Keskustelut Metsänomistus Metsä-group osuussijoitukset

 • Tämä aihe sisältää 348 vastausta, 38 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten Avatarheleniustimo6 toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 348)
 • Metsä-group osuussijoitukset

  mielipiteitä kaivataan lähinnä metsä-groupin a-lisäosuuksista tuntuisi aika hyvä korko olevan ja vielä kevyt verotus ja pääoma bonus onko liian helppoa ollakseen totta 100000 sijoituksella tekisi 5 vuodessa noin 25000 + 5500 pääoma bonus ?

 • Tolopainen

  Tai jos myy miljoonalla saa vieläkin isomman tuoton. Käytännössä monien rikastumisen estää pääomien puute. Ihan pienmetsänomistajan metsästä ei löydy 5v aikana 100k€ edestä sijoitettavaa rahaa, kun emännälle pitäis ostaa uusi talvitakkikin joskus.

  harrastelija harrastelija

  Näinhän se menee, 100 000 sijoitukseen tarvitsee laittaa itse vain 85 000 puun myyntitulosta. Osuusprovikka (6,5 % A-osuus 2017) tulee koko sijoituksesta. Takaisin nosto vie sitten oman aikaisansa.

  On toki mahdollisuuksia saada sijoituksilleen vastaavaa tuottoa muiltakin kohteilta. Verotuksessa ML:lla on etua, aikaisemmin esim. pariskunnalla yhteisomistuksessa alaraja verotuksessa oli n. 60 000 €:n sijoitus.

  Tolopainen

  Viidessä vuodessa pääsee hiukan plussalle tuotoissa  kun verot ja uudistamiskulut on noista myynneistä vähennetty. Ei ole tuo rikastuminen metsänmyynnillä kovin helppoa.

  Tolopainen

  Jostain syystä kuitenkin puukauppakin jää  Metsä Groupinkanssa tekemättä, kun joku toinen ostaja tarjoaa tukkileimikosta pari euroa enemmän. Tämä rikastuminen vaatii monesti uhrauksia, joihin kaikki eivät ole valmiita.

  pihkatappi pihkatappi

  Metsäliitto kannustaa tekemään heidän kanssaan joka vuosi pienen kaupan. Järkevämpää ilman bonushimmeliä olisi, kun metsänomistaja myisi kerralla tilan kaikki hakkuut, mutta osuusprovikka jää sitten osin saamatta. Jos on 50 ha metsää, voi joka vuosi myydä 0.7 ha aukon ja 3 ha harvennuksen, eli 300 mottia puuta/vuosi ja sijoittaa reilun 10000 euroa a-lisäosuuksiin. Jos myyt kerralla 3000 mottia 10 vuoden välein, provisiot jää saamatta ja joku kilpailija tarjoaa paremman hinnankin, kun myyt niin harvoin.

  mehtäukko

  Tuo seikka…”jostain syystä kuitenkin…”

  Yhden tai kahden euron ero mottihinnassa kyllä puukaupassa kannattaa harkita, sillä kokonaisuudessaan yhden euron suutari osaa aikaan saada kymmenen vahingon.

  pikkutukki

  Pääomabonusta (15%) ei saa ensimmäisestä kaupasta vaan oikeus pitää ansaita . Maksu pitäisi pyytää jakamaan eri vuosille puoliksi niin saisi toiselle puolikkaalle pääomabonuksen .

  Tolopainen

  Ei taida onnistua noin, kaupat pitää olla sovittu eri vuosille. Eli tämä pääomabonus on itseasiassa 7,5%.

  pikkutukki

  Voi olla , mutta tiedoksi , ettei pääomabonusta saa ensimmäisestä kaupasta . Tuo jako kahteen kauppaan eri vuosille voi olla varmempi ja jäsen pitää varmaankin olla ehkäpä perusosuudetkin jo maksettu . Tärkeää hommata oikea tieto ennen nimen kirjoitusta jos näitä mielii .

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Itselle käynnyt samoin kuin Tolopaiselle,sen verran kauppaa tehty,että perusosuus sentään 5 vuodessa maksetuksi tuli.Metsä-groupin osuussijoitukset nyt turvallisia,koska firma on hyvässä taloudellisessa kunnossa.Jos rahat nollakorolla pankissa,niin kyllä puukaupparahat kannattaa silloin a- lisäosuussijoitukseen kohdentaa,jollet ole suorista osakesijoituksissta kiinnostunut,kun kurssit ensin tekevät korjausliikkeen alaspäin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 348)