Keskustelut Puukauppa Metsä-Group investoi Kemiin ,vuodenpäästä ratkaisu

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 302)
 • Metsä-Group investoi Kemiin ,vuodenpäästä ratkaisu

  Metsäliitto ryhtyi kahdenmiljardin investointeihin,Kemin sellutehdas uusiksi ja tuotanto tuplaksi ja Raumalle sahalaitos.On hyvä ,että löytyy tämänlaisia rohkeita yrityksia,ei tyhjiä puheita ja lupauksia,vaan tekoja.

 • Tolopainen

  Niin kyseessä on selvitys ja päätös tehdään aikaisintaan kesällä 2020, Rinteen hallituksella on mahdollisuus estää vielä hanke. Uusi saha rakennetaan Raumalle. Muita sellutehtaita Suomeen ei sitten enää rakennetakaan.

  Perassic Park

  Paas kattoon miten käy Kemijärven ja Paltamon hankkeiden…?

  On vähän kaksijakoinen juttu. Toisaalta hienoa jos toteutuu, kun omistuspojana on Suomalaiset Kiinalaisten sijaan.

  Toisaalta kolmen suuren kuitupuunostajan asemaa ei saada horjutettua.

   

  Jätkä

  Jos tuo toteutuu, – mikä on pelkästään hyvä asia, niin MG nousee pykälää lähemmäs samaa tasoa kuin nuo kaksi suurinta.

  En oikein ymmärrä, mitä nuo tehdashankkeet hallitukselle kuuluvat? Kyllä Suomessa on saanut tehtaita perustaa omaan piikkiin pontikkatehtaita lukuunottamatta, mutta nykyään saa senkin värkkäillä, kun hakee luvat.

  Teollisuuslaitoksen perustamiseksi ja rakentamiseksi pitää toki tehdä ympäristön kannalta tarkat tutkimukset ja luvitukset, mitkä olisivat olleet tarpeen jo ennenkuin Talvivaaralle myönnettiin sotkemisluvat. Valehtelemalla ja päättäjiä voitelemalla ei enää pitäisi sellaisia lupia myöntää.

  MaalaisSeppo

  Sopiva ajoitus hallitusneuvotteluiden alkuun. Voi olla, että neuvotteluissa joudutaan ottamaan kantaa. Lopullinen päätöshän tulee vasta ensi vuonna. Tavoitteena voi olla ajaa vihreät ja demareiden vihreä laita nurkkaan. Demareiden ay-siipi saa nostetta.

  Kuitupuunkasvattaja

  Periaatteessa joo sekä Tolopalle että Jätkälle. Nykyään voisi ajatella, että mitäpä ne tehdashankkeet kuuluvat hallitukselle mutta kun…

  Olen käsittänyt, että tämä julkistuksen aikataulu Kemin osalta oli lyöty jo ainakin monta kuukautta sitten. Sopivasti vaalien jälkeen kuitenkin hallitusneuvottelujen aikana.

  Nyt tässä annettiin myös Rinteelle asia lautasella. Joko syöt kiltisti metsäteollisuuden tarjoaman lounaan ja saat (ansiottoman) sulan hattuusi. Mutta jos jätät lounaan syömättä ja tuherrat vihervimmaisen ja sellukielteisen hallituksen, on Rinteeltä helppo vetää matto jalkojen alta. Ainakin varsinaista rakentamispäätöstä voidaan vielä sitten viivyttää.

  Kemiin olisi siis hahmotteilla selkeästi Äänekoskea isompi laitos. Tämä julkistus kyllä betonoi selluliiketoiminnan selkeästi kolmelle suurelle.

  sammeli

  Raaheen ei tokikaan olla sahaa perustamassa, mutta Raumalle tulee investointeja.

  Jätkä, MG on Suomessa jo tällä hetkellä suurin puunostaja ja käyttäjä. Kaksi muuta ovat liikevaihdoltaan selvästi suurempia, mutta ulkomaan toimintojensa ansiosta ja nehän ei valtavasti Suomea ja suomalaista metsänomistajaa hyödytä.

  Apli

  Upm hallituksen puheenjohtaja totesi että suomeen mahtuu tasan tarkkaan yksi uusi sellutehdashanke ja siinähän se sitten on jos Kemi toteutuu ja uskon kyllä että näin käy… Sahapuolelle hyvä investointi kun Pölkky tuplaa nyt Kajaanin sahan tuotannon alkaa homma olla siinä.. Kuopio ja Kemijärvi ja Paltamo, hienoja hankkeita, mutta puunhankinnan luonti tyhjästä tekee näiden hankkeista ongelman numero 1.

  Uusmetsäläinen

  Hyvin alkaa uuden hallituksen taival: heti tulee kaksi merkittävää teollista investointia.

  Kemin sellutehdas laittanee luun kurkkuun muille hankkeille ainakin Pohjois-Suomessa. Rahoituksen puutteeseen ne olisivat varmaan muutenkin kaatuneet. Parhaimmille hankkeille löytyy yleensä rahoitus markkinataloudessa. Tosin voi Metsä Groupillakin olla jo vaikeuksia vieraan pääoman ehtoisen rahoituksen saannissa.  Sen verran valtavasta hankkeesta on kysymys.

   

  Kalle Kehveli

  Rinteen vaalivoiton ansiota, että yritykset uskaltavat investoida. Suomessa on erittäin hyvää ja tehokasta työvoimaa ja maailman paras työehtosopimusjärjestelmä. Kemijärvi ja Paltamo sopivat vielä mukaan.

  nuori isäntä

  Kyllä vihreissä alkoi myös nyt taustalla aikamoinen kuhina ja supina. Miettivät keinoja hankkeen estämiseksi. Ajoitus ilmoitukselle on taatusti mietitty. Vaikka tehtaan perustaminen ei ole suoraan hallituksen asia niin täytyy muistaa vihreillä on virkamieskoneistonsa joka niitä lupia myöntää. Lisäksi vihreät ovat pian hallituspuolue.

   

  Hanke olisi hieno, saadaan metsä kasvamaan, kun hoitohakkuille löytyy ostaja. Satakuntaan ilo uutinen, jos saadaan mäntytukille käyttäjä…

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 302)