Keskustelut Puukauppa Metsäliiton a-osuudet katoa??

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 231)
 • Metsäliiton a-osuudet katoa??

  Onko muut Metsäliittolaiset lukeneet viestistänsä että a-lisäosuudet poistuu ja b-lisäosuuksiinkaan ei voi enää sijoittaa? Tulee jotain uutta osuuslajia. Ymmärsikö joku miten ne toimii ja mitä tuo nyt oikein tarkottaa? Kemin tehtaaseenko ne rahat menee vai mitä? Sijotuksia sisällä ja pohdin minnekä ne nyt kannetaan. Ilmeisesti edustajisto on tekemässä päätöstä tämmösestä.

 • Panu Panu

  Itselleni ei ole tullut mitään viestiä tästä asiasta, saitteko sähköpostia ja onko tämä uudistus kuvattu jollain nettisivulla?

  Menninkäinen

  Taisi olla Metsäliiton lehdessä juttua

   

  Sulli

  Aika vaikee on mieltää että puun hintaan tulisi korotus jos ML painostaa vähintään 10 v. välein tekemään kaupat kanssansa. 10 v. välein täsmäostotarjous -20% ?

  Osuuskorko riippuu konsernin tuloksesta, jos näytetään tulosta, tulee pääomalle tuottoa. Ei se ole mikään hyvitys alihintaisesta puusta.

   

  Tolopainen

  Ei ne pakota kauppoja tekemään, se on aina vapaaehtoista. Yleensä osuuskunnat palkitsevat jäseniään yhteistyöstä. Esim. S ryhmä maksaa vielä bonusten lisäksi vuosihyvityksen. Pakko ei ole ostaa mitään.

  Panu Panu

  Katos joo, paperilehdessä on juttua.

  Puuki

  On se korko tavallaan hyvitys alihintaisesta puusta koska vain puunmyyntituloja voi sijoittaa sinne osuuskuntaan korkeammalla korko%:lla .   Tai voi sen korkotulon ajatella olevan myös korvaus lainasta eli lainan korkoa joka on tavallista  parempi, kun lainojen korot on nyt olleet jo pidempään yleisesti hyvin pieniä.

  10 v. ja 4 % :n korko  = 1,48 x alkupääoma.

  Jos joku toinen ostaja maksaa heti 1,2 x  osuuskunnan kantohinnan verran, niin pitää laskea mitä sillä rahalla tekee,  ja milloin olisi esim. samalla tasolla huonomman hinnan kaupassa.

  Panu Panu

  OK:

  1. Muutos ei koske olemassaolevia A-Lisäosuuksia mutta niiden korko voi laskea

  2. Jokainen Metsä1:een sijoitettu euro pitää uudelleenansaita puukaupalla 10 vuoden välein

  3. Osuuslunastuksia voidaan tilapäisesti lykätä (tosin tämä on varmaan mahdollista jo nyt, jos ei ole rahaa maksaa niin ei ole)

  4. Mainintaa puun hinnan korotuksista en nähnyt, oliko siellä sellaista?

   

  Jean S

  Niin siis lopputulos on se, että uudistuksen jälkeen on olemassa A-lisäosuuksia, B-lisäosuuksia, Metsä1-osuuksia ja Metsä2-osuuksia, joista kahteen ensimmäiseen ei voi enää laittaa lisää rahaa 1.1.2022 jälkeen.

  Todennäköisesti A- ja B-lisäosuuksien suora lopettaminen olisi voinut olla jonkinlainen ongelma yhtiön ja osuudenomistajien välisessä suhteessa. Koska näin ei ole voitu tehdä, on luotu uusi osuussarja rinnalle uusin ehdoin. Aika näyttää, osuuko ennustukseni, mutta uskoisin, että seuraavaksi edetään niin, että A- ja B-lisäosuuksille maksettava korko leikataan asteittain olemattomiin ja Metsä1- ja Metsä2-osuuksille maksettavaa korkoa vastaavasti nostetaan, elleivät ihmiset muuten ymmärrä konvertoida osuuksiaan uudenmallisiksi. Uusi sääntö osuuslunastuksen tilapäisestä lykkäämisestä on todennäköisesti tehty sitä varten, etteivät A- ja B-osuuksien omistajat saa näissä tilanteessa rahojaan liian nopeasti pois.

  Käytännössä tämä kai tarkoittaa sitä, että yhtiö ei enää tarvitse samassa määrin osuudenomistajiensa rahoja vaan että yhtiö saa markkinaehtoista lainaa nykykunnossaan jo merkittävästi halvemmalla pankista kuin osuudenomistajiltaan. Toisaalta taas vipuvaikutusta puukaupan puolella halutaan vahvistaa.

  Puuki

  Oli siinä vielä jokin  lisäbonus , jos on myynyt v:n -18 ja sen jälkeen puuta yhtiölle.  Olisiko korvausta koron laskulle ?

  pihkatappi pihkatappi

  Tarkemmat ohjeet seuraavassa Metsägroupin viestissä, mikäli tämä uusi mekanismi otetaan käyttöön.

  A-lisäosuuden korko enää 5%. Tuo alkaa olemaan alaraja tällaiseen sijoitukseen, kun sijoituksen realisoiminen on hidasta. Jos osakeyhtiö pienentää osinkoaan, yhtiön arvo romahtaa, sikäli tämä tietysti jonkinlainen turvasatama, kun pääoman saa takaisin vaikka korko vaihtelee. Mutta tosiaan alle 5% jos laskee, minä sijoitan hankintakaupan tulot jonnekin muualle.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 231)