Keskustelut Luonto Metsästäjävastaisuus palstalla

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 62)
 • Metsästäjävastaisuus palstalla

  Aikani tätä lueskellasi, olen havainnut, että kirjoittajista iso syyttää metsästäjiä hirvieläinvahingoista.

   

  Luonnon tuntemus on kuitenkin vähäisellä tasolla ja sitä ei voida myöntää, että alkujaankin kannat on voineet kasvaa ravinnon lisääntymisen takia. Ja ravinnon lisääntymisen noille otuksille on mahdollistanut nykyinen metsänhoito (viljely)malli.

   

  Metsästäjät kuitenkin tekee joka syksy miljoonia työtunteja pitääkseen hirvieläinkannat kurissa. Metsästäjistä suuri osa on myös maanomistajia. Tekevät siis omalla kustannuksellaan valittajillekin töitä ja hyvää.

   

  Kerätäänpä nyt tähän sitä sitä valitusta aiheesta, miten metsästäjät ei toimi juuri sinun mielesi mukaan.

 • jees h-valta

  Voi hyvänen aika, noh, kyllähän nuo varmasti sopivat suorittavan ja kumppanusten intometsästystappamismieltymyksiin vallan hyvin. Yksi vain antaa ulos hiukan suorempaan ja kiertelemättä mitä haaveita metsästysrintamalla pyörii. Noita varmasti hirvinuotioilla visioidaan.

  Visakallo Visakallo

  Minulla ei ole koskaan ollut mitään metsästäjiä vastaan, vaan päinvastoin. Lähipiiri sitä innokkaasti harrastaakin, ja itse olen kymmenet vuodet panostanut siihen, että metsästys sujuisi maillani mahdollisimman esteettömästi. Kriittistyyteni koskee ainostaan sitä, että sorkkaeläiten metsästettäväksi kasvatuksesta on tullut harrastukseen kytkettyä toimintaa, ja sitä voi tehdä hyvinkin laajassa mitassa toisten kustannuksella.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Visakallo sanoi sen taas ihan laittamattomasti.

  Minäkin olen tehnyt mittavan piennartie verkoston osin siksi että hirvestys onnistuisi mahdollisimman hyvin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Kalle Kehveli

  Lampaita te olette. Itse sanoin metsästysvuokrasopimukset irti ja ammun itse omat hirvet.

  Metät kunnossa!

  Suorittavan teksteihin on taas laitettava se kuuluisa ”puppusuodatin”. Kehtaat kirjoittaakin, että ”jollain pienellä alueella ei ole saatu….”. Voi Pyhä Pietari sinun kanssasi…..

  Jollain hyvin pienellä alueella Suomessa asia lienee kunnossa!

  Jätkä

  Kyllähän täällä on sellainen tuuli käymässä, että metsästäjät ovat silmät kiiluen ja sormi liipaisimella valmiina puolustus-sotaan ja ampumaan kaikkea liikkuvaa.

  Metsästys on alkukantaista tappamisen himoa.

  Kyllä Suomesta pitäisi saada hävitettyä kaikki haittaeläimet mukaanlukien Sorkkkaeläimet, ja Supikoirat.

  Metsästäjät ovat koko ajan puolustautumassa – ja rajusti, vaikka totuus on, että he kasvattavat haittaeläimiä muiden kustannuksella saadakseen mahdollisimman paljon tapettavaa. Eikä sen ole väliä, että joka vuisi muutama ihminen – jopa täysin sivullinenkin siinä kiimassa kuolee. Hirvijahti onkin oivallinen keino päästää ilmat pihalle hankalasta seuratoverista, taikka kilpakosijasta – ihan ”Luvan kanssa.”

  arto arto

  Meilläpäin jos olisi tuollainen peurakanta kuin etelässä on. Olisi ihme ne ammuttasi yhtenä vuotena loppuun. Meillä ei olla kateellisia metsästyksestä jos joku haluaa keväällä tuoretta lihaa se ottaa. Eikä siitä kukaan välitä. Aikoinaan olin kainuussa töissä raivauksilla löysin monet hirven jätökset haudattuna ojan pohjaan. Vanha pappa tuumasi tuhosit hyvän hirvimaan.  Samoin aikoinaan oli hirviporukka 1 lupa oli metsästivät koko kauden se kaatui sitten viimeisenä päivänä.

  Haba Haba

  Aloituksen aiheeseen.
  Tällä palstalla metsästäjiä vastaan ovat nämä muutama kestokolisija joilla itsellä sitten onnistu mikään. Luulisi olevan selvyys jos huomaa että metsästetään väärin, menee itse sitten metsästämään oikein. Metsästys on harrastus ja ei sitä voi velvoittaa tekemään ketään ”oikein”. Suorittava ja muut metsästäjät tekevät kuten porukka ja tilanne vaatii sekä miten viranomainen velvoittaa. Onnea ja menestystä valitsemallanne uralla.

  jees h-valta

  Metsästäjillä on valtiovallan taholta kannansäätelyvelvoite joka voidaan tulkita aivan yhtä raskaasti kuin nyt maskipakko koronan ongelma-alueilla. Jos ei toteuta saattaa ongelmia myös harrastamiseen valtiovallan taholta tulla. Kaikki valta ja voima on lainsäädntömme kautta valtiojohdolla joka tekee päätökset myös tällaisissa tavallaan kevennetyissä lainlinjauksissa. Niitä voidaan silti koventaa asiaperusteilla. Eli vahingon tietoinen aiheuttaminen toisen henkeen tahi omaisuuteen jne, jne, esim.

  Gla Gla

  Haban kannattaa suhteuttaa asia siihen, että hallitus yrittää luoda Suomeen edellytykset mm. työpaikkojen määrän ja talouden kasvulle sekä positiivisille ympäristövaikutuksille. Kyse on siis yhteiskunnallisista asioista ja ihan sama pätee sorkkaeläimiin. Jos kyse olisi minun taimikoistani, asialla ei olisi mitään merkitystä. Mutta kyse on metsäteollisuuden toimintaedellytyksistä, liikenneturvallisuudesta ja luontoarvoista. Siksi on täydellisen vastuutonta vain todeta, että menkää itse metsästämään, jos nykytila harmittaa. Minä ja Visakallo ei kovin suurta reikää saada 111500 yksilön valkohäntäpeuratalvikantaan (lienee ennen metsästyskautta n. 150 000), vaikka joka päivä oltaisiin kytiksellä. Tarvitaan Habankin myötävaikutusta. Tällä hetkellä Haban toimet on lähinnä sitä kuuluisaa omien murojen pilaamista.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 62)