Keskustelut Puukauppa Metsäliiton hinnoittelu

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 130)
 • Metsäliiton hinnoittelu

  Olin 10 vuotta ko. osuuskunnan jäsenyydestä pois ja liityin takaisin. Olen pyytänyt kaksi kertaa puukaupasta tarjouksen. Kohteena 03-kuusikon harvennus, useampi hehtaari. Kohteet ennakkoraivattuja ja erittäin hyvien kulkuyhteyksien varrella, korjuu mahdollinen ympäri vuoden. Samaan syssyyn tarjouspyyntö hankintakaupalla toimitettavasta kuusikuidusta.

  Hinnat pystykaupassa tukille 2,5€ matalammat, kuidulle 1, 5€ matalammat kuin muilla. Leimikon koivutukista ei tarjousta ollenkaan. Hankintakaupassa hintaero kuidulle 3 € alempi kuin muilla.

  No roikutaan mukana niin kauan kun maksamattoman pois potkivat..

 • Tolopainen

  Ja max. määräbonus on 1.4€.

  Ola_Pallonivel

  On sillä jäsenyydellä muitakin arvoja, kuin pelkästään raha. Esim. jos haluat ensiharvennuksen talvelle, niin jäsenelle onnistuu. Samoin ostavat tuulenkaatoja pienet kasat, kun muuten pitäisi olla se rekkakuorma.

  Timppa

  Toissan syksynä osti MG suuren harvennusleimikon selvästi parempaan hintaan kuin kilpailijat.  Tukkiprosentti jäi kyllä aika pieneksi arvioituun verrattuna.  Oliko vika lengoissa puissa vai hakkuussa jäi arvoitukseksi.  Jäätiin joka tapauksessa plussalle verrattuna kilpailijoihin.

  Viime syksynä toisella tilalla tarjosivat tosi surkean hinnan taas isosta  harvennusleimikosta.

  Ollaan joskus pyydetty tarjouksia muös MG:ltä samaan aikaan lähekkäisistä kahdesta eri pitäjästä, siis eri ostomiehet.  Tarjouksissa saattaa olla tosi suuri ero.  Toinen on kilpailukykyinen, mutta toinen ei sinne päinkään.  Nuokin harvennusleimikot tarjosi eri ostomiehet.  Siinäkö syy eroon?

  UPM:llä kahdella eri ostajalla hinnat ovat lähes sentilleen samat, jos kyse on samankaltaisista leimikoista

  MJO

  Ei metsäliitolle ole pakko myydä, jos hinta ei miellytä. Olen minäkin jäsen ja joka kerta kilpailutan leimikot. Jos ML tarjous ei pärjää vertailussa, niin leimikko menee kilpailijalle.

  Metsuri motokuski

  Kyllä tuossa ML:n toiminnassa olis parantamisen varaa. Se että maksaa huonomman hinnan jostain puutavaraerästä niin johtuu ihan markkinatilanteesta ja niistä reunaehdoista joita ostomiehet saavat esimiehiltään. Jos puulle on hyvä kysyntä niin kyllä ML:lta saa ihan kelvollisia tarjouksia.

  Viimeksi kun olin tekemässä tarjouspyyntöjä  eräästä KL 03 harvennuksesta niin kyllä heiltä tarjouskin tuli. Mutta ei minkäälaista ilmoitusta siitä mitä katkontapituuksia aikovat käyttää. No kun tarjous oli kuitenkin sieltä heikommasta päästä niin emme peränneet erikseen niitä katkontapituuksia. Toki heiltä soitto tuli että kuinka pärjäsivät, mutta myyjä ilmoitti että emme tarjousta edes käsitelleet kun katkontapituuksia ei ollut. Liekö sitten syynä huonoon toimintaan kun tarjousten pyytäjä oli nainen, sitä en tiedä.

  Tolopainen

  Katkontapituudet on kyllä aina tarjouksen liitteessä, jos käyttää metsäverkkoa. Jos naisjäsenille ei ole erilaista metsäverkkoa.

   

  mehtäukko

  Tuntuisi myös niin, ettö ns. lojaalisuus täytyy toimia myös toisin päin. Jos tarjoat ns. hyvinä aikoina aina kilpaijan leireille, et huononpina aikoina tarvitsekaan saada aina kauppoja ”omille”. Loogista, eikö niin?

  isaskar keturi

  Enpä ota asiaan sen kummempaa kantaa, kun puuni on aina ostajansa löytäneet. Mutta kieltämättä MG:n tarjoukset voi äkkinäistä kummastuttaa, kun Metsäliiton alkuperäisenä tavoitteena oli turvata jäsenten puukauppa hyvään hintaan. Kirjoittivat mm. vastineessaan kartellikäräjässä Metsähallitusta vastaan ”Metsäliiton tavoitteena ei ole puun hinnan alentaminen. Metsäliiton
  tavoitteena päinvastoin on maksaa jäseniensä toimittamalle puulle
  mahdollisimman hyvä ja kilpailukykyinen hinta eri markkinaolosuhteissa
  niin, että puun saatavuus voidaan samalla turvata. Tavoite on
  olennaisesti erilainen kuin muilla metsäyhtiöillä, jotka pyrkivät
  alentamaan raaka-ainehintoja ja joilla on enemmän vaihtoehtoisia
  puunhankintakeinoja.”

  Näin jäsenenä täytyy onnitella osuuskuntaa loistavasta liikeideasta – ostamalla puuta vahvistetaan osuuspääomaa, eikä rahan tarvitse liikkua, kun puukaupparahat sijoitetaan osuuksiin. Vähän samanlainen kuvio kun poika ostaa minulta auton ja käyttää minun saamat rahat bensalaskuihinsa. Periaatteessa olen sijoittanut rahat tulevaisuuteen 🙂

  Älkääkä nyt sitten alkako kiivailemaan asiasta – yllä oleva on karkeaa pelkistystä (populismia?), mutta sinne päin.

  mehtäukko

  ”Mahdollisimman hyvä ja kilpailukykyinen..” tarkoittanee kokonaisuutta. Kun tarjontaa on ja maailmanmarkkinat uinuvat, tuskimpa kukaan toimari rynnistää tarpeettomasti. Voipa olla niinkin, että ”uskollisimmat” seuloutuvat kaupoille pompottelijoista.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Metsäliiton voitonjako kohdistuu osinkoihin ja jäsenosuuksiin, ja puusta maksetaan juuri niin paljon kuin on tarpeen. Osuuskunnan arvo on siinä, että se tarjoaa sijoitusmahdollisuuden ja että se turvaa menekin puille kilpailukykyiseen hintaan.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 130)