Keskustelut Metsänhoito Metsän uudistaminen

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 78)
 • Metsän uudistaminen

  Merkitty: 

  Kuten tiedämme, uusi puusukupolvi olisi metsälain mukaan saatava aikaiseksi  kolmen vuoden kuluessa korjuun päättymisestä. Onnistuneita aloja on vain vähän yli puolet. Isoimmat virheet tehdään luontaisesti uudistettaessa muokkaamattomuudessa. On vähän siemenpuita tai valitaan täysin väärät menetelmät.

  Tiedon puuteko vai tyhmyys teettää omaan koipeen ampumista?

 • mulle

  Afrikan kansat yhä vapaasti vaeltaa. Vanhoilla hiaseillamme siellä toki ajellaan.Suomesta sinne ne lähes lahjaksi saa ja näin ME vain yhdessä pelastamme tämän kotimaan.
  Ilmasto kiittää,kaiken paskan kun vain siirtää.
  Saharassakin pian taas uudet metsät ne kukoistaa, onhan almumme lukuisat saapuneet jo sinne.

  Koronasta huoli, koroistasi vain.

  Ja muistathan pelastaa oman kotimaasi ilmastoa, myymällä vanhan tojotasi uus käyttöön Afrikkaan, pääsevät sillä viellä nopeammin välimeren rannalle, pitäähän sieltäkin jotain tuontia olla tänne, jotta voimme viedä uutta puutavaraa lisää sinne tutkijoillemme ja avustus työntekijöillemme.
  Punikki nenäsi sullekin joulun tuopi.
  Metsistä viis, kunhan yhä vaeltavat kansat vain lisää lisäintyisiis.
  Anna lahjaksi puu, jotta saisivat hekin metsän uuden ja puut polttoon taas.

  Unisef tahi

  Metsäyhtiöme suuret, öljypalmu metsät luokoon Afrikkaan uudet.

  Metsuri motokuski

  Vanhoista toyotistako se siirtolaisuus on saanut alkunsa ? Meiltäkin niitä aikoinaan jokunen peltoauto meni sinne. Myönnän että virheliike oli. Kumpa olisin tuolloin vuosisadan vaihteessa tiennyt.

  Visakallo

  Yleinen mielikuva Afrikasta on aikalailla yksipuolinen ja vanhentunut. Alueellisia eroja sielläkin on, mutta kehitys on yleisesti ottaen mennyt huimasti eteenpäin. Afrikan merkitys maailmantaloudessa kasvaa koko ajan, oltakoon siitä mitä mieltä tahansa.

  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007635444.html

  Tolopainen

  Niin Afrikka jää kehityksestä yhä enemmän jälkeen. Tämä on realismia. Kun väestö pääasiassa vain lisääntyy ja elää avustuksilla, joita sinne syydetään. Afrikasta ei koskaan tule mitään, käyvät vielä heimosotia, työnteko ei siellä koske miehiä.

  Visakallo

  M.O.T !

  Per Ä Reikäs

  Ainoa hyvä asia Afrikasta on
  Johnny Weismuller Tarzan elokuvat ja kivat Nigerialais kirjeet, joissa saanut paljon rahaa, kuten varmaan sinäkin.

  Tolopainen

  Ei sellainen alue voi kehittyä, missä väestö kasvaa hallitsemattomasti ja käy sisällissotia. Afrikasta puuttuu kaikki kehityksen edellytykset alkuperäisväestö ei kykene muodostamaan yhtenäisiä valtioita, joissa kehitys olisi mahdollista.

  Se ihmetyttää, että Aasian kehitys on ollut niin nopeaa. Kiinassa työntekijöiden ostovoima on parempi kuin jenkkilässä puhumattakaan Suomesta, vaikka palkkataso on paljon alhaisempi. Suomessa kuvitellaan, että korkeat nimellisansiot johtavat ostovoiman kasvuun. Tosin ei täällä enää palkat nousekaan, siihen malliin kuin vielä markka-aikana eikä inflaatiota ole kuin pääkaupunkiseudun asuntomarkkinoilla, muut hinnat pääosin suhteellisesti laskee.

  A.Jalkanen

  Tässä keskustellaan joutomaiden metsittämisestä. No, metsittämistä tarvitaan myös Afrikassa, joten saatte anteeksi.

  Jos kellä on tietoa valkokuusen viljelykokeista (Lukella varmaan on ja joissakin arboretumeissa) niin kertoo. Mustakuusta on kokeiltu turvemailla, mutta ei viljelty laajemmin. Ulkomaan tuonneissa on se riski, että niiden mukana voi levitä uusia tauteja, joihin meidän puut ovat vastustuskyvyttömiä.

  Tolopainen

  Koko Sahara pitäisi metsittää ja väestö siirtää Afrikasta Eurooppaan. Tulee ne tänne kuitenkin vähitellen kumiveneillä.

  Visakallo

  Afrikassa on 16% maapallon väestöstä, eli 1,2 miljardia ihmistä. Euroopassa vain 0,7 miljardia. Paljon siis tarvitaan kumiveneitä!

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 78)