Keskustelut Harrastukset Metsänomistajan ruokavalio

  • Tämä aihe sisältää 74 vastausta, 34 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 vuotta, sitten AvatarPerko toimesta.
Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 74)
  • Metsänomistajan ruokavalio

    Ilmastosyistä tullut viime vuosina suuntauduttua yhä enemmän kasvis- kala- ja siipikarjapainotteiseen ruokavalioon ja maitotuotteita ja punaista lihaa erityisesti on tullut enimmäkseen vältettyä.

    Nyt kun on tässä muutama vuosi tullut seurattua 2018 istutettujen koivuntaimien latvojen katoamista ja 2018 kylvetyn männikön sirkkataimien korvautumista sorkanjäljillä, alkaa tuntua siltä, että voisin kyllä alkaa kannustamaan metsästäjiä runsaampaan hirvenlihan pyytämiseen ostamalla sitä runsaasti myös omaan ruokavaliooni. Hirvihän on myös märehtijä, joten eikös ilmastokin kiittäisi kannan pienentämisestä sitäkin kautta, samoin kuin nautakarjan vähentämisestä.

    Mites teillä?

  • Tolopainen

    Vihreillä ei ole mitään tekemistä hirvenpyynnin kanssa. Kyllä ne on nuo hirvikoiriin hurahtaneet, jotka nykii hihasta koko ajan, että emät säästetään. Nykyisin tiedetään usein, mikä elukka koiralla on edessä ja jos on naaras koiranomistaja kieltää ampumasta hänen koiraltaan hirveä.

    Jeps123

    Ok.. Sitten ymmärrän mistä kenkä puristaa. No eikö maanomistaja voi käydä antamassa palautetta ja sanoa että se on sitten sopimus katkolla jos..

    En ole perehtynyt tuohon hirvenpyyntiin. Tulee paljon vasoja ja ehtivät tehdä tuhoja ennenkuin päätyvät pataan vai miten menee?

    Itse antanut maat porukalle jossa paljon tuttuja ja käyn talkoissa jos rakentavat tai mihin nyt kelpaan avuksi. Lihaa tulee reilusti joka vuosi ja olen vähän kieltänytkin ettei saa tuoda niin paljoa. Ei ole taimikoita isommin. Joskus kertoavat että siellä ja siellä näkyi jotain tuhoa jossain karhakassa, mutta ei muuta.

    urbo urbo

    Itse olen isommassa hirviporukassa mukana. Emät joilla on esim 2 vasoja säästetään jotta jatkossa kanta turvautuisi ja laatu olisi hyvää. Huonosarviset sonnit pitää poistaa ja hyvät siitossonnit säästää niin jatkossa laatu olisi hyvää.

    Sama kuin osalla täällä olevista palstalaisista laatu on tahtonut ”hieman” vajota

    Jeps123

    Niin justiin. Minusta noissa ketuissa pitäisi olla sama juttu. Jokaikinen asutuksen läheltä veks. Luonto toimii siinäkin. Heikot ja tyhmät poistuu vahvuudesta ja jäljelle jää kettukanta mikä on laadukas ja täyspäinen.

    metsä-masa metsä-masa

    Alkuperäinen kysymys: Metsänomistajan ruokavalio,  kommentit kertoo (edellä) miten monipuolisesti metsänomista ym. muut metsässä liikkuvat ruokailevat, siis monipuolisesti.

    Oma ja meidän ruokavalio menee paljolti samoja totuttuja tapoja, kotimaista liha-, kala, vilja, maito, tuoreita vihannestuotteita ja marjoja. Jokavuotinen hirvenlihalähetys on lähinnä juhlapyhien erikoisruokaa, juomineen.

    Tällä ravinnolla normaali terve on pärjännyt ja voinut hyvin tänne asti ilman lisäravinteita, työjaksotkaan ei ole uuvuttaneet kun huolehtii välipalsta ja juomisesta siellä.

    Viikonvaihteessa tuli noin 40 sivuinen paikallisen apteekin asiakaslehti, oikein huvittuneena luin muutaman  tutkijan ja asiantuntijan kertomuksia. ” Pidä huolta lihaksistasi, Dementia riskitekijät päivitetty ja mitä ennustaa rikkonainen yöuni ”. Tässä vain muutama poiminta lehdestä.

    Yleinen sanoma oli, että ravintolisiä tulisi käyttää ja syödä jo ennakkoon, lisäksi artikkeli luetteli vielä mahdollisista oireista. Omalla kohdalla tuntui, että kaikki täsmää ja olisi jo kiireesti mentävä apteekkiin, tuotteita noutamaan !

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    D-vitamiinia kannattaa ottaa ellei käy talvisin etelänlomilla.

    Puuki

    D-vitamiinin THL suositus 10 mg/pv on Tahko Pihkalan aikoinaan antama suositus sylilapsille.  Siksi suomalaiset kärsii usein D-vitamiinin puutteesta , kun 5-10 x suurempi määrä aikuisille olisi sopivampi talvisin. Ei tule esim. flunssa niin herkästi ,kun käyttää.

    metsä-masa metsä-masa

    Hyvä huomiointi Anneli ja Puuki, D- vitamiinista on kotona ollutkin puhetta, ja sitähän saa sen oman apteekkarin kaupasta, ” eikä mennyt markkinointi lehti turhaan ” !

    Metsuri motokuski

    Naaras hirven lihaa tulee syötyä paljon. Tuo d vitamiini lisä on ihan ok jos ruoka ei ole tarpeeksi monipuolista. Keväällä kun aurinko alkaa porottaa niin d vitamiinia saa jo luonnostaan. Lyhyt on se hetki kun vitamiinille on todellinen tarve.  Ikäihmiset on eriasia.

    Puu Hastelija

    ”Itse olen isommassa hirviporukassa mukana. Emät joilla on esim 2 vasoja säästetään jotta jatkossa kanta turvautuisi ja laatu olisi hyvää. Huonosarviset sonnit pitää poistaa ja hyvät siitossonnit säästää niin jatkossa laatu olisi hyvää.”

    Vielä kun tähän yhdistetään sarvipiikkien lukumäärä ja väärän eläimen kaadosta sakko ja yleinen paheksunta, niin nykyinen haistakaa paska maanomistajat tilanne on selviö! Jos ei teillä ole seuroihin päin mitään sananvaltaa ja olette tyytyväisiä nykyiseen tilanteeseen,  niin SYÖKÄÄN PEIJAISSOPPAA, SUOMEN KALLEINTA HERKKUA

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 74)