Keskustelut Puukauppa Metsäliiton hinnoittelu

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 130)
 • Metsäliiton hinnoittelu

  Olin 10 vuotta ko. osuuskunnan jäsenyydestä pois ja liityin takaisin. Olen pyytänyt kaksi kertaa puukaupasta tarjouksen. Kohteena 03-kuusikon harvennus, useampi hehtaari. Kohteet ennakkoraivattuja ja erittäin hyvien kulkuyhteyksien varrella, korjuu mahdollinen ympäri vuoden. Samaan syssyyn tarjouspyyntö hankintakaupalla toimitettavasta kuusikuidusta.

  Hinnat pystykaupassa tukille 2,5€ matalammat, kuidulle 1, 5€ matalammat kuin muilla. Leimikon koivutukista ei tarjousta ollenkaan. Hankintakaupassa hintaero kuidulle 3 € alempi kuin muilla.

  No roikutaan mukana niin kauan kun maksamattoman pois potkivat..

 • Köppäkynsi

  Ajat on nykyään kovat MG:lläkin. En saa tarjouksiini enää sitä normaaliakaan, kiitos ei, vastausta. Tyyli on mennyt samaksi kuin muillakin firmoilla. Oli kuitenkin useampi hehtaari päähakkuuta tarjolla jäsenellä.

  jees h-valta

  Eipä ole koskaan sellaista vastausta tullut. Mutta jäsenyydessä ja jäsenyydessä on vielä yksi vivahde-ero. Joka takaa jo huonotkin ajat. Pelkkä ha-sitoumuksen maksu ei vain enää kovasti auta.

  Reijo Ruotsalainen

  Hyvin kelpasi MG:lle kuusitukkileimikko viime viikolla. Hintakin pari euroa yli yleisen hintatason.
  Kylläkin tien varrella ja tukkiprosentti  korkea.

  Kalle Kehveli

  Minä myyn puuta vain kerran kymmenessä vuodessa, tukkia 10000 m3 ja kuidut päälle. En viitsi näperrellä joka vuosi.

  Mettämakuri

  Pitäisiköhän sulla Kalle mennä  levähtään.

  pihkatappi pihkatappi

  Meillä muutama hehtaari alle 200 ha metsiä ja ollaan kyllä tietoisesti pienmetsänomistajia. Myynnit tähän asti kuitenkin lähes joka vuotisia Mg:lle, välillä pitänyt myydä muualle kun hinta jäänyt Mg:n tarjouksessa kauas. Nyt taitaa jäädä hankinta energiapuu hakkuksi ja Mg:n ostomies sanoi heti alkuunsa että siinätapauksessa kannattaa tarjota muualle, eli luottamus säilyi ja rehti puukauppakumppani on minun mieleen. Sellufirma joutuu usein välittämään energiapuun ja osa tukeistakin menee välitykseen, eikä puun välitystä tehdä ilman välirahaa.

  Tolopainen

  Ostomies ei osaa laskea tai ei ole puun tarvetta. Pääoma-ja määrä bonus tekee kuitenkin lisähintaa lähes 6€ kiinnolle hankintakuidussa, jos on pääomabonusoikeutta käytettävänä. En möisi missään tapauksessa hankintapuuta muulle yhtiölle. UPM ei pahemmin ole hankintapuusta kiinnostunut ja Enskan ostoalue ei taida ulottua meidän seudulle, jos sille joku sivutoimenaan ostelee lähes ilmaista puuta.

  Berza

  Säännöllisesti vuosittain puuta myyjälle jäsenelle kyllä Mg.n etuudet ovat hyvin palkitsevia. Käytännössä 7,5 prosenttia saa laskea hintaan extraa. Tänä edellyttää, että tulot jää hyvälle korolle lisäosuuksiin muutamaksi vuodeksi.

  Tuota Tolopaisen 6 euroa kyllä ihmettelen ?

  Tolopainen

  Niin se riippuu miten pääomabonuksen laskee, yleensä tulo kohdistuu yhdelle vuodelle, jolloin se on 15%.

  Berza

  Voihan sen noinkin ajatella, tosin korotus hankinta kuidulle olisi ” vain ’ 4,5 e.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 130)