Keskustelut Puukauppa Metsä alan lakkoilu

  • Tämä aihe sisältää 1,267 vastausta, 55 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 vuotta sitten Puuki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 671 - 680 (kaikkiaan 1,267)
  • Metsä alan lakkoilu

    Törkeää, jumalattomien suota?

    Suomalainen kateus on tunnettua!

    Yhteen hiileen puhaltaminen kadonnut,ken tietää, mutta yhteisen etumme vuoksi meillä puiden kanssa toimivilla, ole liikoja varoja Lakkoilla.

  • jees h-valta

    UPM:kö esim. kohtuullinen palkkajaossa jos osingot sitä mitä nyt ovat. Suhteuta nyt mehtäukko hiukan. Jos me kateellisena käymme työläisten oman oikeutetun työtaistelun kadehtimiseen on kyllä alkutuottajalla todella laihat eväät! Ei ihme ettemme saa puulle hintaa! Saatanpa itekkin vielä yrittäjänä olla mutta en minä kyllä työläisten palkkoja ala silti kadehtimaan. Olisihan se vähän outoakin.

    Metsuri motokuski

    Eihän tässä kukaan ole kadehtinut mutta kyllähän palkat pitäisi jotenkin joustaa firman tilanteen mukaan.  Muistan hyvin kun yrittäjä jolle hakkasin niin joutui tilapäiseen rahoitus kriisiin. Koneita särkyi useampi kerralla. Hän kertoi että nyt on tiukkaa maksaa palkat. Sanoin hänelle että minä voin kyllä joustaa. Siirretään palkanmaksua eteenpäin. Pärjään hetken säästöillä. Koneet hoidettiin kuntoon ja minäkin sain palkat reilun parin viikon päästä. Vieläkin olemme yrittäjän kanssa ystäviä vaikka töissä en olekkaan hänellä.

    jees h-valta

    Entäpä jos yritys olisikin mennyt alta konkurssiin. Sinne olisi hyväntekeväisyytesi mennyt saman tein. Miksi ihmeessä hyvin menestyvissä firmoissa nyt sitten pitäisi joustaa??? Ettekö seuraa yhtään taloustilannetta? Nyt vain on varaa maksaa palkkaa elinkustannusindeksin mukaankin ja mitään syytä turhiin myönnytyksiin ei ole. Sitäpaitsi eikö silloin kun on työvoimasta muutenkin pula kuulu pyytää? Huvitti MTV:n uutisextrassakin kun tomittaja tenttasi Li Anderssonia. Kun hän ei käsittänyt lainkaan miten Li voi olla noin tyytyväinen vaikka on hallituksessa. Miksi ei olisi kun asiat on hoidettu mallikelpoisesti ja yrityksilläkin menee hyvin? Sitäpaitsi nyt on todella helppo työmarkkinakevät ja Umppi todella sotki aivan turhuudella pakkansa.

    oksapuu

    Jesse guuglettaa: Palkkaturva konkurssi

    Työntekijäkohtainen enimmäismäärä näemmä nostettu 19000€ …

    Nostokoukku

    Motokuski. Et sinä oikeastaan joutanut. Palkkasi sait jokatapauksessa,olit vain avulias ja ystävällinen tutulle kaverille. Olisitko ymmärtänyt, jos esitys olisikin ollut vaikkapa palkkasi alentaminen puoleksi vuodeksi.

    jees h-valta

    Tiedän kyllä palkkaturvan mutta esimerkiksi jo omillaan kotvan eläneelle se on aika hidas suorittaja mutta tuleehan se sieltä pyrokratian jälkeen. Eri vain pystyykö todistamaan palkkasaatavansa jos ei ole kirjallista sopimusta joustoajasta. Käsitän tuollaiset lausumat kyllä niiltä jotka eivät koskaan ole palkkatyössä juurikaan olleet mutta että sellaisetkin täällä vinkuu jotka itsekkin ovat olleet elintasoltaan riippuvaisia liittojen taisteleman palkkatason suhteesta elinkustannuksiin. Itse olen ollut palkkatyössä 45 vuotta ja koko siltä ajalta maksanut liiton jäsenmaksun. Ihan itse, en ole vaivannut edes työnantajaa sillä koskaan.

    Kurki Kurki

    Meidän työläistenkö kuuluisi vielä liksoja alentaa? Olette aivan uunoja.

