Keskustelut Metsänomistus Metsään piste fi

Viewing 10 replies - 131 through 140 (of 201 total)
  • Metsään piste fi

    Onkos Metsäkeskuksen lähettämänä tullut kelle sähköpostia.
    Tuli eilen ja avasin koeversion. Samat tiedot löytyy kuin metsäsuunnitelmasta. Luvassa ilmakuvat myöhemmin ja varmaan tuo laserkeilaus.
    (virheen korjasin)

  • Korpituvan Taneli

    Juuso8:
    ”Käydäänkö metsään:fi palvelun tiimoilla maastossa niin, että metsänomistaja on siellä mukana, vai hoitaako ylläpidon joku rillipää kirjoituspöytätyönä? ”

    Laserkeilauksessa vain tamikot ja jotkut epäselvät kohdat tarkistetaan maastossa. Yleistä maastopäivitystä ei ole luvassa.
    Tehdyt hakkuut ja muut toimenpiteet päivitetään laskennallisesti, jos niistä on ilmoitettu ylläpidolle. Metsänkäyttöilmoitusten mukaan mm tehdään päivityksiä.
    Seuraavan keilauksen sitten pitäisi korjata laskennan virheet.

    Puun takaa:
    ”Valtion säästöohjelmat alkavat vaikuttaa myös metsäkeskuksiin niin, että maastokäynnit loppuvat lähes kokonaan.
    Verottaja määrää metsänomistajille verot reilusti yläkanttiin, ja metsänomistajan on sen jälkeen omalla kustannuksellaan korjattava puuvaratiedot oikeiksi.
    Systeemi oli samantapainen kun vielä 80-luvulla tehtiin metsien maapohjan veroluokituksia pinta-alaveroa varten.”

    Tuskin tilanne on niin synkkä kuin Puun takunen maalailee.
    Tällä hetkellähän ei ole olemassa mitään verotukseen liittyvää asiaa, jossa m.fi tietoja voitaisiin hyödyntää. Mutta jo tälläisen yhtenäisen tietokannan olemassa olo asettaa verottajalle kiusauksen hyödyntää sitä. Puun takunen on oikeassa siinä että tämä on hyvin selkeä perillinen aikansa eläneelle metsien luokitusjärjestelmälle. Se valitettavasti mahdollistaa metsien kiinteistöveron tai jonkinlaisen pinta-alaan perustuvan veron tai metsän omaisuusarvoon perustuvan veron.

    Pelkästään verotuksellista syistä tätä järjestelmää ei silti pystytetty. Kyllähän sillä haettiin ratkaisua kalliin metsäsuunnittelusysteemin keventämiseen. Erityisesti oli kai tarkoitus osoittaa nukkuvillekkin metsänomistajille, että metsässä olisi mahdollisuuksiakin. Eli oli yleviäkin periaatteita, mutta toteutus ontuu vielä pahasti molemmilla jaloillaan.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Korpituvan Taneli

    Raivuri:
    ”Tiedotkin olivat suunnilleen oikein. Luulenkin, että tällä palstalla vain on pakko moittia valtion palveluja.”

    Gla:
    ”Minun kohdallani ei ainakaan ole tästä kyse. En vain koe saavani mitään hyötyä tästä järjestelmästä.”

    Sama minulla, kyllä minä arvioin asiaa käytettävyyden kannalta en pelkästä arvostelun halusta. Arvosteluuni on tullut toki pontta siitä että pidän uudistusta hyvin tarpeellisena ja siksi sen puutteet hatuttavat kovasti.
    Erityisesti karttaliittymä on sitä tasoa, että en kyllä ymmärrä kuka sellaisen on edes koeversioon voinut hyväksyä. Hänellä ei ainakaan ole kovin hyvää kosketusta käytännön metsänhoitoon.

