Keskustelut Metsänomistus Metsä-group osuussijoitukset

Esillä 10 vastausta, 331 - 340 (kaikkiaan 347)
 • Metsä-group osuussijoitukset

  mielipiteitä kaivataan lähinnä metsä-groupin a-lisäosuuksista tuntuisi aika hyvä korko olevan ja vielä kevyt verotus ja pääoma bonus onko liian helppoa ollakseen totta 100000 sijoituksella tekisi 5 vuodessa noin 25000 + 5500 pääoma bonus ?

 • Visakallo Visakallo

  Minulle mm. Nordea on soveltunut hyvin, koska olen keskittynyt osinkotuottoon. En juurikaan tee osakekauppaa.

  Puuki

  Eräs metsärahasto omistaa melko paljon Metsäliiton osuuksia (tai sitten Mg:n osakkeita ; en nyt ihan tarkkaan muista kumpia). Mutta niiden avulla rahasto kasvattaa arvoaan ; samoin tuulivoimaloille tontteja myymällä/vuokraamalla.

  Ålstöm-Munksjö pomppasi tänään yli 23 pinnaa yritysoston myötä.  Hyvä korkotuotto jollekin joka ostanut nipun niitä aikoinaan.

  jees h-valta

  Onnittelut Ahlströmin johtoportaalle. Noormarkun hienoa yrityshistoriaa ja siitä maailmalle levinnyt aina hyvin hoidettu yritys. Palaa tavallaan juurilleen, se lämmittää.

  Lasse

  Normandy Ja eikös metsäliiton osuudet käy lainan vakuudeksi? Onko kenelläkään kokemusta?

  Neuvottelu kysymys, osakkeitten arvo voi olla realiarvosta 25%:ta ylöspäin.

  pihkatappi pihkatappi

  Lainan hakeminen on nykyään niin vaikeaa, että mieluumin on ilman. Nordnetistä kuitenkin saa helposti lainan salkkua vastaan, jos ei isoa lainaa tarvi ja salkussa on enempi rahaa, niin 0,99% todellisella korolla saa muistaakseni noin 20% salkun osakepääomaa vasten rahaa ja tuon voi nostaa samantien muuhun käyttöön. Jos tarvii enempi rahaa, korko nousee jo lähelle kolmea prosenttia.

  jees h-valta

  Pihkatappi oikeassa koron suhteen. Varsinkin jos suojaa koron nousuilta.

  Tolopainen

  Lainan hakeminen on helppoa nykyisin ei tarvitse lähteä kotoa mihinkään, kun tekee hakemuksen, käsittelyajat vain on pitkiä. Marginaalit puolen prosentin paikkeilla asuntolainoissa ja maksuajat maks. 25 v. Osakkeita vastaan saatava laina on kallista, korko 4% jos koko limit käytössä. Tosin siinä ei ole toimitusmaksua.

  pihkatappi pihkatappi

  Asuntolainaa voisi saada helposti, kun on vanhaa lainaa enää vajaa 1000 euroa pankissa ja vakuuksia kuitenkin tuota vasten paljon. Mutta jos haet asuntolainaa vaikka peruskorjaukseen ja ostatkin sillä rahalla metsätilan tms, niin eihän tuo ihan oikein ole, en tosin tiedä haittaisiko se ketään, mitä lainarahalla oikeasti tekee. Ja jos haet jostain muusta pankista lainaa, ei onnistu hiirellä liksuttelemalla selvittää millä korolla sitä rahaa saa.

  Nordnetin laina mahdollisuus on hyvä, 0,99% korkoinen laina mahdollisuus kannattaa anoa valmiiksi, vaikka ei juuri nyt lainarahaa tarvitsisikaan. Mielestäni Nordnetin salkku on metsärahoille toinen hyvä paikka Metsäliiton lisäosuuksien rinnalle, toki vaatii enempi ponnisteluja, mutta tuo lainaraha esimerkiksi on samantien omalla tilillä kun tekee tilisiirron ja korko alkaa juosta vasta tuosta hetkestä.

  Moreeni

  Nordnetin 0.99% koron edellytyksenä on salkun riittävä hajautus. Muussa tapauksessa korko on korkeampi. Kannattaa myös muistaa kurssien luisuessa alamäkeen ettei joudu ylilainoitus tilanteeseen.

  Asuntolainan tai peruskorjauslainan korkovähennysoikeus ei taida olla vastaava kuin jos ottaa lainan sijoittamista varten. Siis jos tarkoitus on käyttää laina metsätilan ostoon. Sijoituslainan korot ovat vähennyskelpoisia mutta asuntolainan korot enää vain osittain.

  Tolopainen

  Niinpä mieluummin otan lainan 0.5 % korolla ilman verovähennyksiä kuin 4% korolla ja 30% verovähennysoikeudella.

Esillä 10 vastausta, 331 - 340 (kaikkiaan 347)