    Ei tietenkään tarvitse nyt palkkoja alentaa. Mutta näissä noususuhdanteissa piilee vaara siinä, mitä on tapahtunut aiemmin eli ulosmitattaisiin yritysten voitot palkkoihin ja sitten kun tulee laskusuhdanne, jolloin maailman markkinahinnat metsäteollisuudessa voivat pudosta puoleen,  niin vain suomalaiset metsäyritykset olisivat konkassa.

    Tästä hyvä esimerkki on finanssikriisin jälkeinen 20 000 metsäteollisuuden työpaikan häviäminen juuri tuosta syystä, sillä kilpaijamaissa (osaavat elää eurossa) ei ulosmitattu vuosien 2007 ja 2008 noususuhdanteen voittoja, vaan yritykset saivat pitää voitot ja selvisivät sitten hintaromahduksesta kuivin jaloin, kun vielä päälle metsäteollisuuden laskutusvaluutan dollarin arvo romahti (siitähän USAn sahurit eivät kärsi). Finanssikriisin jälkeinen aika Suomessa oli 0-kasvun ja velkaantumisen aikaa huonon hintakilpailukyvyn vuoksi, mutta Ruotsi ja muu maailma kasvoi 2…4%. Sipilän KIKYllä (palkkakustannuksia alas 15%) sitten yritettiin palauttaa huonoa kustannuskilpaikykyä, joka oli mennyt 15% kilpaijamaita korkeammilla palkankorotuksilla. KIKYssä oli kolme vaihetta palkkoja alas 5%, tuottavuuden nosto 5% ja kolmasvaihe, pidetään Suomessa palkat ennallaan niin kauan, kun kilpailijamaat nostavat omiaan 5%. Kiky ei toteutunut. Nyt pitäisi olla menossa kolmas vaihe.

    Tämä palkkojen korotustaso nyt pari prossaa palkkoihin lisää kahdessa vuodessa ei toista tuota vanhaa virhettä tällä kertaa ja hyvä niin.

    Jo ennen koronaa tilanne sahureilla oli todella huono ja sen jälkeen palkkoja on korotettu n. 6 % ( n.4% + n. 2% ). Tämä ei ennusta ainakaan parannusta sahauksen kannattavuuteen, kunhan tämä suhdanne hiipuu ja puutavaran hintataso romahtaa ja kamppaillaan eloon jäämisestä..

    jees h-valta

    Tuolla logiikalla ei sitten koskaan palkollinen saisi elinkustannuksen mukaistakaan korotusta. Tietääkö kurki millä se työläinen siellä töissä käy jos kulut vie eikä pysty enää ostamaan autoa eikä tätä kallista polttoainetta? Ei tottavie, ei työläisen kuulu kyllä korkeasuhdanteessa alkaa paljon pesosia ja niiden loputonta vaikerrusta kuullostelemaan. Silloin on taottava kun rauta on nk. kuumaa.

    Kurki Kurki

    Tuolla logiikalla ei sitten koskaan palkollinen saisi elinkustannuksen mukaistakaan korotusta.

    Kuten tuossa sanoin näillä nyt sovituilla palkkaratkaisuilla ei toisteta menneisyyden virheitä ja se viittaa, että olisi opittu.

    Energian hinnan nousu, joka tulee ulkoa, ei tietenkään kuulu mitenkään palkkaneuvotteluihin, vaan hallitukselle.  Polttoaineissa on veroja 2/3 hinnasta ja veron suuruuteen hallitus voi vaikuttaa.

    Beljakovilaisella Suomella on viime vuosikymmenen Ruotsia 20% heikomman talouskavun (siksi Sipilän KIKY) vuoksi vähemmän verotuloja käytettävissä ja siitä syystä otettua velkaa liikaa, että verojen lasku lienee polttoaineissa ainakin kuluttajalle mahdoton.

    Jos turve olisi luokiteltu uusiutuvaksi, meillä Suomessa olisi nyt oma halpa energia, jonka tuotanto voitaisiin moninkertaistaa ja lopettaa kalliin hivihiilen ja maakaasun käyttö. Olisi työtä ja verotuloja.

     

    Visakallo Visakallo

    Suomessa tarvitaan jatkossa enemmän oman maan etujen puolustamista. Ei ole mitään järkeä siinä, että pohjoismaista köyhin maa on luokan hyväuskoisin ja kiltein mallioppilas. Omaa vastuutaan väistelevät nykypoliitikot pelottelevat EU:lla, kuten ennen tehtiin itänaapurilla.

Esillä 10 vastausta, 671 - 680 (kaikkiaan 1,267)