Keskustelut Metsänomistus Metsäkeskuskin on tehnyt työtä, jota varten se on perustettu

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 144)
  • Metsäkeskuskin on tehnyt työtä, jota varten se on perustettu

    ”Puustovauriot suurin pulma kasvatushakkuissa
    Julkaistu 26.5.2016

    Kasvatushakkuiden korjuujälki vaihtelee huomattavasti maakunnittain, Suomen metsäkeskuksen tuore selvitys osoittaa. Metsäkeskus tarkasti viime vuonna 304 kasvatushakkuuleimikkoa, yhteensä 1 017 hehtaaria.

    Yli puolella kohteista jälki oli hyvä, hieman alle puolet sai huomautuksen. Virheellisiä kohteita oli pari prosenttia. Luokittelu perustuu metsänhoidon suosituksiin, metsälakiin ja sertifiointiin.

    Eniten huomautettavaa – 40 prosentilla kohteista – oli puustovaurioista. Viidenneksellä huomautettiin maastovaurioista ja niin ikään viidenneksellä liian harvaksi harventamisesta.

    Isoja eroja maakuntien välillä

    Metsäkeskus julkaisi tarkastustiedot nyt ensi kertaa maakunnittain. Erot olivat huomattavia: Pohjois-Savossa huomautettavaa oli yli 90 prosentilla kohteita, Etelä-Savossa vain 10 prosentilla kohteista ja Keski-Pohjanmaalla ei lainkaan. Päijät-Hämeessä jopa puolet tarkastetuista kohteista oli luokiteltu virheellisiksi, muualla virheellisten kohteiden määrä oli vähäinen. Pohjois-Savon lisäksi runsaasti huomautettavaa löytyi Varsinais-Suomen, Pirkanmaan ja Uudenmaan kohteilta.

    Metsäkeskus muistuttaa, että tarkastettujen kohteiden määrä vaihtelee maakunnittain ja tulokset ovat suuntaa-antavia.

    METSÄLEHTI”
    Miksi laatu on noin vaihteleva? Yksi osatekijä on varmasti alueella toimivan konekoulun taso. Vaikka kuljettaja hallitsee koneen tekniikan suvereenisesti, pitäisi hänen ymmärtää myös metsänkasvatuksen periaatteet.
    Ainakaan meilläpäin ei huonon jäljen tekijä tee kuin kaksi leimikkoa, samassa paikassa, sekä ensimmäisen, että viimeisen.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kiitos Puun takaa rajamerkkien merkintävinkistä: erittäin hyvä! Juuri etsin vasta laitettuja pyykkejä ja totesin että ei löydy tuulenkaatojen alta…

    Jätkä

    Jospa pyykit eivät ole siellä? Ne voivat olla ihan muualla.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Eivät pyykit voi olla kovin kaukana kun kyseessä on noin puolen hehtaarin rantatontti. Ite olin maahan laittamassa, mutta kun ovat pahalaiset niin pieniä. Ehdottomasti vaatisivat lisämerkinnän eli juuri vaikka aurauskepin, joka muuten saattaa sopia siihen pyykin putkeen, onko joku kokeillut? GPS-laitteen eli esimerkiksi älypuhelimen ja rajat näyttävän karttaohjelman kanssa ainakin pitäisi löytyä!

    Jätkä

    Kun yhden pyykin edes löytää, niin mittaamalla löytyy kyllä muut. Eikö rajalinjoja ole avattu lainkaan?

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Tuliko säästettyä pyykin hinnassa. Kyllä sen ns metsäpyykin löytää ihan varmasti noin pienen tontin kulmalta. Ei kannata käyttää niitä pikkupyykkejä, ne hukkuu heinikkoon.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Nimetön

    Metallinen putkipyykki lötyy ainakin miinaharavalla nätisti.

    Minä oisin aika maltillinen noitten aurauskeppein metsään levittämisen kans, värikäs muovi ei kuulu luontoon. No ehkä pyykein merkkinä vielä menettelee. Mun rajalinjoilla on joitakin ylimääräsiä ”kivipyykejä”, jos on rajalla isompi kivi niin siihen kiven päälle on ladottu muutama pienempi kivi riviin rajalinjan suuntasesti. Näitä pyykkejä on itekkin tullut joskus kunnostettua.

    Rane

    Aurousviitta sopii pyykin putken sisään.Justiinsa keväällä otin tien varren ojasta yhden viitan ja laitoin vuokrapellon pyykin merkiksi.
    Nyt ei ainakaan epähuomiossa kynnä sitä.

    Metsuri motokuski

    Meidän pyykkiin ei mahtunut aurauskeppiä mutta laitoin sen pyykin viereen. Minusta se on kaikin puolin hyvä merkintätapa koska siinä on heijastin ja se näkyy myös pimeässä.

    oksapuu

    Rajapyykit sisältyy nykyisin lohkomistoimituksen hintaan…

    Kannattaa siis vaatia isot metsäpyykit jos tarvetta on.

    Jätkä

    Eipä noita rajapyykkejä muuten pitäisi millään värikkäillä muovihiluilla merkitä, eikä rajalinjojakaa, paitsi hakkuun tms ajaksi.
    Olisi syytä pyrkiä helpottamaan ammattiaan hoitavien työtä, ettei turhaan kuluisi aikaa joutavanpäiväiseen haeskeluun, eikä vahinkojen selvittelyyn.
    Rajanaapurin kanssa pyykit ja linjat esiin, eihän se voi niin vaikeaa olla?
    Yksin rajan selvittäminen on työläämpää, ellei ole hyvät mittalaitteet tai Gepsit mukana. Pidempiin rajalinjoihin nolisi hyvä värkkäillä myös viisarikivet, vaikka se onkin vanhanaikaista.
    Metsässä voisi ihan hyvin harkita naapurin kanssa rajalinjalle vaikkapa ajouraa, jota molemmat voisivat käyttää hyväkseen.
    Rajoista on jokseenkin turhaa riidellä, sopu on paljon parempi, riita maksaa aina – molemmille.

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 144)