Keskustelut Puukauppa Metsäliiton a-osuudet katoa??

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 231)
 • Metsäliiton a-osuudet katoa??

  Onko muut Metsäliittolaiset lukeneet viestistänsä että a-lisäosuudet poistuu ja b-lisäosuuksiinkaan ei voi enää sijoittaa? Tulee jotain uutta osuuslajia. Ymmärsikö joku miten ne toimii ja mitä tuo nyt oikein tarkottaa? Kemin tehtaaseenko ne rahat menee vai mitä? Sijotuksia sisällä ja pohdin minnekä ne nyt kannetaan. Ilmeisesti edustajisto on tekemässä päätöstä tämmösestä.

 • Berza

  Ehdotus lienee ymmärrettävissä, että pääoma bonuksen korvaisi  tuo neljän vuoden jaksolta ansaitut puun myynti bonukset ??

  aegolius

  En ole vielä tutustunut ehdotukseen. Jos tosiaan jokainen Metsä1:een sijoitettu euro täytyy ”ansaita uudelleen” 10 v välein, niin tämä on pienellä viiveellä täysi stoppi ihan kaikille pitkäjänteisille kerryttäjille, myös aktiivisille. B-osuuksien tasoinen tuotto ei riitä mihinkään. Jos ei siis pysty puukaupoillaan pitämään sijoituksiaan vähintään 5 % tuotossa, kannattaa alkaa ottaa pääomaa ulos. Tätä ei ehkä joku pitkäjänteinen kerryttäjä ole tehnyt vielä kertaakaan.

  Tolopainen

  Jos metsästä ei ole mitään myytävää kymmenen vuoden välein, niistä tuskin on mitään sijoitettavaa edes kertynytkään. Yleensä riittää, että käyttää osuuskunnan palveluja, määrät voi jokainen päättää itse.

  aegolius

  Samaa mieltä. Nyt onkin mielestäni kyse siitä paljonko sitä myytävää pitäisi olla, jotta putoamista alemmalle tuotolle ei tapahtuisi.

  Ahaa, muokkasit viestiä. Niinkö se tässä olikin, että mikä tahansa kauppa riittää, kunhan ”käyttää palveluja”? Tuo ”jokainen Metsä1:n euro on ansaittava uudelleen” tarkoittaa aivan eri asiaa. Täytyypä selvittää.

  Kurki

  Kyllä pitäisi olla joku sellainen vipu, että uudet puunmyytimäärät sijoitettuna voisivat tuoda saman määrän vanhoista a-osuuksista uusiin Metsä 1-osuuksiin. Nythän käy niin, että a-osuuksista lähtee muualle huomattavasti rahaa.

  Jäsen sijoituksista maksettiin keskm. 5% korko ja summana n. 65milj. eli jäsenten pääomaa kassassa on yli miljardi.

  Berza

  Tuo jäsenlehden artikkelin juttu  näyttää olevan vielä ehdotus vaiheessa ja muutoinkin vähän vielä tulkittavissa, joten lienee viisainta odottaa vielä.

  Puuki

  Kirjoituksen mukaan uusi puun myyntibonus (4v. ajalta) varmaan korvaisi a-osuuksien koron laskua.  Eli tarkoitus on palkita puun myynnistä eikä entisten tulojen säilyttämisestä.

  Jälkeen päin päätettävä korko% tuo vähän epävarmuutta jos suunnittelee ennakkoon tuloja.  Toisaalta ennakkomaksusta voi suuren osan laittaa suoraan kasvamaan korkoa jo ennen korjuuta.   Noin pari vuotta kun kasvavat korkoa, niin ollaan samalla tasolla vähän paremmin maksavien ostajien kanssa tehtyjen kauppojen kanssa.

  Kurki

  Sijoitusrahastot pitäisi ehdottomasti putsata pois kokonaan Metsäliiton omistajien joukosta.

  Visakallo Visakallo

  Mitä näitä palstan juttuja olen 13 vuoden aikana lukenut, olen tullut siihen tulokseen, että Metsäliitolle myyvät ovat hyvin varakkaita, kun sijoittavat kaikki puukaupparahat aina takaisin yhtiöön. Heillä on ilmeisesti niin hyvät tulot muualta, ettei metsärahoja tarvita oikein mihinkään.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Olen myös merkille pannut, että täällä metsänomistajat ainoastaan metsäfirmoista Metsäliiton puukaupparahojen sijoituskohteenaan  pitävät. Ilmeisesti mainos on mennyt perille, jossa osuuspääoman korotkin lasketaan euroina myytyä puukuutiota kohti tulona.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 231)