Keskustelut Metsänhoito Metsä kuntoon ilman raivaussahaa…

Esillä 7 vastausta, 31 - 37 (kaikkiaan 37)
 • Metsä kuntoon ilman raivaussahaa…

  Onkohan jäänyt vähän huonolle huomiolle (tarkoituksellako) Metsälehden juttu (sivut 18-19) jossa Leevi Airaksinen (metsätalousins.) ei edes omista raivaussahaa kun ei sellaista tarvitse. Jutussa on paljon yhteneväisyyttä omaan metsäni hoitoon jossa myös teen moottorisahalla poltinpuuna nuoren metsän riukuja pois. Ja siitä varsinkin tunnistin hyvinkin kun suosii kaksijakoista metsänkasvatusta eli ylispuiden alle uusi metsä kasvuun ja vasta sitten yliset pois. Mutta siinä ehkä voi saivarrella onko tuo sitten jk:ta vai kaksivaiheista kasvatusta. Minusta voisi puhua myös lyhyen ”matikan” jk:sta.

 • jees h-valta

  Niin sitten taas siihen raivaussahan tarpeeseen. Aivan taattu tosiasia on että nytkin on mennyt useita vuosia, ainakin kolme-neljä etten ole tarvinnut. Ennakkoraivausta en ole katsonut tarpeelliseksi jos sitä ei ole määrätty. Ja yleensä ei ole. Nyt ensiharvennukseen pienelle alalle raivasin vuodenvaihteen tienoilla mutta tein sen moottorisahalla kun sielläkin oli sen verran paljon koivua ja hiukan osin lähes kuitua jonka kyllä kaadoin maahan mutta saatan keväällä korjata vielä poltinpuiksi.

  wanhajätkä

  Eikö se olio-karkki lähteny käyntiin. Kyllin hyvä se sulle toki on nuilla käyttömäärillä…

  Gla Gla

  Jees: ”Nyt ensiharvennukseen pienelle alalle raivasin vuodenvaihteen tienoilla mutta tein sen moottorisahalla kun sielläkin oli sen verran paljon koivua ja hiukan osin lähes kuitua jonka kyllä kaadoin maahan mutta saatan keväällä korjata vielä poltinpuiksi.”

  Itselläni on tavoitteena, ettei ennakkoraivauksessa olisi tarvetta kaataa maahan lähes kuitupuun kokoista tavaraa. Toki kun jotain palstaa ensimmäistä kertaa käsittelee, kaikenlaista voi tulla vastaan. Jatkossa onkin sitten paljon helpompaa.

   

   

  jees h-valta

  Just noin Gla, toki ala oli pieni ja jäänyt edellisellä omistajalla hiukan parempien kuvioiden taakse ja senverran irti lähistön mökkiläisten silmistä ettei nekään ole siitä enää työmaata itelleen tehneet. Edellinen antoi kyllä mielellään niiden harventaa mutta siinä ei paljon metsät parane kun läheltä ja tienvieristä kyllä tehtiin jopa liian harvaa mutta metsään menoon loppuikin rahkeet. Nyt on kyllä Pohjois-Satakunnan palsta jo lähes puoliksi otettu haltuun eikä kovin montaa hehtaaria raivattavaa enää ole. Osa niistäkin vartoili tien tekoa joka nyt helpottaa alojen tekoa. Saa todella jonkun poltinpuukuormankin haettua vaikka kuljetusmatka kasvaa kyllä jopa liian pitkäksi.

  jees h-valta

  Wanhajätkä oikeassa, se Oleo-Mac on todella riittävän hyvä kun sillähän saa kaiken tehtyä sujuvasti. Konehan on vahva yli 50cc:n ja alhaalta hyvin vääntävä tykki. Poikakin on kehunut mutta hän kyllä ruuvasi kierrosannit tappiin ja saakin nyt muutamassa tunnissa tankin tyhjäksi. Minulla se kesti aina yli puoli päivää ennakkoraivata ja sehän sitten riittikin.

  mehtäukko

  Gla: ”Itselläni on tavoitteena, ettei ennakkoraivauksessa olisi tarvetta kaataa maahan lähes kuitupuun kokoista tavaraa.”

  Näinhän se on.

  LA :lla on oma tyylinsä ja nytkin näiden keskustelujen suola onkin juuri se, että jokainen meistä saa/voi valita itselleen makoisimman.

  Perusteluissahan se kisa käydään.

  jees h-valta

  No niin, hieno viikonloppu ja metsänhoitoa tehoilla kahdessa suunnassa. Poika teki päivän raivaussahalla ja minä toisella palstalla moottorisahalla. H-vallassa loppuu raivaukset ja heikot kasvut nyt vielä tämän kevään aikana. Kyllä senverran alaa tulee kun kahdessa suunnassa tapahtuu.

Esillä 7 vastausta, 31 - 37 (kaikkiaan 37)