Keskustelut Metsänomistus Metsään piste fi

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 201)
 • Metsään piste fi

  Onkos Metsäkeskuksen lähettämänä tullut kelle sähköpostia.
  Tuli eilen ja avasin koeversion. Samat tiedot löytyy kuin metsäsuunnitelmasta. Luvassa ilmakuvat myöhemmin ja varmaan tuo laserkeilaus.
  (virheen korjasin)

 • jees h-valta

  Taneli on tainnut viihtyä liikaa tuvassa, heh!
  On tainnut raivaus jäädä hirvien hommeleiksi.

  Veikko Iittainen

  Hei

  Vastailen muutamaan kysymykseen tietojen keruusta.

  Metsätietojen ylläpito ja päivitys tehdään alueilla. Samoin kaukokartoitusmenetelmällä nyt ja jatkossa tapahtuva tiedonkeruu on kokonaan alueiden vastuulla.

  Kaukokartoitusmenetelmässä aukeat ja taimikot on ohjeistettu tarkastamaan maastossa ja ne viedään tietoihin maastotarkastuksen havaintojen pohjalta.

  Terveisin
  Veikko Iittainen
  Suomen metsäkeskus

  Korpituvan Taneli

  Jatkuu

  Kaikenkaikkiaan hyvä yritys palvella, sääli että en voi olla mukana kehityksessä, mutta koska tämänhetkinen informaatio on disinformaatiota niin en toki maksa 60 euroa vuodessa siitä että yrittäisin korjailla palvelun epäkohtia.
  Juuri jotain tällaista systeemiä yksityismetsätalous kaipaisi, mutta se pitäisi malttaa kehittää edes beetta versioksi, ennenkuin sillä aletaan rahastamaan.

  Toivottavasti ainakin ne, joilla ei ole omakohtaista tietoa metsästään, eivät sitten luottaisi palvelun tietoihin. Voi tulla tehtyä kohtalokkaita virheitä.

  Veikko Iittaisen ulostulo palstalla oli erittäin positiivinen asia, siitä kävi ilmi että hänkin tietää ettei systeemi ole vielä valmis.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli

  Jees H-valta:
  ”Taneli on tainnut viihtyä liikaa tuvassa, heh!
  On tainnut raivaus jäädä hirvien hommeleiksi. ”

  Ahaa Jees H-valta on huomannut siitä ”risusavottamiehen” poistumisesta palstalta, että kun heittelee sopivia henkilökohtaisia herjoja niin saa epämiellyttävät palstalaiset pois kuvioista.
  Kerron nyt heti, ettei kyllä onnistu Tanelin suhteen, ei ainakaan yhdenmiehen hartioilla.

  Tuossa aukkojen ja taimikoiden tarkastukseesa menivät hommat hiukan sekaisin.
  Iittainen kyllä, tarkkaan lukien, sanoi että ne tarkistetaan kaukokartoituksen (laserkeilaus) yhteydessä. Näin todellakin on täälläkin tapahtunut. Itse tapasin metsässä tarkistajan. Tältä tilalta minulla ei vielä ole tietoja netissä. Kaukokartoitustuksen kokeilualuun tiedot eivät täällä vielä ole valmiita julkaistavaksi.
  Minä tuolla edellä puhuin sellaisen tilasta, jonka tiedot on syötetty vanhan manuaalisuunnittelun mukaisesti. Niiden syötössä oli tullut virhe ja puustoinen kuvio oli merkattu aukeaksi. Näitähän ei lähdetä maastoon erikseen tarkastamaan. Ilmeisesti tiedot muutetaan vain metsänomistajan ilmoituksen mukaan.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  No niin. Tsekattu on ja hyväksi havaittu. Ainoastaan yksi tila kirjattu kahteen kertaan. Maksoin jo ja jatkan. Korjaukset tulee perästä. Realistinen ja selkeä paketti jossa ei turhia krumeluureja.
  Tärkeät asiat tulee selkeästi ilmi ja onhan se nyt sitten ”puolueetonta” ja kaupallisvapaata tietopohjaa. Vaikka se ei ole kyllä aivan tärkeimpiä valintakriteereitäni.
  Mukava pitää vertailua kaupallisen toimijan ja tämän puhtaan asiantuntijatahon katsannoissa.

