Keskustelut Metsänhoito Metsä kuntoon ilman raivaussahaa…

 • Tämä aihe sisältää 53 vastausta, 21 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 4 vuotta, sitten sikari toimesta.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 53)
 • Metsä kuntoon ilman raivaussahaa…

  Onkohan jäänyt vähän huonolle huomiolle (tarkoituksellako) Metsälehden juttu (sivut 18-19) jossa Leevi Airaksinen (metsätalousins.) ei edes omista raivaussahaa kun ei sellaista tarvitse. Jutussa on paljon yhteneväisyyttä omaan metsäni hoitoon jossa myös teen moottorisahalla poltinpuuna nuoren metsän riukuja pois. Ja siitä varsinkin tunnistin hyvinkin kun suosii kaksijakoista metsänkasvatusta eli ylispuiden alle uusi metsä kasvuun ja vasta sitten yliset pois. Mutta siinä ehkä voi saivarrella onko tuo sitten jk:ta vai kaksivaiheista kasvatusta. Minusta voisi puhua myös lyhyen ”matikan” jk:sta.

 • Jätkä

  Lyhyen matikan jk:

  ”tunneillahan sen saa sitten kuitattua. Varsinkin nyt kun timpurityösaralla hiljaisempaa aikaa.”

  Tänä aikana PÄTEVISTÄ timpureista on huutava pula ?

  Ollaanko tuossa lähellä erittäin lyhyen matikan veronkiertoa? Ansiosidonnaisella jne…

  Visakallo

  Lakisääteinen tapaturmavakuutus Jessellä varmasti onkin, jos poika tekee raivauksia työntekijänä.  Jos taas tekee oman firmansa työnä ”metsäremonttia” paapalle, pitää olla tarkkana mahdollisen vahinkoilmoituksen kanssa.

  wanhajätkä

  Talkoovakuutus kannattaa pitää aina voimassa. Ei maksa juuri mitään. Mulla on jatkuvasti voimassa viidelle talkoolaiselle. Talkoolaisten ruoat saa myös vähentää verotuksessa. Eihän se jeessen poika mitään velkoja ole maksamassa. Kuhan auttelee vanhaa isäpappaa. Niinhän. Eihän se ole harmaatataloutta, mieluummin syvänvihreetä….vähän niinku kommuunissa.

  Meillä tosiaan on usein talkoita. maalaustalkoita, joskus istutetaan talkoilla jne. Mulla vakuutuksen piiriin kuuluu rakennusten pienet kunnostustyöt kuten maalaus pärekatto… ym. Kaikki matilatalouteen kuuluvat työt. Sattuuhan sitä ennenpitkää jotain. Ompahan se asia kunnossa.

  jees h-valta

  Poikahan ei t:mi-yrittäjänä saa minkäänlaista ansiosidonnaista joten jätkä voi olla huoleti. Yrittäjä kiristää vyötä jos työtä ei ole. Niin pelaa ”yrittäjäystävällinen” finlandiamme. Kyllä tämä on aivan tosiaan hänen omasta halustaan auttamista koska autoin häntä verojen pois kuittauksessa. Toki hän pystyi suuren osan omillaan hoitamaan mutta muutama tonni siinä hiukan ahdisti.

  pihkatappi

  Noinhan se pitää toimia, jos kiinnostusta metsänomistukseen, niin hyvä kun on mahdollista perehtyä.

  Visakallo

  Onhan se kuitenkin verottajalta melkoinen kädenojennus, kun se ei kysele, kukat verot todellisuudessa maksaa. Tätä mahdollisuutta käytetään hyväksi myös paljon suuremmissa yhteyksissä. Veronmaksua kun ei koske rahanpesusäädökset.

  Apli

  Paras konsti saada hyvä ja tuottoisa metsä on ostaa raivaussaha ja käyttää sitä mahdollisemman paljon Aamen.

  Jätkä

  Jeessi. Ihmettelen vain sitä, että tässä aikakaudessa , jossa rakennuspuolen ammattilaisista on kovakin pula, joku on työttömänä.

  Lisäksi myös yrittäjille on oma työttömyyskassa, jonka kuukausimaksun voisi Jeessi kevyesti maksaa. Se on alkaen hinnaltaan 13 € /kk.

   

  http://www.ayt.fi/työttömyyskassa/yrittäjälle

  oksapuu

  Apli on oikeassa…

  Metsänomistajan tärkein metsätyökone on raivaussaha, eipä tuosta muuta…

  jees h-valta

  Tämä tuonne edellisen sivun jätkän kummasteluun. H-vallassa on montakin työtöntä timpuria ja t:mi keikkalaisena tämä vuodenaika on joka vuosi ollut se murros kun kesää kohti alkavat ei vielä ala ja sisärempat alkaa vähentyä. Kyllä hän on jopa ihmeen hyvän pätkän töitä tehnyt tauotta. Viime kesänä kahta aika suurtakin työtä yhdelle miehelle yhtaikaa kahdessa peräkkäisessä tuurissa. Siitähän nämä verot sitten kiitoksena myös. Paikalliselle maanrakentajalle tekee lähes suurimman osan vuotta mutta aina pienen katkon paikka hänelläkin silloin tällöin. Tuota työttömyyskassa-asiaa pitää kyllä alkaa hänelle kaupata vaikka se nuorilla tuntuu aika vastahankaiselta ajatukselta. Aika itseellinen ja omilleen pyrkivä luonne eikä kovin helposti ehkä tuolle linjalle lähde mutta katsotaan nyt, pitää kyllä ottaa puheeksi.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 53)