    Raivuri:
    ”Etkö Gla voi olla silloin tyytyväinen? Silloinhan paperiversiosi on ollut laserin tarkka 🙂 ”

    Paremminkin voisi sanoa että m.fi tiedot ovat oikeita jos ne täsmäävät metsäsuunnitelmaan.
    Ilmeisesti sitä tilaa ei ole vielä edes keilattu kun tiedot ovat tarkalleen metsäsuunnitelman mukaiset.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Caballista

    Suomi on suuri maa ja laserkeilaus kestää. Tuolta voi käydä katsomassa miten homma on edennyt ja milloin oma tila tulee keilattua:
    http://www.maanmit
    tauslaitos.fi/
    sites/default
    /files/
    Laserkeilaukset
    _2008_2019.jpg

    Keilaamisen jälkeen kestää aina tovi ennen kuin metsät tulevat metsään.fi palveluun mukaan. Tätä kierrosta on tehdään yli kymmenen vuotta, viimeiset metsät keilataan vasta 2019.

    Mitenköhän metsään.fi palvelun jatkoa on pohdittuna? Ensimmäinen kierros tuli ”ilmaiseksi” maanpinnanmuotojen laserkeilauksien mukana – seuraavalla kierroksella pitää metsäväen kaivaa omia taskuja ja ostaa laserkeilaus. Jos laserkeilausta ei jatketa, metsään.fi palvelun pohja rapautuu ja metsissä alkaa taas vilistämään miehiä relaskooppien kanssa.

    Korpituvan Taneli

    Caballista:
    ”Jos laserkeilausta ei jatketa, metsään.fi palvelun pohja rapautuu ja metsissä alkaa taas vilistämään miehiä relaskooppien kanssa. ”

    Kyllä keilaus piti olla toistuva toimenpide, mutta saapi nähdä mites hidas kierto tulee.
    Tähän mennessä keilauksessa on ollut melkoisia viiveitä. Erityisesti on viivästyneet tietojen julkistukset. Minullakin 2011 keilatun alueen tiedot tulivat järjestelmään vasta 2013 syksyllä. Eli automaatio ei ainakaan nopeutta tuonut hommaan. Normaalilla metsäsunnittelulla viive on ollut puoli vuotta ja hoputtamalla vain viikkoja.

    Relaskooppimiehiä ja naisia toki tullaan tarvitsemaan, kun keilaukset venyvät ja vanhat suunnitelmat eivät enää anna tarpeeksi tietoa.

    Tuo linkki ei kertonut paljonkaan. Aikanaan oli sellainenkin, jolla päästiin oikein tilatasolle asti,. En muista mistä löysin.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Korpituvan Taneli

    Löytyihän se kartta

    http://metsakeskus.
    maps.arcgis.com/a
    pps/OnePane/basic
    viewer/index.html?ap
    pid=9c58c4d1b62
    c4b5391baa473d4e9

    Pääsee periaatteessa kyllä tilatasolle, mutta tuskallinen käyttää. Vaikea löytää oikea paikka. Toimintoa ”tarkenna kohteeseen” ei kannata käyttää heittää toiselle puolen Suomea.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    metsäneuvo

    Caballista ym:”Jos laserkeilausta ei jatketa, metsään.fi palvelun pohja rapautuu ja metsissä alkaa taas vilistämään”

    Mielestäni Metsään.fi palvelee parhaiten niitä, jotka eivät ole olleet hirveän tarkkoja metsästään, eivätkä ole hankkineet metsäsuunnitelmaa. Metsään.fi palvelussa/ laserkeilausainestoon perustuvassa metsävaratiedossa ei ole mitään tilakohtaista suunnittelua, vaan tiedot ovat kuviokohtaisia, joissa voi olla suuriakin heittoja, niin suuria, että puute voi tulla maksamaan tilakohtaisen metsäsuunnitelman kustannukset moneen kertaan.

    Kyllä relaskooppimiehiä tarvitaan, vaikka relaskooppia ei paljoa käytettäisikään. Vai näkeekö tunteeton laserkone muka paremmin metsän tilan ja maanomistajan tarpeen ja toiveen, kuin ”relaskooppimies, joka tekee suunnitelmaa mahdollisesti maastossa yhdessä maanomistajan kanssa.

    Onko lehtipuusto lepikkoa, lepikko-rauduskoivikkoa, vai lepikko-hieskoivikkoa ja alla nousemassa kuusikkoa, kumpi kerros kasvatuskelpoista ? Laserkeilausainesitossa kuvio on muuta lehtipuuta!! Relaskooppimies on tämän eron ehkä löytänyt.

