Keskustelut Metsänomistus Metsä-group osuussijoitukset

 • Tämä aihe sisältää 348 vastausta, 38 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten Avatarheleniustimo6 toimesta.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 348)
 • Metsä-group osuussijoitukset

  mielipiteitä kaivataan lähinnä metsä-groupin a-lisäosuuksista tuntuisi aika hyvä korko olevan ja vielä kevyt verotus ja pääoma bonus onko liian helppoa ollakseen totta 100000 sijoituksella tekisi 5 vuodessa noin 25000 + 5500 pääoma bonus ?

 • Tolopainen

  Velkaantumisongelmaa ei ole saatu kuriin eikä saada, raha on nykyisin pelkkää paperia eikä siitä enää koskaan tule niukkuutta. Miksi jokin keskuspankki alkaisi tehdä niin hölmöä politiikka että laittaisi korot pilviin ja rajoittaisi seteleiden painamista. Sellaista politiikka on tehty vain Suomessa 90-luvulla Iippo Viinasen aikana. Miksi ministerit eivät osanneet mennä hakemaan seteleitä setelipainosta, kun vielä oli oma valuutta. Koskaan talousongelmien ratkaiseminen ei ole ollut niin helppoa kuin oman valuutan aikana. Nykyisin jenkit painavat lisää dollareita ja velka kosvaa, kukaan ei enää edes tajua miten iso jenkkien valtion velka on.

  Puuki

  Jaa , nimim. Mo lienee Metsäliiton palkkalistoilla , kun kysyy asiaa vaikka tietää vastauksen etukäteen.   Voihan sitä noinkin mainostaa.

  Hyvä korkotuotto, huonommat puun hinnat. Mutta ainakin tässä korkotilanteessa melko hyvä sijoitus.   B-osuuksien irtisanomisaika vaikuttaa olevan melko pitkä, 18 kk. Talletussuojaa ei luonnollisesti ole olemassa, kun ei ole talletus vaan osuusmaksu. Mutta ei ole varmaan menossa konkurssiinkaan ko. firma.

  MJO

  Miksi ministerit eivät osanneet mennä hakemaan seteleitä setelipainosta, kun vielä oli oma valuutta.

  Zimbabwessa yritettiin ”setelipaino” taktiikalla korjata taloutta. Se ei paljoa auta, jos muut maat eivät hyväksy ”p***apaperia” valuutaksi.

  Tolopainen

  No nyt meillä on Euro, joka myös on pelkkää paperia ja kelluva valuutta. Mitään takeita ei ole siitä mikä sen arvo on maanantaina valuuttakaupassa. Kun Italian velkapesä alkaa sortua voi mennä hyvinkin alas. Italiassa pelkät valtionvelan korot ovat 70mrd €, maan talous olis tasapainossa ilman järkyttäviä velkoja.

  MJO

  Hyvin mahdollista, eikä Italian kriisiä painokoneet pelastaisi. Kuten ei Suomenkaan tilannetta 90-luvulla.

  Kuitenkin eurolla on ”ainakin vielä” jokin ostovoima. Minkään valuutan arvolla ei ole takeita.  Valuutta on rahayksikkö, jolla käydään vaihtokauppaa palveluista tai tuotteista. Myyjät ja ostajat (markkinat) päättävät paljonko ko. valuutta määrällä saa vaihdettua. Kun rahaa tulee paljon markkinoille, sen arvo alkaa yleensä laskemaan. Jolloin myyjät haluavat enemmän valuuttaa tarjoamastaan hyödykkeestä.

  Tolopainen

  Miksi näin ei enää käy, vaikka EKP on pumpannut markkinoille satoja miljardeja ostamalla valtion velkapapereita, inflaatio ei ole vielä noussut. Sehän tietenkin johtuu siitä, että palkkainflaatio on erittäin matala, viimeisen viiden vuoden aikana palkat ja eläkkeet ovat ollee lähes samalla tasolla. Eikä palkkojen ja eläkkeiden nopeaa nousua ole edes näköpiirissä, vielä 80- luvulla eläkkeiden indeksitarkistukset saattoivat olla yli 10%, ensi vuonna 1,5%. Suomessa kokonaispalkkatulo ei enää juuri nouse, kun hyvinpalkatusta teollisuustyöstä siirrytään palvelualoille, jossa palkat ovat alempia. Kehitys on samansuuntaista koko Euroopassa, kun kilpailu on markkinoilla, kovaa palkkoja ei voi nostaa eikä kysyntäinflaatio nosta hintoja. Lisäksi valmistuskustannukset laskevat kokoajan kun automaatio etenee ja kaikkea voidaan valmistaa enemmän kuin markkinat vetävät ja kulutustavarat tehdään halpamaissa alhaisin kustannuksin.

  oksapuu

  Jos se rahan arvon lasku kovasti pelottaa niin ostakaa vaikka metsätila. Voihan sitä ostaa myös uuden auton, siinä kylläkin rahan arvo vasta laskeekin 🙂

  anaconda anaconda

  Tulin siihen tulokseen että pakko se on jäseneksi liittyä. Tuo 15% pääomabonus on ihan kova juttu ja 75 prosenttia on verovapaata tuloa alle 5.000 euron. Ihan hyvä tavoitetaso. Nythän se aika tähän on jos milloinkaan: Kurimus käyty ja tuottoprosentit korkeat. Mutta oli mitä hyvänsä, omaa rahaa ei liikaa voi laittaa, EKP hoitakoon lapioinnin. Liian yksinkertaista tämä ei kyllä ole 🙂

  Kurki

  Nykyisin jenkit painavat lisää dollareita ja velka kosvaa, kukaan ei enää edes tajua miten iso jenkkien valtion velka on.

  Eivät enää paina dollareita. QE:eet on lopetettu.

  USAn Valtio on aina ottanut velkansa markkinoilta, niin nykyisinkin.

  harrastelija harrastelija

  Vaikuttaako MG:n puun ostohintaan, jos lupautuu pistämään metsärahaa osuuksiin?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 348)