Keskustelut Puukauppa Metsänomistaja selätti UPM:n hakkuukiistassa(MT 10.7.2019)

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 149)
 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Taitaa olla täältä Suomestakin siellä ulostamassa auvoisuutta,ainakin tausta tukea antamassa.

  Apli

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.498856

   

  Kiista jatkunee korkeimpaan oikeuteen..

  jpjulku jpjulku

  Se ei ole ohi ennen kuin se on ohi. Valitusluvan saa tosin aika pieni osa luvanhakijoista. Ja jos tässä asiassa on kyse näytön arvioinnista niin kuin lehtijutuista päätellen olisi, valituslupaa ei tule.

  Peal

  P Rintalalta hyvä kirjoitus tämän päivän Maaseudun Tulevaisuudessa. Pelkkää asiaa.

  Jätkä

  Pääsääntöisesti voidaan kuitenkin katkontaa arvioida, jos latvakuitupino o vielä tutkittavana. Jos ja kun kuitu on hakattu ”pitkäksi”, ja siellä on useissa kuitujen tyvipäissä jopa metritolkulla tukkipuun laadun ja paksuuden täyttävää puuta, pitäisi katkontamatriisin ja mittalistan lukemista pystyä päättelemään, onko katkonta ollut edes sinnepäin, kuin se normaalisti olisi tehty.

  Jos Mopokuski ja katkonnan tarkastaja eivät ymmärrä käsitettä ”puolentoista tukin runko” – ei hän tajua sitäkään, mikä virhe on tehty, kun kolmen tukin puusta on tehty kaksi tukkia ja latvakuiduksi on mennyt yli kaksi metriä tukkipuuta.

  Minusta noita pitäisi maksaa korvausta myyjälle = Jokaisesta pituusmodulista, joka on kuitukasaan tehty, maksettaisiin tukin hinta.

  suorittava porras suorittava porras

  Ei kuulu maksaa ,jos ne modulit ovat mutkan jälkeen. Ei myöskään  paksusta ,mutta käyrästä tyvestä.

  Tolopainen

  Eihän se latvan paksuus ole läheskään ainut kriteeri, miksi on tehty kuiduksi, homma olisi liian helppoa, jos katkonta menisi aina siitä poikki, missä tukin minimi loppuu. Tuollaisessa peltosaarekkessa kasvaneissa männyissä on niin paksut oksat ja muutenkin vikoja, jotta allekirjoittanella männyn tukkiprosentti jäi alle 50%.

  oksapuu

  Niin että hinta oli hyvä mutta tukki% huono…

  Hirrenveistäjälle on ne oksaisetkin tukit kelvanneet juu…

  Perassic Park Perassic Park

  Tietämättä enempää…

  Urhoollinen kaveri on pakosta tämä metsänomistaja. Hovissa käynti UPM:n kanssa olisi jutun hävitessä tarkoittanut sellaista oikeudenkäyntikululaskua että sukat pois!

  mehtäukko

  Ja kun hirrenveistäjiä ei ole joka puolella maata.

  Jos ja kun tuo juupas/eipäs piti aloittaa, se olisi pitänyt olla siinä vaiheessa, kun kaikki ne rungot oli pätkittynä kentällä. On melkoista arpapeliä väitellä jälkeen päin. Ja jos kuski on ennenkin ”ollut” ammattilainen, sitä suuremmalla syyllä.

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 149)