    Muuten, tuoreen metsäsuunnitelman saa siirrettyä maanomistajan kustannuksella metsään.fi palveluun, jolloin se on myös toimijoiden nähtävillä, jos valtuutus tähän on myönnetty.

    Relaskooppimiehissäkin on tietysti haitaria harjoittelijoista kokeneisiin ammattilaisiin.

    Korpituvan Taneli

    Kyllä metsäneuvo on oikeassa. minä ainakin odotan vuotta 2016 kun tuo toinenkin tila pitäis olla keilattu ja tiedot julkistettu.silloin tulee myös metsäsuunnitelman maastotöistä 10 vuotta täyteen. Eli silloin tai viimeistään 2017 se relaskooppimies tai -nainen metsään ja keilausaineiston pohjalta tarkistus ja suunnittelu. Ajankäyttöönhän tuo keilaus toki vaikuttaa, se vapauttaa asiantuntijan suunnitteluun, kun tiedot on kerätty jo. Tietysti pitää tarkistaa ne tiedotkin, mutta siihen saattaa riittää silmämääräinenkin tarkistus.

    Se tietojen vapauttaminen toimijoille, mitä mieltä olette?
    Minä olen sitä pohtinut ja tullut siihen tulokseen että minulle ei koidu mitään vahinkoa, vaikka avaisin tiedot kaikille toimijoille. Jos teidän mielestä tulee vahinkoa, niin kertokaa toki että minkälaista vahinkoa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    uudehko metsänomistaja

    Ainakaan minä en keksi mitään negatiivistä siinä, että Metsään.fi tietoni leviävät mahdollisimman laajalle. Ammattimies kykenee helposti jokamiehen oikeudella omaksumaan samat tiedot joita kyseinen raportti sisältää.

    Aiemmin paperiversiona suunnitelmaani kirjattiin jakelu vapaaksi kaikille, joita metsäni kiinnostaa. Näin siksi, että pidin itselleni edullisena, jos kaikki pailvelujen tarjoajat tai puun ostajat olisivat tietoisia mahdollisista tarpeistani tai suositelluista puunmyynneistä. Sehän olisi minulle mahdollisimman edullinen tilanne.

    Hieman häiritsi se digiversion osio, jossa minua vaadittiin nimeämään ne, joille raportti saadaan jakaa. En suinkaan tiedä kaikkija, jotka saattaisivat tehdä minulle tarjouksia metsässäni tarvittavista töistä tai jotka mahdollisesti olisivat kiinnostuneita tekemään puukauppoja kanssani. En myöskään varmaan saa tietoa mahdollisista uusista yrittäjistä. Selkeä etuni olisi joku merkki, jonka mukaisesti kaikki halukkaat helposti voisivat tutustua metsäni tilanteeseen ja tehdä mahdollisesti oma-alotteisesti tarjouksia palveluista tai puusta.

    Metsään piste fi pitäisikin saada jollakin tavalla toiminto, jonka mukaan kaikkien tälläiset ”vapaat” raportit jaettaisiin kaikille alueen toimijoille nyt ja myös tulevaisuudessa.

    Gla

    Taneli: ”Pääsee periaatteessa kyllä tilatasolle, mutta tuskallinen käyttää. Vaikea löytää oikea paikka. Toimintoa ”tarkenna kohteeseen” ei kannata käyttää heittää toiselle puolen Suomea.”

    Hiiren vasemmalla napilla saa kartan raahattua ruudun keskelle ja hiiren rullalla zoomattua. Oikealla ylhäällä on lisäksi haku, johon osoitteen syöttämällä pääsee kerralla lähelle.

    En minä tuon helpompaa systeemiä ole missään kartassa tavannut.

    Tolopainen

    Tabletilla käyttö muuten helppoa, mutta kartan vieritys on hidasta,lataa aina uudestaan. Tiedot on niin hyvin oikein kuin ilman maastokäyntiä voi olla, kaikki työkohteet ovat löytäneet.
    Tuo riittää meikäläiselle, ei tarvitse enää teettää uutta metsä suunnitelmaa.

Viewing 10 replies - 131 through 140 (of 201 total)