Keskustelut Harrastukset Metsänomistajan ruokavalio

  • Tämä aihe sisältää 74 vastausta, 34 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 vuotta, sitten AvatarPerko toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 74)
  • Metsänomistajan ruokavalio

    Ilmastosyistä tullut viime vuosina suuntauduttua yhä enemmän kasvis- kala- ja siipikarjapainotteiseen ruokavalioon ja maitotuotteita ja punaista lihaa erityisesti on tullut enimmäkseen vältettyä.

    Nyt kun on tässä muutama vuosi tullut seurattua 2018 istutettujen koivuntaimien latvojen katoamista ja 2018 kylvetyn männikön sirkkataimien korvautumista sorkanjäljillä, alkaa tuntua siltä, että voisin kyllä alkaa kannustamaan metsästäjiä runsaampaan hirvenlihan pyytämiseen ostamalla sitä runsaasti myös omaan ruokavaliooni. Hirvihän on myös märehtijä, joten eikös ilmastokin kiittäisi kannan pienentämisestä sitäkin kautta, samoin kuin nautakarjan vähentämisestä.

    Mites teillä?

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hirvenlihan, vaikka on eettinen ja terveellinen luomutuote, kulutuksen lisääminen on kaksiteräinen miekka: kysynnän kasvu ja lisääntyvä myynti johtavat haluun pitää hirvikanta mahdollisimman korkeana.

    Ruoka laitetaan nykyään niin, että lihaa on vähemmän per ateria ja kasvisten osuutta enemmän sekä kalaa vähintään kerran viikossa. Maitotuotteet ovat edelleen tärkeässä osassa, mm. maustamaton luonnonjugurtti ja juusto ovat sellaisia joita ilman ei pärjää.

    Olli Salli

    Juustoa menee kyllä pizzaan, jota tulee tehtyä ehkä n. kerran kuussa. Se ei kyllä muuten onnistu. Mutta muuten tullut siirryttyä muihin tuotteisiin, esim. leivänpäällisissä juustosta broilerileikkeleeseen, ja kahvin seassa kauramaitoon.

    Metsänmies

    Olen syönyt enimmäkseen sitä ruokaa, mitä emäntä on päivän aikana laittanut. Hyvin monipuolista, terveellistä ja maukasta. Välillä tulee napsittua myös jääkaapista, milloin mitäkin.

    arto arto

    Lähiruokaa lihaa,perunaa,porkanaa,luonnonmarjoja jossakin muodossa. Jukurttia, juustoa, tomaattia. Banaania. Tänään lomalla oli teerentäkää.punaviini/pippuri kastikeella. Paahdettu. Sipulia. Uuniperuna. Jälkärinä lakka/ suklaa mousse. Lomalla aika värkätä.

    Apli

    Maidon juonnin olen lopettanut, punaista maitoo kahviin ja joskus puuroon, rasvatonta piimää silloin tällöin muuten normaalisti kalaa ja lihaa ja muita.

    Rane

    Rane on huomannut että ruokapöydässä kranttuilu onnistuu vain täydellä mahalla,

    Tolopainen

    Kyllä apetit kermaperunat ja paistetut muikut on aika cool ja helppo valmistaa.

    Timppa

    Hirvi on meidän perheessä pääruoka.  Eri muodoissa, patana, pullina tai keittona.  Juuri saatiin syötyä viimeinen eli viides erä hirvikeitosta.  Oli tosi makoista.  Lihaa oli aika vähän, enemmän kasviksia: tomaattia, varsiselleriä, sipulia, maa-artisokkaa (omasta maasta) ja porkkanaa.  Mausteena basilikaa ja kasvisliemikuutioita ja hunajaa.

    Välillä sitten kalaa.  Vaihteeksi sain Inarista poronkasvattajilta suoraan käristyslihaa.

    Kesällä joskus ulkogrilliin porsasta tai makkaraa.

    Nimetön

    Salaattia, kaurapuuroa, mustikoita, karpaloita, tyrninmarjoja, carry kanaa, riisiä, perunaa, jauhelihapullia, mustapippurikastike, juustoinen lihamureke, juureksia, hedelmiä, dolmio jauhelihakastiketta, pastaa, pastakastiketta, kaalipataa, puolukkasurvos, kaalikeittoa, mustapippurikoskenlaskia makkarakeitto, Kape Aihisen makaroonilaatikko, dolmio lasange punaleima emmentaalilla, kermanenlohikeitto, hernekeitto, cihliporkkanakeitto, jne. leipää, leikkeleitä ja juustoja hyvin vähän, maitoa ja kermaa ei ollenkaan, mustaherukka ja punaherukkamehua, kahvia, teetä, pullaa vähän. Yleensä sunnuntaina Kiinalaista tai Pizza.

    Syksysin pidetään sormia ristisä että metsästysseuran hirvenlihan jakaja ajais ohi.

    Mites se vääpeli armeijassa sanoi, ”joka on oppinut kotona ruokaa moittiin niin moittii myös armeijan ruokaa”

    Jätkä

    Kaurapuuro Jogurtin kanssa, kahvi mustana ilman sokeria, ruisleipää, jonka päällä graavilohta ja keitettyä kananmunaa. Kaalipataa, bataattikeittoa, jauhelihakeittoa, salaatin kanssa. Uunissa paistettua laattikkoruokaa, Pari kertaa viikossa uunissa paistettua lohta, toisinaan Broileria, taikka possua. Iltaisin teetä, joko haudutettua tai jopa vain pussiteetä. Välipaloina hedelmiä, Appelsiinia, omenaa, banaania, rypäleitä jne. Maito rasvatonta, pitää välttää energiapitoista evästä, koska kulutus on nykyään niin pientä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 74)