Keskustelut Puukauppa Metsänomistaja selätti UPM:n hakkuukiistassa(MT 10.7.2019)

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 149)
 • Peal

  Tolopainen ei tuollaista puustoa ole nähnyt, eikä tule näkemään. Ei ollut peltosaarekkeen puustoa, mitä herran tontilla, tai hoidon tontilla on. Että kattellaan.

   

  mehtäukko

  Laitettaessa pölkyt ”jälekkäin” lähes varmuudella, siinä voitaisiin todeta Jätkän esittämä kolmen tukin katkonta kahdeksi. Pitkälti apti, mutkat,monivääryys jne määräävät jos lyhyitä mittoja ei ollut.

  Tolopainen

  Sehän on tietenkin riski myydä iso tukkileimikko sellufirmalle, kannattaisi harkita ennen myyntiä eikä vasta jälkeenpäin. Kun tukit menevät välitykseen, niiden laatukontrolli on tarkempi kuin jos saha ostaa ne suoraan.

  Peal

  Tollopäinen. Kyse on isosta asiasta. Upm: n Branden puhuu paskaa suupielet ruskeana. Selittää. Katsotaan mikä on mo:n oikeusturva. Ajan Subarulla, hyvä biili.

  jees h-valta

  Antaa nyt vain oikeuden arvioida kuka mitäkin suoltaa.

  Tolopainen

  Tilanne on hiukan ongelmallinen, kun työt tekee urakoitsija ja yhtiö, jolle työ tehdään kantaa siitä vastuun oikeudessa. Oikeudessa pitäisi olla urakoitsija. Urakoitsija ei ole UPM:n työsuhteessa, joten urakoitsija  kuitenkin joutuu vastaamaan itse työstään ja hänen raakkitukkiprosenttia kontroloi UPM.

  mehtäukko

  Eihän tuo hitto vie ole yksin mo:n oikeusturva-asia. Todisteet täytyy löytyä kiistattomasti kerran sille tielle on lähdetty, hävisi tai voitti kumpi hyvänsä.

  suorittava porras suorittava porras

  Täytyy kokemuksesta todeta,että hyvälaatuiset leimikot päätyvät yleensä sahafirmoille ja huonommat jollekin kolmesta suuresta. Esimerkkitapauksessa on kyseessä ollut se laadullisesti huonompi vaihtoehto. Riittää ,kun puusto on kasvanut päätehakkuuseen asti harventamattomana tai on kasvanut liian rehevällä maapohjalla niin tukkiosuus jää ihan luonnostaan alhaiseksi. Näistä leimikoista sahafirmat eivät tee edes tarjousta.

  Tolopainen

  Olenkin aina sanonut, jotta UPM:stä ja Enskasta kannattaa pysyä erossa, eikä ole tarvinnut metsäkauppoja harmitella. Jos ei ruotsia osaa, ei kannata olla näiden yhtiöiden kanssa missään tekemisissä.

  Visakallo Visakallo

  Pääsyy puukauppojen ongelmiin on ollut ja tulee jatkossakin olemaan, ettei myyjä kunnolla tiedä, mitä on myymässä ja kenelle on myymässä. Aivan liikaa luotetaan metsäsuunnitelmien tai metään.fi -tietoihin, eikä ennen puukauppoja leimikolla käy hänen puoleltaan kukaan sellainen, joka pystyisi antamaan edes silmämääräisen pintapuolisen arvion puiden laadusta ja sitä kautta tulevasta tukkikertymästä. Runkojen piiloviat paljastuvat vasta hakkuussa. Jos tähän liittyy vielä ostaja, jolla ei sillä kertaa ole tavoitteena suurin mahdollinen tukkikertymä, on soppa valmis. Puunmyyjä pystyy omilla toimillaan välttämään ennakolta suurimman osan ongelmista, mutta tämä vaatii jonkun verran vaivannäköä. Leimikon mahdollisimman hyvä tuntemus ja puukaupan kilpailutus toimivat aina puunmyyjän eduksi.

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 149)