Keskustelut Puukauppa Metsäliiton a-osuudet katoa??

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 231)
 • Metsäliiton a-osuudet katoa??

  Onko muut Metsäliittolaiset lukeneet viestistänsä että a-lisäosuudet poistuu ja b-lisäosuuksiinkaan ei voi enää sijoittaa? Tulee jotain uutta osuuslajia. Ymmärsikö joku miten ne toimii ja mitä tuo nyt oikein tarkottaa? Kemin tehtaaseenko ne rahat menee vai mitä? Sijotuksia sisällä ja pohdin minnekä ne nyt kannetaan. Ilmeisesti edustajisto on tekemässä päätöstä tämmösestä.

 • Puuki

  Ota rahasi ja juokse – olisi yksi vaihtoehto.   B-osuus ”sijoitus” on melko pitkäaikainen edullinen laina ML:lle koska kestää pitkään sen takasin saanti .  Mutta on sekin varmaan parempi sijotus kuin oli esim. ropojen laittaminen aikoinaan Talvivaaran Perän elättämiseen.

  Korkoja on pidetty jo pitkään elvyttämällä   alhaalla jotta rahaa siirtyisi talouselämää vauhdittamaan mutta ei ole oikein hyvin toiminut.   2 % inf. on ollut Eu:n tavoitteena.  Mutta miten onnistuu tuo jotenkin keinotekoinen sääntely ? Suomessa ainakin ihmiset säilöö rahojaan aika paljon edelleen  nollakorkotileillä.  Kerätään yhteistä pankkivastuuta kasaan vaikka se piti olla sopimuksella kiellettyä.   Ajat on epävarmat monellakin tavalla.

   

  Panu Panu

  Itse olen myös päätymässä osuuksien muuntamiseen heti tänä vuonna. Veikkaisin, että 2023 maksetaan A-lisäosuuksille vielä kohtuullinen korko, kuitenkin pienempi kuin Metsä I:lle. 10 vuotta on pitkä aika ja ikuisesti juoksevan korkean koron aika on ohi mikä on hyvin ymmärrettävää.

  Metsänkävijä

  Niin mielipiteitä vaihtoehdoista tiedustelin. Olisiko se muunto Metsä1:ksi, lunastaminen vai antaa olla A-osuuksissa? Onko joku lukenut A- ja Metsä1 säännöt niin hyvin, että olisiko siellä A-osuuksissa jotain niin hyvää, että ne kannattaisi säästää? Niitä ei enää ensi vuonna valmisteta. Onko niiden siirrossa jälkipolville esim. jotain parempaa kuin Metsä1/2 osuuksissa?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Inflaatio on jo noussut, painaa osakkeiden hintoja, korkojen nousu on aivan nurkan takana, painaa sitten kiinteistöjen hintoja. Elämme tosiaan epävarmoja aikoja. Myös metsäsijoitus puoltaa edelleen paikkaansa ainakin osittaisena riskien hajautuksena.

  Puuki

  Nyt olisi ML:lla hyvä sauma nostaa puun myyntiin ja osakkuuteen sidottujen sijoituksien korkotasoa, kun tulos on ollut huippuluokkaa erityisesti juuri kotimaan halvan puun ansiosta, jota on  myyty paljon ,  ja inflaatiokin on noussut.

  mehtäukko

  Toimisiko globaaleilla markkinoilla sekään, että maksaisivat vieläkin korkeampia korkotasoja kun”halvan puun ansiosta” tulos on huippuluokkaa? Kokonaisuus ratkaisee, kuten omistajiensa syy sitoutua taloon.

  Puuki

  Kun tulos viivan alla nousee esim. yli 2 x :ksi kuten nyt , ja  ennen sitä  on laskettu osuuskorkoja pykälän-pari , niin eihän se ole suhteessa menisi ihan oikein ellei korko nousisi vähän.   Uudet tehdasinvestoinnit vaatii tietysti varoja mutta puukaupankin pitää pysyä pyörimässä riittävän hyvin jatkuvasti.  Ei ne varmaan ML:n ”terävässä päässä” luule mo:en olevan ihan uunoja perässävedettäviä ja myyvän leimikoita ilman kilpailutusta vaikka jäseniä ovatkin.

  Panu Panu

  Jotkut joilla on hoitosopimus eivät kilpailuta vaikka ilmeisesti voisi. Viimeiset noin 5 kertaa kun olen pyytänyt pystykauppatarjouksia niin MG:n tarjous on ollut huonoin. Vuosi sitten kuitenkin yhdet pystykaupat syntyi.

  Hankintapuolella taas kaupat on yleensä syntyneet MG:n kanssa ja joitakin uudistuksia.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Metsäliitolla on ainakin kaksi tärkeää sidosryhmää, mutta muistelen lukeneeni, että he ovat sitoutuneet jakamaan ulos osinkoina ja korkoina vähintään puolet voitosta. Sitä en tiedä onko tämä käytännössä toteutunut viime vuosina.

  mehtäukko

  MG:n hintavertailu muihin on kokonaisuutena täysin kilpailukykyinen. Siihen on laskettava mukaan kotimaisuus, markkonointivarmuus,bonukset,jäsenedut ja sijoituskorot. On arvostettava tehtyjä ja suunniteltuja investointeja joilla turvataan huomisen markkina/kilpailukyky.

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 231)