Keskustelut Puukauppa Metsä-Group investoi Kemiin ,vuodenpäästä ratkaisu

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 302)
 • Metsä-Group investoi Kemiin ,vuodenpäästä ratkaisu

  Metsäliitto ryhtyi kahdenmiljardin investointeihin,Kemin sellutehdas uusiksi ja tuotanto tuplaksi ja Raumalle sahalaitos.On hyvä ,että löytyy tämänlaisia rohkeita yrityksia,ei tyhjiä puheita ja lupauksia,vaan tekoja.

 • Rane2

  Kupsan jutut on peräisin hevosmiesten tietotoimistosta joten sekaannus on luonnollista.

  http://raahenmatkailuoppaat.fi/meidan-kyla/tuuppa-kaymaan/sahan-uusi-elama-ratsastuskouluna/

  Jätkä

  Kohtalaisen iso saha sellutehtaan kyljessä on skälis viisas ratkaisu, että sahausen sivutuotteena syntyvä kuoreton hake on mitä parhainta raaka-ainetta seluun tai vaikka paperiinkin, mutta selluhan on päivän sana.

  Se, että Raahe kummittelee tuossa veikkailussa, juontanee alkunsa aikoihin, jolloin Rauma Fuusioitui Raahen kanssa ja sen nimeksi tuli Rauma-Raahe. Se muuttui myöhemmin Rauma – Repolaksi. Niin mie olen muistavinani. Isä oli aikoinaan ”Rauma-Kettulassa” töissä

  A.Jalkanen

  Metsäkupsa: viestissäsi on nimesi alla muokkaa-nappi, josta voi muuttaa tekstiä jos tuli katumapäälle!

  Äänekoski, Kemi, Kemijärvi mahtunevat vielä puunkäytön raamiin. Sen jälkeen isot investoinnit saattavat jäädä odottelemaan metsien kasvun kiihtymistä. Sitä edistävät ilmastonmuutos ja turvemaiden metsien suotuisa ikärakenne. Tuontipuulla tilannetta voi väliaikaisesti avittaa, mutta sen varaan ei voi tehtaita laskea.

  rööri roope

  Joo jätkä mee repolaan

  Jätkä

  Rööri taitaa kiemurrella ”Reuma-Rapulassa”, vaikka sitä ei muilla enää ole, ei ole myöskään sen nielaissutta ”Köyhtyneet paperitehtaat”- firmaa, vaan se on jalostunut ”Uupuneet paperitehtaat” – nimiseksi.

  topintam

  Nonnii hyvältä näyttää,,onhan tässä pihisteltykkin ja moottorisahan kanssa viritelty näitä kuitupeltoja iskuun. Kunhan saahaan kysyntä kohdalleen niin aletaan realisoimaan 20v viritykset. Eikä tuu eläkeikäkään vastaan ihanheti vaikka ottas toisen 20v sen nousun kans 🙂

  Kurki

  rajayhteys aukeaa Nurmeksen sedulta

  Puupulaan ei Kaicell ja Finnpulp sitten ainakaan kaadu. Reserviä on.

  pihkatappi

  Metsä Fibre on Metsäliiton selluyhtiö. Yhtiöstä 25% on Metsäboardilla. Metsäboard uudistaa myös omistamaansa Husumin sellutehdasta. Eli Metsäboard on tulevaisuudessa taas enempi sellufirma. Japanilaisilla on myös 25% siivu Metsäfibrestä.

  Metsäfibre tuottaa nykyisin sellutehtaan hinnan kolmessa vuodessa. Ulkopuolinen rahoitus on toivottavasti nykyisten omistajien omia rahoituskanavia, omistuksien olisi hyvä säilyä Suomessa.

  pihkatappi

  Eli sahat kuuluvatkin myös tuohon Metsä Fibreen. Metsäboardille tuo taitaa olla jo rahoituksen puolesta haastavampi lähitulevaisuus.

  Metsäkupsa

  Kiitokset Annelille ja Tanelille,nyt on lähempänä oikeata ainakin.Valtakunnan uutisista puoleltapäiviltä kuulin,että se tietolähteestä.Taimien istutuksenkin aloitin aloitin tänään,turvataan puuhuoltoa,joskin taitaa aikaa  20 vuotta ensisaantoon mennä tässä kierrossa .

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 302)