Keskustelut Puukauppa Metsäliiton a-osuudet katoa??

 • Tämä aihe sisältää 231 vastausta, 39 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten Avatarjees h-valta toimesta.
Esillä 10 vastausta, 221 - 230 (kaikkiaan 231)
 • Metsäliiton a-osuudet katoa??

  Onko muut Metsäliittolaiset lukeneet viestistänsä että a-lisäosuudet poistuu ja b-lisäosuuksiinkaan ei voi enää sijoittaa? Tulee jotain uutta osuuslajia. Ymmärsikö joku miten ne toimii ja mitä tuo nyt oikein tarkottaa? Kemin tehtaaseenko ne rahat menee vai mitä? Sijotuksia sisällä ja pohdin minnekä ne nyt kannetaan. Ilmeisesti edustajisto on tekemässä päätöstä tämmösestä.

 • Per Ä Reikäs

  Tutankhamoninkin hautoja Egyptissä tukeilee nimenomaan 99% Suomalaiset pienpuu parrrut, heil ku puita oo.

  On A osakkeita.

  JHH JHH

  Tämä Metsänkävijä-nimimerkin kysymys (26.9.2021) kiinnostaa myös itseä kovasti?

  ———————————–

  Niin mielipiteitä vaihtoehdoista tiedustelin. Olisiko se muunto Metsä1:ksi, lunastaminen vai antaa olla A-osuuksissa? Onko joku lukenut A- ja Metsä1 säännöt niin hyvin, että olisiko siellä A-osuuksissa jotain niin hyvää, että ne kannattaisi säästää? Niitä ei enää ensi vuonna valmisteta. Onko niiden siirrossa jälkipolville esim. jotain parempaa kuin Metsä1/2 osuuksissa?

  Metsänkävijä

  Muutama aikoinaan kommentoikin tähän ketjuun ja suositteli muuntamaan A osuudet Metsä1:ksi. Metsäliitto ohjaa Metsä1:n kiinnostavimmaksi parhaalla osuuskorolla. Itse olen muuntamassa A osuudet Metsä1:ksi jo nyt syksyn aikana.

  Tolopainen

  Voi ne osuudet muuttaa syksyn aikana, mutta muutos tulee voimaan ensi  vuoden alussa, eikä mitään kiirettä ole. Metsäverkossa on valmis linkki, jotta ei siinä mene kuin minuutti pari.

  Metsänkävijä

  Totta. Muunto tämän vuoden puolella, voimaan ne tulevat ensi vuoden alusta ja korkein Metsä1 lisäkorko maksuun vuoden 2023 keväällä.

  Rane

  Mikä on sitten tilanne jos ei teekään puukauppaa tai tekee vain pieniä kauppoja?A-osuudethan käsittääkseni pysyy A-osuuksina vaikka ei tekisikää kauppaa?

  Puuki

  A tai B- asian ratkaisee maksettava korko%. B -osuuksien korko on jo ”edullisella” tasolla kohta luultavasti on A-lisäosuuksienkin.

  Tolopainen

  Jos osuuskunta tekee ehtoihin muutoksen tapaan jakaa tulosta, sitä ei voi välttää. Korkojen maksua halutaan vähentää ja muuttaa voitonjakoa niin, että on tehtävä puukauppa, muuten edut menee 10v:ssa. A-osuuksien säilyttämisestä ei ole mitään etua.

  jees h-valta

  Aivan oikeansuuntaista politiikkaa. Mitä teemme jäsenillä jotka eivät tee puukauppaa? Toloppakin on kait jo valtuutensa menettänyt ja rouva ei anna siis sitä eikä tehdä puukauppaa. Onhan se silloin parempi siirtyä senioritaloon nuorten hoitskujen hoiviin.

  Tolopainen

  Kyllä tässä painetaan pitkää päivää. Alako tuo nuorison vatulointi käydä niin hermon päälle, jotta piti ite lähteä oikein ruumiillisiin töihin.

Esillä 10 vastausta, 221 - 230 (kaikkiaan 231)