Keskustelut Metsänhoito Metsä kuntoon ilman raivaussahaa…

 • Tämä aihe sisältää 53 vastausta, 21 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 4 vuotta sitten Avatarsikari toimesta.
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 53)
 • Metsä kuntoon ilman raivaussahaa…

  Onkohan jäänyt vähän huonolle huomiolle (tarkoituksellako) Metsälehden juttu (sivut 18-19) jossa Leevi Airaksinen (metsätalousins.) ei edes omista raivaussahaa kun ei sellaista tarvitse. Jutussa on paljon yhteneväisyyttä omaan metsäni hoitoon jossa myös teen moottorisahalla poltinpuuna nuoren metsän riukuja pois. Ja siitä varsinkin tunnistin hyvinkin kun suosii kaksijakoista metsänkasvatusta eli ylispuiden alle uusi metsä kasvuun ja vasta sitten yliset pois. Mutta siinä ehkä voi saivarrella onko tuo sitten jk:ta vai kaksivaiheista kasvatusta. Minusta voisi puhua myös lyhyen ”matikan” jk:sta.

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Gla selitys tuolle resevuaari indeksin raivaveitsi hömpälle on siinä että koko nimimerkkihän perustuu vain Antonin mollaamiseen ja Antonhan on Raiva veitsen vannoutunut käyttäjä.

  Raivaveitsi on tosiaankin hyvä työkalu, silloin kun hommaa tehdään ajoissa, eikä kaadettavaa ole ihan niittämiseen asti. Ei työkalun tarvitse välttämättä pöristä, mutta pitää ymmärtää milloin mitäkin työkalua on järkevä käyttää.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Visakallo Visakallo

  Olisi joskus mielenkiintoista kuulla reservuaari-indeksin omiakin ajatuksia metsänhoidosta. Toiveeni ei liene kuitenkaan kohtuuton?

  Jätkä

  Tuhat riukua kun päivssä laittaa pinoon ja ajelee tienvarteen, niin kyllähän se raivaussahailun kannattavuudessa voittaa.”

  Kun hehtaarilla on yli 10 000 riukua ja niistä polvillaan kulkien pikku-tilhillä raapii tuhat kappaletta kasaten / pinoten tien varteen, niin voihan niistä saada massaa jopa kaksi mottia. Jää muuten sivutoimimetsämieheltä tekemättä. Siinähän hehtaarin putsaamisessa kuluu aikaa kymmenen päivää ja bensaa 50 litraa.

  Jakeluaseman dealer tykkää, samoin Tilhi-kauppias.

  pihkatappi pihkatappi

  Mutta ojanpenkalla on sitten vankempia runkoja ja kun niiden tyvet käy konttaamalla irroittamassa maasta, niin tuhannella rangalla lämpiää jo talo jonkin aikaa.

  Metsälehdessä oli juttu savon miehestä (mti) jollla oli metsää satoja hehtaareita, mutta ei raivaussahaa. Myyntiin sanoi kaiken pienpuun menevän ja moottorisahalla teki. Mutta se oli tosiaan savolaisen kertomaa.

  rööri roope

  Revalla on 160 ha

  jees h-valta

  On täällä uskomattomia kommentteja mutta onhan tähän porukkaan jo tutustuttua tullut. Ei se nyt mitään riukua silti pelkästään poltella vaan nimenomaan vain poltinpuukelpoinen aines. Ja sehän on aika sekalainen käsite keskuslämmityksen pannuun. Aivan periaatteessa sama mitä siellä polttaa mutta toki leppää,koivua ja kuusta parhaasta päästä. Koko vapaa. Ja se ei ole mistään turhan nuukailustakaan kyse kuten ei varmaan metsälehden jutunkaan metsäinssillä. Kyllä vain samalla raivataan ja maahan jää kyllä tavaraa mutta ei ainespuukokoa. Toki nyt olen poikaa hiukan työllistänyt metsässä myös hänen virittämänsä Oleo-Macin sarvissa mutta siihen on hiukan syynä hänen kernaasti lupaamansa metsäapu kun hiukan helppailin häntä jälkiveropuolen hoidossa. Kun täällä maassa mikään ei riitä pienyrittäjän, varsinkin t:mi-yrittäjän verorasitteeksi. Veroilla pois markkinoilta on maamme kannustus yrittäjäksi ollut jo muutaman vuoden. Näitähän nyt saa lukea lähes päivittäin lööpeistä kun ajaudutaan ahdinkoon yliahnehtivan verottajan ja huonosti maksunsa hoitavien asiakkaiden toimesta. Mutta ei suurista summista ollut kyse ja tunneillahan sen saa sitten kuitattua. Varsinkin nyt kun timpurityösaralla hiljaisempaa aikaa.

  Visakallo Visakallo

  Se on hyvä, että Jessen poika on innostunut raivaussahatöistä, sillä niitä onkin luvassa runsaasti, jahka isä-paappa laukaisee ensinmäisiä haavikoita nutulleen. Minullakin on ollut nuorista todella iso apu metsänhoidossa.

  jees h-valta

  Vierailta ostetuissa metsissä todella on raivattavaa ja ollut ennenkin. Omissa kasvattamissani ei juuri sitä vaivaa olekkaan ollut. Mutta ei tuokaan raivausten suhteen paha ollut. Kyllä se metsätaloudellisesti aika hyvin kasvatettua metsää on ja sinällään ei muutamat hieksen varvut liiemmin olisi haitanneet. Mutta kun menee keskeinen metsäväen kulku sen kulmalta pitää laittaa edustuskuntoon. Näkee sen jätkän mainitseman hyvän metsän puilta.

  wanhajätkä

  Tee siihen vielä iso liitymä ja hömäkkä taukotupa ja pari pientä varstoa jalaksille. Vaihtelet sitten parkkiin vuoroin pösön ja rattorin ni näkevät toimintaakin.

  jees h-valta

  Just noin tietty kuin wanhajätkä ohjeistaa. Hiukan pitää kalustoakin vielä lisätä eli räyhäkkä avolava on NIIN itsestäänselvyys H-vallassa. Yksi jo valitti että mistä minut nyt tuntee kun avolava-letukan hukkasin. Kyllä pitää puitteet kunnostaa kesän mittaan. Tieprojektihan alkaa alustavasti suunniteltuna jo kesällä jos nyt Peittoon tuulivoimalaprojekti ei fiiraa kovin paljoa. Voin keritä vielä alta pois hommaan. Sama urakoija tuppaa nimittäin olemaan. Ainakin viimeksi näin kävi.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 53)