Keskustelut Metsänhoito Metka-tuki

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 203)
 • Nostokoukku

  Paljonko mittasit minun kohteessa olevan tukikelpoista?

  Tolopainen

  Se katsotaan sitten, kun työ on tehty. Uudet pykälät on sellaiset.

  Visakallo Visakallo

  Metka-tuki saattaa innostaa mukaan sellaisiakin, jotka eivät jostain syystä koskaan hakeneet Kemeraa. Ehkä he vierastivat sitä, että tukea oli haettava ennen töiden aloittamista, ja työn toteuttamiselle oli määräaika, jonka sisällä oli jätettävä myös toteutusilmoitus. Toivottavasti nyt nämä uusinnokkaat raivaajat malttavat myös lukea ohjeet tarkasti, sekä myös noudattaa niitä, ettei ”väärin raivatut” kohteet tuottaisi pettymyksiä, jos tukea ei myönnetäkään.

  Tolopainen

  Kannattaa tehdä ne toteutusilmoitukset joulukuun lopussa, silloin tulee vähiten hylsyjä, kun ylimääräinen budjettiraha polttaa virkamiesten näpeissä. Se pitää saada johonkin käytettyä.

  Panu Panu

  Tuen rahamäärät on nyt julkaistu:

  – taimikon hoito 200 e/ha
  – tuki kun lisäksi kerätään pienpuuta 300 e/ha

  https://www.metsakeskus.fi/fi/metsatalouden-tuet/metka-tuet/tietoa-metka-tuista

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kannattaa lukea tässä ketjussa julkaistusta linkistä uudet säännöt Metka-tukeen. Jos sitten kirjoittaa runkoluvuista, pituuksista tai läpimitoista, niin lukijoita helpottaa jos kertoo missä yhteydessä niistä puhuu: 8 m pituusraja liittyy jäävän puuston enimmäistiheyksiin taimikonhoidossa ja 12/15 m pituusraja nuoren metsän hoitoon.

  (Editoitu)

  Metsuri motokuski

  Tässä metkassa näyttää olevan niin että pienpuun korjuutuki on sidottu hehtaarilta saatavaan puumäärän. Vähintään jos korjataan 35 mottia ja Lapissa 25 mottia / ha niin on oikeus korotettuun tukeen. Se ei sinänsä ole kiinni puun pituudesta eikä korjattavan puun paksuudesta. Näin asian ymmärsin.

  Tomperi

  Olen aina suhtautunut kriittisesti taloudellisiin päätöksiin jotka perustuvat tukeen.  Mitäpä metsänomistajat häviäisivät jos tuet lopetettaisiin? Osaattekoa kaiken tiedon asintuntija Jalkanen sen kertoa? Enkä tarkoita yksittäistä metsänomistajaa.  Mitä se meinovvaa  kun Suomen edustajat  kehuvat Suomen metsänhoidon tasoa ja joku ymmärtää kaikesta huolimatta yhteiskunnan panostukset.   Eihän siinä ole mitään järkeä kansantalouden näkökulmasta.   Muistan sen ajan kun vesureista ja kuokista tehtiin mainoksia joissa oli tummia työntekijöitä, mainos kuului että markka kehitysapuun tuo kaksi markkaa takasin kansantalouteen Suomessa…  voi sitä höpöhöpön määrää jota suomen metsätalouteen liittykään ja jota on voinut ikääntyessään seurata…

  Tomperi

  ”taimikon hoito 200 e/ha
  – tuki kun lisäksi kerätään pienpuuta 300 e/ha”

  Tarkoittaako tuo että kun tekee taimikonhoitotyön ja kelekkovvaa toiselta kuviolta vaikkapa taikka naapurin puolelta polttopuuta kuvion viereen niin suappiikin tukkee 300 sattoo euroo, eikös se porukka maastokelposista alkaen potkita pellolle metsäkeskuksesta, kuka niitä tekemisiä arssinoi…

   

  Tomperi

  Tai voihan se olla niinkin että ei kannata tehä taimikonhoitoa ennenkuin kun suap polttopuut ja isommat tuet yhellä kertoo..?  Ihme että viherpiipertäjät ja muut tosikot ei kiinnitä huomiota siihen mihin valtion rahoja käytettään… tuetaan vihersiirtymää tukemalla polttopuu hakkuita.  Ois vissiin isänmaallinen teko myyvvä metät vaikkapa uupeeämmälle niin yhteiskunnan ei tarviis maksaa tukiloita.

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 203)