Keskustelut Puukauppa Metsäliiton hinnoittelu

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 130)
 • Metsäliiton hinnoittelu

  Olin 10 vuotta ko. osuuskunnan jäsenyydestä pois ja liityin takaisin. Olen pyytänyt kaksi kertaa puukaupasta tarjouksen. Kohteena 03-kuusikon harvennus, useampi hehtaari. Kohteet ennakkoraivattuja ja erittäin hyvien kulkuyhteyksien varrella, korjuu mahdollinen ympäri vuoden. Samaan syssyyn tarjouspyyntö hankintakaupalla toimitettavasta kuusikuidusta.

  Hinnat pystykaupassa tukille 2,5€ matalammat, kuidulle 1, 5€ matalammat kuin muilla. Leimikon koivutukista ei tarjousta ollenkaan. Hankintakaupassa hintaero kuidulle 3 € alempi kuin muilla.

  No roikutaan mukana niin kauan kun maksamattoman pois potkivat..

 • Reima Ranta

  Metsäliitto – kuka siinä käyttää päätösvaltaa ja kenen etua se ajaa? Yleensä päätösvallan edustaja ajaa omaa etuaan. Esim. kielletty markkinayhteistyö antoi ikäviä viitteitä siitä, kuka päätösvaltaa käyttää.

  Kaunis ajatushan tietysti olisi, että metsänomistajien ”oma” yritys ostaa ja jalostaa kaikki metsänomistajien puut ja maksaa niistä kullekin tasapuolisen hinnan kuten osuuskuntalaki edellyttää. Metsänhoitoyhdistykset operoisivat metsänomistajien järjestönä kaiken metsänhoidon ja neuvonnan. Mutta onko se sittenkin vain kaunis ajatus, mitä metsäalalla useissa yhteyksissä viljellään. Jos veikata täytyy, niin tästä seuraisi sellainen tehottomuus, että kantorahat saisi unohtaa.

  Aurinko nousee aina idästä ja laskee länteen eli se näyttää kiertävän maapalloa, mutta vain näyttää. Läheskään kaikki ei todellakaan aina ole niin miltä näyttää.

  Osuuspääoman kuuden prosentin korolla metsästä on taloudellisesti perusteltua hakata ilman muuta jokainen josta tukin saa. Tuottoa 6 % osuuspääomassa ja kaiken lisäksi metsässä kasvaa taas uutta metsää – mihin se rahan kanssa oikein joutuukaan? Eikä varoja käytännössä juuri missään Suomessa kannata kuuden prosentin rahaa ainakaan metsäistuttamiseen käyttää. Syystä voi kysyä kumman metsänomistaja kannattaa myydä Metsäliitolle, sen joka tallettaa puunmyyntitulon osuuspääomaan vai sen joka tarvitsee rahansa elämiseen. Tasan ei käy onnenlahjat. Ilmaisia lounaita ei ole Tolopaisillekaan.

  Metsäliitosta tulee mieleen tarina, jossa poika saattoi tyttöä. Aitan veräjällä tyttö sanoi pojalle, että saat ottaa mitä tahdot. Poika otti tytön pyörän ja lähti ajamaan matkoihinsa.

  jees h-valta

  Mettämakuri, nyt minä sitä kynttilää kärytän. Kun pääsen täyteen vauhtiin tässä vuodenvaihteen tiimoilla nautin olostani 24/7. Onhan tuo nytkin pistänyt lähes leijumaan kun vanha pitkäaikainen työnantaja lupasi tulla alkuavuksi ja asiakkaakseni kiinteistöjensä huoltotarpeissa. Olemme nyt enemmän kuin samassa ajatusmaailmassa. Vielä keväällä haukkui ajatukseni täysin.

  Kalle Kehveli

  Jesse pääsee taas Merstolaan yh-tätien putkia korjailemaan.

  Tolopainen

  Olenkin aina, sanonut, että kyllä Jesse on äijä. Kohta sillä on sata miestä töissä ja putkittaa koko Harjavallan.

  Visakallo Visakallo

  Mettämakuri: ”Jeesi polttaa kynttilää molemmista päistä, veikkaan että ensi kesänä siirryt maalämppöön.”

  En tiedä, saako Harjavallan taajamassa miten tehdä lämpökaivoja, mutta Jessen tapauksessa patterivesikiertoon kytketty ilmalämpöpumppu voisi olla järkevä ratkaisu. Kovimmilla pakkasilla Jesse voisi lyödä vielä kattilaan poltinpuuta avuksi.

  Rane

  Jessen putkifirman tulevaisuudennäkymät riippuu näkökulmasta.

  Puuki

  ”Jos todellisuus ja toiveet on ristiriidassa, niin silloin pitää todellisuutta muuttaa” – tuli mieleen tuosta simpanssivideosta.

  oksapuu

  Noh, jesse kun nyt alkaa yrittäjäksi (onneksi olkoon) niin ottaa vaan joltain purkutyömaalta vanhan hyväkuntoisen öljykattilan ja heittää sen klapi-krematorion mäkeen. Johan tulee vapaa aikaa…

  Toinen asia: Kuinkahan paljon se  täällä kehuttu osuuskunta on velkaa omistajilleen? Jos kaikki osuudet irtisanottaisiin niin riittääkö papu? Joku varmaan tietää…

  Siellä E-Amerikassa on ilmeisesti tehty suokuokalla rahaa kun täällä parjattu kilpailija on käytännössä velaton…

  Tolopainen

  Jesse käy yrittäjänä niin kuumana, että talossa ei muuta lämmitystä tarvita.

  jees h-valta

  Onpas hauskaa keskustelua viritelty minun yrittäjyydestäni. Olin tuolla kaakonkulmilla viikonlopun joten seuranta jäi heikoksi. Pitää ladata akkuja loppu-unelmaloma vielä. Sieniä ja marjoja tuli paluukuormassa. Mehutettiinkin yksi sähkötoimisen Mehu-Maijan erä. Kanttarelleja melkein aidan takana, ja aika reilukin satsi. Mutta nyt taas alkava viikko vartoillaan että OP saa kokoustettua ja me saamme ostaa yhden liikehuoneiston Osuuspankin vierestä. Tarjouksemme on hyväksytty välittäjän taholta mutta vaatii osuustoiminnan hyväksynnän. Kyllä tässä rauhallisin mielin vartoillaan. Lämmitys säilyy tässä huushollissa puilla edelleen. Tuo ilma-vesilämpöpumppu on tosiaan sitten seuraava laite kunhan joskus uupuu puittensa alle. Varmaan kuunvaihteeseen menee ennen kuin pääsee liikettä rakentamaan. Mutta ehjää vuosittaista tilikautta haetaankin eli alku virallisesti vuoden vaihteesta.

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 130)