Keskustelut Metsänomistus Metsäpalstan hinnasta

Tämä aihe sisältää 104 vastausta, 36 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi jees h-valta 5 kuukautta, 1 viikko sitten.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 103)
 • Metsäpalstan hinnasta

  Moroo!

  On arvioitu metsätila ja käypä arvo on noin 20 000 eur.
  Hyvä sijainti kulkuyhteyksineen, muutama kilometri
  kaupungilta. 12,9 ha.

  Montako prosenttia ylöspäin kipuaa yleensä myyntihinta?
  Onko tarjouskilpailu hyvä keino?
  Eräs vastaavan palstan myyjä myi 27 000 eurolla.

  Voi tuota verotusta…

  t. J.S

 • reservuaari-indeksi

  Tuota tonni/ha ajattelinkin ylärajana. Jos 800€: sta lähtisi tarjoomaan, nostais vähän jos tarpeen.

  Tie on hyvä ja juuri palstan halki niin että tieltä 200 m kauimmaiseen nurkkaan. Ainoita kehuttavia puolia. Sijaintikin olisi aika hyvä, 20 km tukikohdasta.

  Työmaatahan tuossa ostaisi, mutta raivuri kulkee kyllä. Moneksi viikoksi riittäisi ja paikkapaikoin ihan hyvään kuntoon voisi saada. Sorakentälle vaikea ennustaa mitään, mikä lie. Siihen kohtaan ei kannattane montaa euroa investoida, tulee mitä tulee jos on tullakseen. Helikopterikentän siihen saa helposti jos sellaiseen joskus innostuu.

  Make Mikkelsson

  puunhalaaja

   Sorakentälle vaikea ennustaa mitään, mikä lie. Siihen kohtaan ei kannattane montaa euroa investoida, tulee mitä tulee jos on tullakseen.

  Voisiko alue toimia paahdeympäristönä? Ainakin Pirkanmaalla metsorahaa on paljon käyttämättä, jos hyviä kohteita vaan löytyisi. Mm. täällä kuvaus paahdeympäristöstä. https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/38356/SY_26_2008.pdf Vaikka alue ei vielä kriteerejä täyttäisi, niin siitä ehkä voisi kehittyä sellainen?

  oksapuu

  Ilahduttavan paljon on ollut metsätiloja myynnissä…

  Nyt kun tuli tämä valtakunnallinen iso metsätilojen välittäjä niin myyjäkin saa asiallisen hinnan tilastaan. Tilojen hinnat on tietysti kovia mutta nyt on kaikilla ostajilla mahdollisuus tehdä tarjous…

  Metsäkulassit tietysti puree hammasta 🙂 …

  reservuaari-indeksi

  Luinkin tuon kohdan linkistäsi, tänks. Enkä ollut kuullutkaan paahdeympäristöstä. Niin sitä sivistyy.

  Olkoon sittein paahteinen Metso, jos tuo nyt edes mulle lankeaa. Tosin moneen kertaan mainittu harjumaisuus tuossa ei ole lähelläkään. Saattaa olla jonkin louhinnan loppukenttä tai sorakuopan tasoitettu kenttä.

  Jotain tuossa sanottiin korvauksista. Tuota tuota. Nehän ei taas käy, jos vähänkään kunniallisuutta pieni ihminen haluaa säilyttää. Ne kun kuulostaa liian EDIT..

  Hyvään kotiin tuo päätyisi jos kohdalleen sattuu. TalousTaito-lehdessä joku kirjoitti, että kokenut ostaja laittaa 3/50 kohteesta tarjouksen. Ja yksikään ei välttämättä johda kauppoihin. (Tuo en ollut minä.)

  Marcus

  mehtäukko

  Reva ryhmän osto ja myyntiosaston Markus pyysi hatelikolle hintatarjousta. Tiijä, – jos on oikein joutilasta tuohta sijoittaa johonkin…niin oikein sittenkään.

  Jos tuollainen läntti olisi omien maiden vieressä, joka auttaisi niiden hoitoa/ korjuuta, taimikolle jonkun arvostuksen antaisin.Puustoa on niin vähän ja jos vielä hajallaan, eihän se voi olla arvokaskaan.

  mehtäukko, varmemman päälle pelaava mh

  kkiila

  Nyt on hyvät ajat ottaa metsäpalstojen myynneistä rahat talteen ja nopeammin paremmin tuottaviin sijoituksiin. On ollut metsäyhtiöiden ympärillä positiivista pöhinää ja median kautta sanakin leviaa mukavasti.

  Meillä ostettuja metsiä 60 – 90 ja jonkin verran 2000 luvun alusta. Lähes kaikki myydään.

  On ollut monenlaista ostajaa.

   

  sitolkka

  Kyllä nyt on tosiaan myyjän markkinat metsämaassa. On sellaiset hinnat että hirvittää.

  mehtäukko

  Mehtäukko taas ei myy kuin puuta. Jos oikihinnalla löytyy, ostan uusia palstoja…

  jees h-valta

  Hirvittää ketä hirvittää. Mutta kyllä esim. vuosi sitten ostamani palsta antaa aika hyvän maun silleen kun hetimain tein puukauppaa nouseviin hintoihin. ja hinnantarkistusten myötä tulevan hakkuun tuotos tuo pääoman poistoa hyvinkin rutkasti. Silti käsittelemätöntä osuutta ja harvennusten tuotosta jää siihen ”lopputiliin” oikein maukkaasti. Tiedän että joitain ehkä jopa harmittaa kun tonnin-parin tappiolle jäivät. Toki minun tieinvestointini pudottaa takaisin saannin rahaa mutta jotain on satsattava tulevillekkin polville. Ja tiekin on siihen erittäin hyvä koska se auttaa tulevien hoitotoimien ja taimetusten tekoa. Samalla tuo palsta on rauhoittanut muiden hakkuita ja nyt onkin kertymää jopa kiireellisiiin hakkuisiin useiden kuvioiden voimin.

  Jätkä

  Oikein alkaa kateus nostaa päätään, kun lueskelee noista Jeessin bisneksistä. Potkirunkkausliikkeessä hänen bisnestaitonsa menee ihan hukkaan. Kaikki metsänhankinnat ja puutavaran myynnit ovat menneet aivan sivu normin.

  Energiapuusavotat ovat menneet lähes pikkutukin kantohinnoilla, eikä taimikoita ole tarvinnut harvennella. Hybridit kasvaa raivokkaasti puuta, joita hän ei ole malttanut vielä laittaa myyntiin – ne kun kasvavat niin rajusti. Niitähän on vähintää 300 kuutiota/ha.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 103)