Keskustelut Harrastukset Metsänomistajan ruokavalio

  • Tämä aihe sisältää 74 vastausta, 34 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 vuotta, sitten AvatarPerko toimesta.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 74)
  • Metsänomistajan ruokavalio

    Ilmastosyistä tullut viime vuosina suuntauduttua yhä enemmän kasvis- kala- ja siipikarjapainotteiseen ruokavalioon ja maitotuotteita ja punaista lihaa erityisesti on tullut enimmäkseen vältettyä.

    Nyt kun on tässä muutama vuosi tullut seurattua 2018 istutettujen koivuntaimien latvojen katoamista ja 2018 kylvetyn männikön sirkkataimien korvautumista sorkanjäljillä, alkaa tuntua siltä, että voisin kyllä alkaa kannustamaan metsästäjiä runsaampaan hirvenlihan pyytämiseen ostamalla sitä runsaasti myös omaan ruokavaliooni. Hirvihän on myös märehtijä, joten eikös ilmastokin kiittäisi kannan pienentämisestä sitäkin kautta, samoin kuin nautakarjan vähentämisestä.

    Mites teillä?

  • Jätkä

    Tollon ruokakomerossa on varalta satoja purkkeja hapansilakkaa —-!

    Hämis

    Hakkuupäivinä sahan näin talvella metässä.

    Aamupuuro,rahkaa,öljyä. Metässä kaakaota punasella maidolla tankkauksella ja kerran pari löysää puuroa. Kylminä ja paksulumisina päivinä välillä palvattua läskikylkeä apuna. Sulan aikaan kasviksia ja rasvatonta lihaa enemmän.

    Rane

    ”Tollon ruokakomerossa on varalta satoja purkkeja hapansilakkaa —-!”

    Yksi avattuna…

    Hapansilakan maisteluperinne vetää suun messingille | Yle Uutiset | yle.fi

    tamperelainen tamperelainen

    Kun lukaisin noita viestejä läpi,niin aika moni ei juo maitoa.Mistähän he hankkivat elimistön tarvitseman kalsiumin?Juustoja.Mielestäni tuo kaurajuoma on melkoista keinotekoista litkua ja kallistakin,ne beetaglukaanit saa kaurapuurosta

    Naapurissani asui avopari,joka ei syönyt lihaa ,vain kasviksia ym.molemmat sairastuivat pernisiöösiin anemiaan,isäntä pistoksilla,prouvaa hoidetaan pillereillä.Lääkäri oli sanonut,että vain lihatuotteista saa suolistosta imeytyvää B12-vitamiinia

    Hiilijalanjäljen laskenta noille ulkomaisille kasviksille voi tuottaa pettymyksen-samoin sähköä nyt kipeästi paukkupakkasilla tarvittaisiin,mutta tuulimyllyt ei toimi
    Valitettavasti Siperia opettaa texasilaisia pakkaskuolemien myötä, mihin mennään New Green Deal’in kanssa.

    Olli Salli

    Mä ostankin talvella etupäässä kotimaisia juureksia ja säilöttyjä marjoja ja kasviksia, jonkunverran päälle ulkomaisia kasviksia ja hedelmiäkin kyllä, tutkitusti niiden hiilijalanjälki on kuitenkin pienempi kuin kotimaisten. Kesällä sitten kotimaista tuoretta enemmän.

    Puuki

    On niitä kotimaisia kasviksiakin pakasteena saatavissa. Parempia ne on kun esim. espanjalaiset joita kastellaan useimmiten jätevedellä.   Kauramaito on todella melko kallista ; suunnilleen samanlaista saa,  jos sekoittaa kaurahiutaleita veden kanssa tehosekottimella, sekaan voi heittää vähän jotain  ”imeläkiveä”, hunajaa  tai vaikka auringonkukan siemeniä tarpeen mukaan.

    tamperelainen tamperelainen

    Uskoiskohan tuota,että ulkomaisten vihreiden hiilijälki pienempi?Esim Sitra on sylttytehdas,joka  on ohjelmoitu tuottamaan vihervasemmistolle positiivisia tutkimuksia.

    Tolopainen

    Emme käytä enää lankapuhelintakaan, miksi olisi syytä pysyä epäterveellisessä runsaasti rasvaa sisältässä ruokavaliossa. Puolet kansasta taitaa olla ylipainoisia korkeasta verenpaineesta kärsiviä diabeetikkoja. Jotka valittaa ruuan korkeaa hintaa. Kaikki nuo terveysongelmat johtuvat huonolaatuisesta ruuasta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kuljetuksen osuus kasvisten hiilijalanjäljestä on usein yllättävän pieni, mutta ns. lentotomaatilla toki suuri. Kotimaisiakin kasviksia on koko ajan myynnissä, esimerkiksi nauris ja porkkana on nyt talvella kelpo sesonkieväs.

    Kalsiumia tulee ”tiivistetyistä” maitotuotteista runsaasti, eli ottaa maun mukaan vaikkapa luonnonjogurttia ja juustoa. Kalsiumin voi ottaa myös ravintolisänä.

    B12-vitamiinia ei siis saisi vegaani tableteista tarpeeksi. Tämän vegaanit kyllä kieltävät mutta voi pitää paikkansakin. Itse koetan vähentää lihan ja hiilihydraattipitoisten aterian osasten käyttöä ja lisätä kasviksia. Ennen vanhaan nuoruudessa saatettiin paistaa kana- tai naudanpihvi, mutta nyt siitä lihamäärästä tehdään esimerkiksi pata tai keitto, josta riittää parillekin aterialle. Makkara on heikko kohtani, mutta koetan suosia ns. jauhomakkaraa, eikä rasvaa tiriseviä bratvursteja ja meetvursteja. Toinen heikkous on suklaa.

    Tolopainen

    Juusto on yhtä epäterveellistä kuin punainen liha. Kalsium ei ole kasvisruokavaliossa mikään ongelma, lehmät eivät sitä valmista.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 74)