ei lopeteta vaikka se lisää asuntojen rakentajien ja vuokranantajien tuloja.  Vientituloja ja verotuloja lisäävää metsätalouden tukea ei lopeteta myöskään. Se olisi lyhytnäköistä valtion taholta.  NMH:n tukea energiapuun korjuuseen voisi vähentää tai lopettaa kokonaan ; se ei tarvitse enää tukemista. Taimikonhoidon tuet on eri asia.

  Omaan käyttöön tulevaa energiapuun korjuuta ei tueta muutenkaan joten on helppo muka kieltäytyä hakemasta tukea.

  Tolopainen

  Se on oikein, kun hallitus kuulee, että nostokoukku ei nosta 100€ metkatukeaan, hallitus varmaankin peruu kaikki leikkaukset ja ottaa uutta velkaa miljardin enemmän.

  KeMeRat

  ”Omaan käyttöön tulevaa energiapuun korjuuta ei tueta muutenkaan joten on helppo muka kieltäytyä hakemasta tukea.”

  Ei pidä paikkaansa. Taaskaan.

  Puuki

  Tuen saamiseksi tarvitaan puuta ostavan yhtiön tms. todistus puun määrästä.

  Omaan käyttöön otetusta puutavarasta sitä ei saa.

  Nostokoukku

  Ei ole tarkoitus ”painostaa” hallitusta perumaan leikkauksiaan. Mutta joku tolkku täytyy kerjätessäkin olla.

  Nostokoukku

  Onko Metka-tuessakin jokin vaikeusastekerroin, kun Tolopainen pudotti minun mahdollisesti saaman nuoren metsän avustuksen 100 euroon kolmelta hehtaarilta? En väitä, etteikö niin olisi, ei vain ole tullut tutustuttua asiaan tarpeeksi, mutta toiset ovat mielestäni puhuneen noin 250 eurosta hehtaari.

  Tolopainen

  Ehdot pitää täyttyä muuten pienentävät tukialaa. Ei se ole mikään Manulle illallinen, joka tulee kaikille, kunhan viitsii anoa.

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 382)