Keskustelut Metsänhoito Metsäalan koulutus ?

 • This topic has 50 vastausta, 17 kirjoittajaa, and was last updated juuri nyt by Avatarharrastelija.
Esillä 7 vastausta, 41 - 47 (kaikkiaan 47)
 • Metsäalan koulutus ?

  Merkitty: 

  Mitäpä mieltä nykytilanteesta ja minkälaista koulutusta metsäalalla tarvittaisiin? Tästä aiheesta ”Jätkä” lyö varmaankin pajatson tyhjäksi, mutta löytyy varmaan muitakin ajatuksia?

 • torppari

  siinäpä yhen opettajan ammattitaeto.. selekää säästäen ja sitte saha nalakissa..tauko jumppaa..kyllä tuolla tekniikalla ei oes tarvinnu laettoo leivän piälle voeta suatika meetvurstia sillo ku urakalla paenettii

  jees h-valta

  Huh,huh. A-studiossa saimme aika kattavan kuvan nykyammatillisesta koulutuksesta. Mihin me menemmekään ja mistä työtekijät? Ei ainakaan nykyamiksista niitä tule.

  kuusessa ollaan

  Jätkä kaatopukeista: ”Kurulaiset osti sellaiset joka oppilaalle. ne on varmaan myyty huutokaupalla jo parikymmentä vuotta sitten. ”

   

  Ei muuten ostanut. Metsässä esittelivät yhtä kappaletta, siihen jäi sielläkin. Ruotsissa, harrastelun ihannemaassa edelleen haaveilevat kaatopukeista.

  Jätkä

  Ettei vaan olisi jäänyt torpparilta jotain huomioimatta tuosta opetusvideosta. Tuo sama karju on kyllä kaatanut moniakin puita näissä videoissa ja suoritukset ovat kyllä olleet niin nopeita, että torppari ei luultavasti pääsisi samaan tulokseen, ainakaan jos on oma saha ja itse viilattu terä? ? ?

  mehtäukko

  Metsäkoulutus sinällään on arvokas asia ja ”auringonlaskun alasta” ei ole höpisty enää moniin vuosiin.

  Uutisten mukaan Valtimon konekoululle hankitut konesimultaatti vehkeet ovat maailman huippua. Niillä harjoittelua ja analysointia tehdään niin kauan kuin vaadittu taso on saavutettu ennen metsään menoa. Just niin.

  eero heikki eero heikki

  Rasittavaa touhua tuo työntäminen,pitkällä laipalla onnistuu selkä melko suorana kaatolovi,minä tien kyllä kannot että kannot ovat siistejä  .

   

  jees h-valta

  Onpas nykyään heikkoselkäistä nuorisoa jos pitää opettaa tönkköselkätyöskentelyä. Tietääkseni selässä on nivelet juuri siksi että silloin kumarrutaan kun tarve vaatii. koskaan ei selkäni ole vihoitellut mistään kohtaa vaikka en tönkkäselkänä ole metsähommia tehnytkään. ja mitä varten sitä runkoa pitää pitkin veistellä sahalla kun kaatokoloksi riittää tuolle kokoluokalle pari nopeaa vastasahausta hiukan kiilaan. Ja kaatosahaus kohdiltaan ja kanto on kuin motolla siipastu. Mutta jos selkä ei taivu ja saha rämisee kuin vanha Raketti niin onhan se vaan opetuksellista.

Esillä 7 vastausta, 41 - 47 (kaikkiaan 47)