Keskustelut Puukauppa Metsä-Group investoi Kemiin ,vuodenpäästä ratkaisu

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 302)
 • Metsä-Group investoi Kemiin ,vuodenpäästä ratkaisu

  Metsäliitto ryhtyi kahdenmiljardin investointeihin,Kemin sellutehdas uusiksi ja tuotanto tuplaksi ja Raumalle sahalaitos.On hyvä ,että löytyy tämänlaisia rohkeita yrityksia,ei tyhjiä puheita ja lupauksia,vaan tekoja.

 • Jätkä

  Sammeli. Myös Metsä group toimii ulkomailla. Sillä on n. 30 tuotankoyksikköä ulkomailla, joten sen huomioiminen Kotimaisuutta määriteltäessä vaatisi hieman pöyhimistä.

  Metsäliitto ostaa myös ulkomailta raakapuuta ylihintaan ja vastaavasti työntää puuta raakana esim Ruotsiin. Moraali lienee siis aika löyhä.

  Tolopainen

  Nyt pistivät Antille pahan, kun muistaa miten hän on mainostanut antaneensa Äänekosken infraan 180milj€. Nyt olisi aika vaikea paikka sanoa njet harasoo pohjoisen Suomen hankkeelle. Samaan aikaan  Enskan 400 henkilön vähennys Oulusta, työpaikat tulisivat enemmän kun tarpeeseen. Valtio voisi lähteä yhtiönsä kautta osakkaaksi rahoittamaan hanketta, rahat sais vaikka ylihintaisen Nesteen osakkeita realisoimalla.

  kim1

  Sinällänsä hienoja uutisia….,mutta mitä metsänomistaja siintä kostuu?Nimittäin vaikkapa tänne rakennettaisiin sellutehdas joka kylään,niin kuitupuun hankinta hinta nousee 40€:n aikaisintaan 2040 luvulla..(silloin toki ka.tuntipalkkakin on samaa tasoa..)..

  Korpituvan Taneli

  Tolopaiselle ja muille metsäteollisuuden auringon laskua odottaville:

  Sellu yms investoinnit eivät Suomesta tähän lopu, vaikka te olette sitä jo 30 vuotta povanneet. Uusia rakennetaan ja vanhoja lopetetaan. Toki eivät kaikki hankkeet aina toteudu, mutta. Kapasiteetti kokonaisuudessa tulee kasvamaan.

  Ajoitus oli juuri oikea. Tälläiset isot hankkeet ovat aina myös hallituksen asioita. Poliittista ohjausta, joko suoraan tai peitetysti, on aina, luvissa, rahoituksessa ja monssa muissa asioissa.

   

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Kalle Kehveli

  Ajankohta ei voisi olla parempi, vaikka nyt talouskasvu hengähtäisi, tulevina vuosina pakkaus-ja paskapaperi käyvät entistä paremmin kaupaksi. Nyt on oikea aika rakentaa uutta kapasiteetti suomeen.

  rööri roope

  Ihan hyvä Taneli.Muuten uusi rajayhteys aukeaa Nurmeksen sedulta ja rata valmiina on Oulun Kemin suuntaan.samoin tiesuunnitelma Kuopio Äänekoski.

  Ei Antista eikä muistakaan vassuista oo näitä hoitaa.Pitää olla muutakin päässä kuin keltaista.

  mehtäukko

  Onhan tuo uutinen suomalaisittain kyllä oikeinkin hyvä. Siinä saavat Vihreät joukkiot uutta ruostetta rattaisiinsa.

  Kurki

  Kemijärven biotuotetehdashankkeen rakentamispäätös näyttäisi olevan ympäristölupaa vailla ja se saadaan tässä kuussa.

  Kemijärven biotuotetehtaan ympäristöluvasta odotetaan päätöstä huhtikuussa. Boreal Bioref Oy:n toimitusjohtaja Heikki Nivala kertoi, että viime aikoina on puhuttu purkuputken päästä ja suihkuvirtausmallinnuksesta eli mitä tapahtuu kohdassa, jossa laitoksesta purkautuu vettä vesistöön. Purkuputken sijoitusta on muutettu Kemijoen kapeampaan kohtaan ja piilopadolla virtaamaan saadaan lisää vauhtia.

  Rakentamisen on määrä tapahtua 2019–2021.          https://www.metsalehti.fi/uutiset/lapin-metsatalouspaivat-pohjoisen-tehtaista-odotetaan-yha-investointipaatoksia/

  Metsäkupsa

  Joskus tulee aatosvirheitä,Raumahan oli tarkoitus kirjoittaa,mutta lipsahti Raahe terästehtaineen. ,no nyt muokattu..Puunhuoltoasian tiimoilta firma tulee ensin yhteiskunnalta vaatimaan investointeja ja kun niistä saadaan sopu,silloin vasta vahvistus investointisuunitelman osalta allekirjoituksin vahvistetaan toivon mukaan.Kyllä Kuopiota lukuunottamatta taitaa hyvästien aika muiden hankkeiden osalta nytten sinetöityä.Kasvaahan puuta,muttia on puuhuollon osalta etenkin uusilla toimijoilla jatkossa yllin kyllin.

  jees h-valta

  Onhan tuo Rauman sahahanke paikallaan. On tuntunut että Merikarvian mäntysaha on hiukan tulppana hyvälle kehitykselle. En tiedä mistä kiikastaa mutta huonosti on vetänyt. Vai onko ollut huonot maailmanmarkkinakauppiaat. Toki selluhankkeet ovat aina hyviä koska se tasaa tavaraa täältä sinnepäin eli Rauman kautta Äänekoskelle ja vielä ehkä sitten siitäkin eteenpäin. Tämä Satakunta alkaa ollakkin aika kevyt puutavaran jalostuskolkka mutta hyvä kun muu maa vetää. Imu tuntuu täällä asti kuitenkin.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 302)