Keskustelut Metsänomistus Metsästys

Esillä 10 vastausta, 921 - 930 (kaikkiaan 947)
 • Metsästys

  Merkitty: 

  Itse aion jatkos sekä itseni tyttöni ja viime aikaisten amerikan tapahtumien vuoksikin kieltää aseiden kantamisen omistamillani mailla,ruokaa kyllä saa kaupasta ja tukea sossusta,mutta mun mailta sitä ei haeta enää.

 • r.ritva r.ritva

  Paikallinen pitkä aikainen metsästys seura joitakin vuosia sitten lopetti ”vuokrasopimusten ”uusimisen.Olin sopinut paperissa,että ainoastaan hirvi ja peuraeläinten metsästykseen.Myöhemmin jäsen tokaisi kun muistutin,että mistä sen alueen eroittaa.Se siitä.Sinällään sopimusten uusiminen olisi tarpeen kun jäsentkään eivät enää ole näitä tuttuja vaan on ulkopuolisille jäsenyyksiä annettu.Vuokra on vain jos maalta hirvi kaatuu niin se lihanpala.Sekä vuotuiset kyläläisillekin tarkoitetut ”peijaiset”

  Korona aikana jäjestivät nyt ulkotapahtuman kivasti paikallisen elämysmetsä alueella.

   

  Gla Gla

  Kalle: ”Eiköhän maiden vuokraus mene metsänomistajan pillin mukaan. Se on itsestä kiinni millaisen sopimuksen tekee.”

  En jaksa uskoa, että kenenkään sopimuksessa on ehtona, että sopimus purkautuu, jos vuokraa ei ole eräpäivänä hoidettu.

  Gla Gla

  Ritva: ”Olin sopinut paperissa,että ainoastaan hirvi ja peuraeläinten metsästykseen.Myöhemmin jäsen tokaisi kun muistutin,että mistä sen alueen eroittaa.”

  Kyllä metsästäjän pitää luvaton alue erottaa. Eikös omariistaankin tule lupa-alueet näkyviin. Ja kartanlukutaidottomille se näyttää vielä oman sijainnin. Ei voi enää nykyään erehtyä. Ennen tilanne oli varmasti toinen, kun elettiin paperikarttojen varassa.

  Tolopainen

  Ei ole paikhannusta omariistan kartassa, eikä siinä lue, että vain hirveenpyynti sallittu. Jokunen vihreä aluekin voi puuttua. Sehän on metsänomistajan asia vahtia, että siellä ei pyydetä kuin hirviä.

  suorittava porras suorittava porras

  Kaikki näkyy kartassa ,kun syöttää oikean aluekoodin. Oma paikkakin löytyy ,jos ei ihan iänkaikkisen vanha luuri ole käytössä. Kun hirvi kaatuu ,voi paikan merkitä suoraan omariistan karttaan kännykän avulla. Riistalajikohtaisen metsästysoikeuden voi päätellä kartan värien perusteella. Pienriistalla oma väri ,samoin hirvieläimillä. Jos on käytössä reviirijärjestelmä , voimassa olevat sopimukset löytyvät sieltä jaoteltuna vuokra-ajan pituuden mukaan. Järjestelmä hälyyttää automaattisesti ,jos sopimus on menossa vanhaksi.

  Tolopainen

  Jaa en ole kuullutkaan, että tuota karttaa, joku hyödyntäisi hirvenpyynnissä paikannukseen, kun b park näyttää myös koirien GPS:ät.

  Metsuri motokuski

  Kyllä se toloppa on aina käytössä kun passiin mennään hirvimetsällä raja-alueille. Koira gps:ään puhelimeen voi myös rajat ladata. Minullakin on kahden seuran rajat niin hirvieläinten osalta kuin pienriistan osalta. Täytyy muistaa että kauris luetaan pienriistan.

  Tolopainen

  Niin miksi käyttää kahta karttaohjelmaa, kun rajat saa b parkkiin ja seuran metsästysalueet, eikä muuta ohjelmaa tarvi, siitä näkee koirat ja muut jahdissa olevat.

  Metsuri motokuski

  Miksi pitää osta b bark lisenssi 70 eurolla kun sen näkee ilmaiseksi?

  Tolopainen

  Ei ole mikään pakko. Mutta on se paljon monipuolisempi lisenssillä.

Esillä 10 vastausta, 921 - 930 (kaikkiaan 947)