Keskustelut Puukauppa Metsäliiton hinnoittelu

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 130)
 • Metsäliiton hinnoittelu

  Olin 10 vuotta ko. osuuskunnan jäsenyydestä pois ja liityin takaisin. Olen pyytänyt kaksi kertaa puukaupasta tarjouksen. Kohteena 03-kuusikon harvennus, useampi hehtaari. Kohteet ennakkoraivattuja ja erittäin hyvien kulkuyhteyksien varrella, korjuu mahdollinen ympäri vuoden. Samaan syssyyn tarjouspyyntö hankintakaupalla toimitettavasta kuusikuidusta.

  Hinnat pystykaupassa tukille 2,5€ matalammat, kuidulle 1, 5€ matalammat kuin muilla. Leimikon koivutukista ei tarjousta ollenkaan. Hankintakaupassa hintaero kuidulle 3 € alempi kuin muilla.

  No roikutaan mukana niin kauan kun maksamattoman pois potkivat..

 • Nuakka

  Toistakymmentä vuotta Mg yhteistyötä takana, minulla toiminut ihan hyvin. Hinnat kysynyt muiltakin, useimmiten Mg ollut paras. Viimeksi tosin koivukuituhankinta meni muille, ei hinnan vaan katkonnan takia, kolmemetrinen on niin ikävää tehdä ja ajaa. Siitäkin meni viestiä eteenpäin, jospa kelpaa ranka jatkossa. Toivottavasti jos/kun puukauppa alkaa takkuilemaan kunnolla, uskollisuus palkitaan. Bonukset yms sitten lisähyvää.

  jees h-valta

  Onpas outoa Nuakka. Minä taas teen jopa mieluummin kolmemetristä kuin kokorankaa. On lähitelous mukavampaa ja kourakasat saa paljon isompina. Kyllähän tuo tietysti makuasia on. Olen joskus alkuvuosina tehnyt mäntykuitua uhmallakin pitkänä. Kyllä oli paha mutina mutta osti kuitenkin.

  Mettämakuri

  Onhan se pitkä nopeampaa tehä, meneekö jeessillä 2,7-3,3m väliin. Mittaamatta

  Tolopainen

  Jessen jutut osoittaa, jotta eipä ole paljon metsässä touhuillut. Tietenkin 5m pitkää kuitua on paljon nopeampi tehdä ja kuljettaa. Eikä niiden kaupassa ole mitään ongelmia. Nopeammin ne on rekan kyydissä kuin 3m, jota nyt ei viitsi alkaa enää hankinnalla tekemään kun en käsin puita kasaa. Muutakin tekemistä kuin pöllien kantaminen.

  mehtäukko

  Koivu-kolmonen ollee tehdaspään jalostustekninen juttu. Yleensä mutkainen koivu pitkänä ei kuoriudu niin hyvin kuin kolmosena. Puu-autojen kuormapaino on tiiviillä nipuilla lähempänä kantavuutta kuin harvalla pitkällä. Korjuussa se on hidaste, sekä puutahan jää ötökälle enempi…

  Tolopainen

  Koivut tietenkin tehdään se maks. pituus 3.2 ja yli ei, ne kuitenkaan takaisin tule vaikka muutama pitempi joukossa.

  jees h-valta

  Mettämakuri, kyllä se aika hyvin siihen koloon solahtaa. On noita mittoja eläissään muutenkin joutunut paljon arvioimaan silmämääräisesti. Ei sitä pirtin pintaputkitustakaan viitsi mitan kanssa lähteä kulkemaan. Aina kaikista ei ole kunnon kuviakaan.

  Mettämakuri

  Ootko jeessi tehnyt poltin puita paljon pinoon, vai miten meinaat ehtiä metsään liikkeen pidolta?

  Kumikettu

  Kolme harppausta kun ottaa, niin on riittävällä tarkkuudella ropsin mitta siinä. Lukien pois tämänhetkinen mäku hankinta, joka pitää olla 3,1 m. On niin järeää, että on kyllin nosteltavaa siinäkin, koska en ole Pessis-Jaska.

  Pitempi kuitu on ammattilaisille. Kalut sitä mukaa sitten.

  Jeesin poltinpuuteko on jokapäiväistä korjuuta, kuivaamista ja polttamista, muun elämän lomassa. Tästä on puhuttu ja miksei tähän pyrkisi itsekukin.

  Mettämakuri

  Kumikettu tekee tukkia kuiduksi?

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 130)