Keskustelut Metsänomistus Metsästys

Esillä 10 vastausta, 911 - 920 (kaikkiaan 962)
 • Metsästys

  Merkitty: 

  Itse aion jatkos sekä itseni tyttöni ja viime aikaisten amerikan tapahtumien vuoksikin kieltää aseiden kantamisen omistamillani mailla,ruokaa kyllä saa kaupasta ja tukea sossusta,mutta mun mailta sitä ei haeta enää.

 • Mettämakuri

  Eikö niitä peuroja voi siinä raivaamaan mennessä ammuskella pakastimen täytteeksi?

  Gla Gla

  Kokeile, kuinka usein pääset turvalliselle ampumaetäisyydelle.

  Jees: ”Toki matkaa on mutta jos jotain sovitaan se matka ei ole minun ongelmani.”

  No mitä on sovittu? Laita sanatarkka lainaus sopimuspaperista.

  Pari toimitusta kotiovelle ei ole sopimus.

  jees h-valta

  En laita nyt mitään sopimuspaperitarkkuuksia koska ne ovat arkistossani kuten muutkin sopimukset ja löytyy kyllä oikeaan tarpeeseen. Mutta se riittää minulle että pääsen keväällä nokikkain (jos korona suo), on se ennenkin hiukan nolona punottanut. Suulliset lupaamiset sitäpaitsi ovat aivan yhtä päteviä kuin kirjallisetkin. Kyllä hän muistaa mitä on lupaillut. En nyt rupea sekoilemaan minkään ”ammuskeluihin” kun töissä metsässä olen. Tosi loistava työilma.

  Gla Gla

  No mitä on sovittu suullisesti? Alkaa kuulostaa siltä, että paperilla ei lue mitään ja suullisesta sopimuksesta on kaksi tulkintaa.

  Kun seuralla on vähintään kymmeniä, mutta käytännössä satoja vuokrasopimuksia ja seuran vuosikokous voi valita uudet henkilöt asioita hoitamaan, on mielestäni tyhmyyttä olettaa kirjallisen sopimuksen täydennyksenä olevan suullisen sopimuksen pitävän.

  Samaa mieltä ammuskelusta. On  mahdotonta hoitaa laillisesti, saati että olisi järkevää. Jos mennään raivuulle, tarvitaan hyvä selitys siihen, miksi autossa on kivääri. Vai oliko tarkoitus kantaa kivääriä ja raivuria samanaikaisesti ja tarpeen tullen käyttää tilanteeseen sopivaa työkalua.

  Ehkä tällaiset ideat lisääntyisivät, jos metsästystä monien toivomalla tavalla vapautettaisiin.

  Tolopainen

  Metsästysseuran pitää kohdella tasapuolisesti kaikkia vuokrasopimuksen tehneitä. Noita sopimuksia tekevät seurassa kymmenet eri henkilöt, jos lupaavat jotain, se köntsä on pois heidän omasta lihakiintiöstä. Muutamat röyhkeimmät noita lihapaloja on vonkaamassa sen perusteella, että joku oli luvannut niin 10v sitten.

  Kalle Kehveli

  Ottakaa hyvät ihmiset metsästysseuroilta maiden vuokra rahana. 1€ / ha on sopiva summa vuodessa.

  jees h-valta

  Kun ei päde sekään. On kirjallisena mutta ainakaan kymmeneen vuoteen ei rahaa ole näkynyt. Eri seura mistä tässä aiemmin jutusteltiin. Ihmiset jotka asioita hoitavat seuroissa eivät ilmeisesti kerro tai näytä vanhoja vuokrasoppareitaan hommansa jatkajille. Mutta saatan aikaa myöten kyllä periä omani pois.

  Kalle Kehveli

  Vuokran maksamatta jättäminen katkaisee vuokrasopimuksen heti ja sen jälkeen metsästys on poliisiasia.

  Gla Gla

  Ei se mikään automaatio ole. Vuokranantajan pitää reklamoida ja jos on käytössä sama yleinen sopimuspohja mikä minulla, siellä sanotaan näin:

  ”Jos vuokralainen laiminlyö vuokran suorittamisen, rikkoo muutoin sopimusehtoja tai käyttää metsästysoikeuttaan
  väärin, eikä rikkomus ole vähäinen, vuokranantaja saa purkaa metsästysvuokrasopimuksen heti päättyväksi.”

  Saa purkaa. Ei ole pakko. Takautuvasti ei voi purkaa.

   

  Kalle Kehveli

  Eiköhän maiden vuokraus mene metsänomistajan pillin mukaan. Se on itsestä kiinni millaisen sopimuksen tekee.

Esillä 10 vastausta, 911 - 920 (kaikkiaan 962)