  Korpituvan Taneli

  Jees H-valta:
  ”No niin. Tsekattu on ja hyväksi havaittu. Ainoastaan yksi tila kirjattu kahteen kertaan. Maksoin jo ja jatkan. Korjaukset tulee perästä. ….”

  Ne varsinaiset tilojen omistaja yms tilatiedot tuntuvat päivittyvän hyvin nopsasti oikeiksi. Minullakin oli muodollinen omistatietovirhe, joka ei tämän palvelun käyttöä mitenkään haitannut. Huomautin siitä ja se on nyt korjattu.

  Olen siis saanut lisää koeaikaa ja olen nyt käynyt tiheällä kammalla läpi kuviotiedot ja kas kummaa sielläkin on jo jokunen asia huomautusten jälkeen korjattu.
  Asenne ainakin tuntuu olevan kohdallaan, eli parempaan päin yritetään mennä. Olisipa tilanne yhtä hyvä myös systeemimuutoksia vaativissa asioissa, niin kyllähän tämä tästä.

  Paljon on siis vielä kehitettävää, mutta se pitää sanoa jo nyt että johonkin tämäntyyppiseen systeemiin homman pitää mennä, ei varmaan ole Suomen metsätaloudella varaa siihen että suunnittelija kävelee käikki paikat läpi kerran kymmenessä vuodessa.
  Odotan paljon kaukokartoitukselta (laserkeilaus), se tuo mitattua tietoa määrävälein systeemiin. Toivottavasti rahat antavat myöten tehdä tuo homma mahdollisimman usein.
  Maastokäyntejäkin toki tarvitaan, mutta sitten ne voidaan kohdentaa tarpeellisiin kohteisiin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  Jo sen verran vertailu tuonut huomion että H-vallan tilusten osalta kaupallinen patistaa hoitotoimiin huomattavasti enemmän kuin asiantuntijataho. Metsäkeskus ei löytänyt yhtään kiireellistä hoitotoimenpidettä mutta MG taas pitkän listallisen.
  Niitä nyt sitten alettiin tehdä mutta todella ei hötkyillä vaan Metsäkeskuksen ajatuksella edetään.
  Ja osa laitetaan miinuspunaisesta vihreäksi muuttamalla energiahakkuuksi.

  6 m3

  Kommenteista on suoraan luettavissa mistä löytyy tietoa ja taitoa.

  Oman suunnitelmani teki mhy:n toimihenkilö pieteetillä.
  Metsäkeskus on siirtänyt tiedot asiallisesti palveluun.
  Valitettavasti tuo henkilö joka suunnitelman minulle teki otti uudet haasteet vastaan ja vei known ja hown mennessään. Uuden henkilön taitoja ei ole vielä tullut koeteltua. Siis Mhy:ssä.
  Metsäkeskuksen palveluja tuli käytettyä paljhonkin viimeisen viiden vuoden aikana. Niissäkään ei ollut moitteen sijaa.

  Puun takaa

  Jonkinverran oli tässä kuviojako erilainen kuin äskettäin maastokäynneillä päivittämässämme SilvaNetissä. Hoitotöistä puuttui tietysti tämän vuoden aikana suoritetut. Hakkuiden osalta metsäkeskuksella oli optimistisempi näkemys kuin meillä itsellä. Usempi tuhat mottia voisi heidän mielestään hakata heti. Itse ajattelimme vielä muutaman vuoden kasvatella.

  Veikko Iittainen

  Hei
  Hakkuuehdotusten osalta tilanne on Metsään.fi:ssä riippuvainen siitä, mikä on lähtötietona. Jos pohjatietona on metsäsuunnitelma, niin silloin palvelussa on metsäsuunnittelijan tekemät ehdotukset. Jos pohjatietona on laserkeilaukseen pohjautuva kaukokartoitusaineisto, niin hakkuuehdotukset on tehty pääosin laskennallisesti. Hakkuuehdotuksia on tarkistettu maastossa epäselvissä tapauksissa.
  Hoitoehdotukset on tarkastettu pääosin maastossa aukeiden ja taimikoiden kohdalla, mikäli metsäkeskuksella ei ole muuta kautta tullut tietoa (rahoitushakemukset, taimikon perustamisilmoitukset, muut maastotarkastukset).
  Terveisin
  Veikko Iittainen
  Suomen metsäkeskus

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 201)