Keskustelut Metsänomistus Metsästys

Tämä aihe sisältää 76 vastausta, 26 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi suorittava porras 1 viikko, 3 päivää sitten.

Esillä 6 vastausta, 71 - 76 (kaikkiaan 76)
 • Metsästys

  Itse aion jatkos sekä itseni tyttöni ja viime aikaisten amerikan tapahtumien vuoksikin kieltää aseiden kantamisen omistamillani mailla,ruokaa kyllä saa kaupasta ja tukea sossusta,mutta mun mailta sitä ei haeta enää.

 • Metsuri motokuski

  AL on varmaan ihan oikeassa. Onhan tuo nykyinen hirvikoe enemmänkin aseen kohdistuksen tarkistustilaisuus kuin ammunnan taitokoe. Vanha koe oli jonkinlainen taitokoe myös mutta toisaalta uskon että kun taitoa on enemmän uskolletaan ampua myös haastavampiin paikkoihin. Toivottavasti ammutaan nykyään varmempiin paikkoihin mikäli juoksevaa hirveä ei ole harjoitellut.

  Nykyään ne jotka radalla käyvät harjoittelemassa ampuvat pääosin juoksevaa hirveä eikä juurikaan hiekkasäkin päältä ampuilla.

  Se on kyllä huomattu että ainakin meidän hirviseurueen ammuntataito on huonontunut. Syynä on metsämiesten iän kasvu sekä varmaankin harjoittelun laiminlyönti. Meidänkin seuralla oli 10 ohiampumista tai raapaisua viime syksynä ja se on kyllä liikaa.

  suorittava porras suorittava porras

  Tuo muutos hirvikokeeseen taisi tulla pakon sanelemana. Kaikki kynnelle kykenevät oli saatava joukkoihin 2000-luvun alussa hirvien määrän räjähdysmäisen kasvun pysäyttämiseksi.

  Seuroilla on nyt enemmän vastuuta metsästäjäjoukkonsa ampumataidon varmistamisessa. Tehtävä on haastava vanhenevan porukan kanssa.  Pahimmillaan kaveri käy kokeilemassa asettaan vain kerran kolmessa vuodessa ,kun suorituslisenssi on menossa vanhaksi. Ketään ei valitettavasti pysty pakottamaan harjoittelemaan. Se on täysin vapaaehtoista. Tulos käy ilmi kollegan edellisestä kommentista.

  Aktiivisiakin onneksi löytyy ja heidän harteilleen hirvikannanhoito pääosin lankeaakin. Joukoissa on mukana entistä enemmän niitä ,jotka eivät ole kaataneet hirviä vuosiin ja myös niitä ,joille ei ole kertynyt kaatokokemuksia vuosikymmeneen tai kahteen.

   

   

  mehtäukko

  Metka juttu tuo, että on myös hengessä mukana olevia ja eturivissä metsällä mukana, mutta hirven kohtaaminen on liian jännä paikka. Niinpä he liikuskelevat passissa jatkuvasti, evästelevät ja raivailevat ampumalinjoja. Parhaimmillaan murjaisevat hetimmiten tortun.

  Kalle Kehveli

  Monelle paapalle syksyn hirvijahti on vuoden kohokohta, ei jätetä paappoja pois, vaan antaa heidän osallistua sillä panoksella mitä on jäljellä.

  Mottimasa Mottimasa

  Ja ennenkaikkea sosiaalinen tapahtuma, terveydellisesti monelta kantilta katsottuna todella tärkeä harrastus. Ja samoin myös pienriistan pyynti, monilla on harhaanjohtava käsitys että metsälinnut metsästetään yhettömiin, todellisuudessa metsästys on kärpäsenpaska lammessa verrattuna petojen ja luonnonvoimien kautta kuoleviin lintuihin ja ennen kaikkea nuoria metsästäjän alkuja saadaan harrastusten pariin pois ryyppäämästä ja paikkoja särkemästä.

  suorittava porras suorittava porras

  Nuoria on hankala saada mukaan ,kun monilla pienillä seuroilla on tarjota metsästysmaiden lisäksi vain lämmintä kättä ja vanhojen ukkojen moneen kertaan jauhamia juttuja viime vuosituhannelta.

  Pienten seurojen tulisikin jo kiireesti yhdistää maitaan ja voimavarojaan aktiviteettien lisäämiseksi ja kiinnostavuuden parantamiseksi. Jos edes kokouksia ei saada osaanottajamääriltään laillisiksi ja päätösvaltaisiksi ,ollaan jo kriisissä. Toiminta loppuu muutamassa vuodessa myös metsästyksen osalta. Metsäretkille virtaa vielä nipinnapin riittää ,mutta hallintopuoli ja seuran toimintojen ylläpitäminen alkaa olla ylivoimaista. Painollaan asiat sujuvat oman aikansa ,mutta toiminta saattaa halvaantua äkisti yhdenkin henkilön poistuessa kuviosta.

  PS. Luen itsenikin jo mainitsemiini vanhoihin ukkoihin sillä perusteella ,että eläkeläiskortti löytyy lompakosta.

Esillä 6 vastausta, 71 - 76 (kaikkiaan 76)