Keskustelut Metsänhoito Metsämaan äestys

Esillä 6 vastausta, 31 - 36 (kaikkiaan 36)
 • Metsämaan äestys

  Merkitty: 

  Hei,

  Onko porukalla kokemuksia ja tietoa traktorin perässä ajettavista lautasäkeistä?

  esim. https://www.youtube.com/watch?v=Qh5cqwT0DpY

  Ja muutenkin kokemuksia äetyksen tuloksista. Onko varmin tapa saada tiheä mäntytaimikko?

  Onko tietoa Etelä-Suomen koneurakoitsijoista, ketkä tekevät metsäalan äestyksiä ja missä hinnoissa liikkuu hehtaarilta?

   

   

   

 • Berza

  Onko sinulla tuo laite vielä kunnossa ja joutavana ?

  Salonpoika

  Ei se urakoitsija suostunut sitä silloin aikoinaan myymään. Kun kerroin suunnitelmistani hän sanoi että vie ja rakenna niin hänkin tekee omat pikkuhommat sillä. Metsäkoneen perään sen kokonaisena virittelemisessä kun oli melkoinen savotta. Aina kun lopetin ajot palautin värkin ja maksoin nimellisen vuokran. Nyt ei ole vuosiin ollut tarvetta eikä ole tullut kysyttyä onko se vielä tallella ja ”hengissä”. Pitäis ihan joskus pistäytyä katsomassa.

  Jätkä

  Nuo uusimmat laikkurit, jotka voivat olla jopa metsäkärryn pyörään asennettavia, tekenevät kääntömätästyksen siinä kuin kaivukonekin, mutta eikö sellaisen voisi ympätä traktorin pyöriin? Vaikkapa nelivetoisen etupyöriin? Silloin se olisi etevä peli, jos ei rasittaisi etuperää liikaa.

  Kyllä siinä kuljettajan selkä olisi melkoisella koittelemuksella.

  Jovain

  Kannattaa hyödyntää, nyt on otollinen aika rikkoa maanpintaa. Kuusella ja koivulla on runsas siemenvuosi tänä vuonna ja männyllä on tulossa ensi keväästä vuoden päästä.

  Ei tarvitse parasta maksaa, riittää maanpinnan rikkominen. Isännän linjan koneilla onnistuu oikein hyvin. Ennen ajettiin risukarhilla tai  kylvettiin sänkipeltoon tai kaskeen. Onnistui sekin.

  Remie

  Kävelin ja potkin jalalla sammaleita, tuli aina oikeaan kohtaan taimia. Pirullinen heinät tappaa mutta potkimalla tuli hyvä tulos. Perunakuokka  on myös aika hyvä.  Siemeniä lentää niin paljon että joka kuoppaan kyllä riittää. Niitä korpikuusia saada tulemaan , mutta taimena kun ei erotu näreistä.

  Salonpoika

  Täälläpäin on nyt kovasti muodissa Bracke-laikkumätästin jota vetävät isolla Loksetilla. Sitä voi katsoa vaikka juutuupista Savo-Karjalan Metsätyön videolta. Näyttäisi olevan myynnissäkin. Ei se ihan isäntälinjan kone taida olla, vaikka onhan niitä isäntiäkin monen kokoisia. Toimintaperiaate siinä on sama kuin minun ajamassakin, modernimpi versio sähköohjauksineen ja kylvölaitteineen.

Esillä 6 vastausta, 31 - 36 (kaikkiaan 36)