Keskustelut Metsänomistus Metsästys

 • Tämä aihe sisältää 947 vastausta, 59 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten GlaGla toimesta.
Esillä 7 vastausta, 941 - 947 (kaikkiaan 947)
 • Metsästys

  Merkitty: 

  Itse aion jatkos sekä itseni tyttöni ja viime aikaisten amerikan tapahtumien vuoksikin kieltää aseiden kantamisen omistamillani mailla,ruokaa kyllä saa kaupasta ja tukea sossusta,mutta mun mailta sitä ei haeta enää.

 • Per Ä Reikäs

  Saa tulostaa ja kopioida

  Gla Gla

  Tuntuu kiinnostus metsästystä kohtaan kasvavan, kun kansa haluaa kohentaa  reserviläisvalmiuksiaan. Yhä harvempi suhtautuu yhtä kielteisesti kuin tuon kuvan levittäjä.

  Hyvä niin.

  jees h-valta

  Ihmisten metsästys on kait vielä suomessa sentään kielletty joten sotaan valmistautujat eivät ole metsästäjiä vaan rinnastettavissa rauhanajan terroristeihin.

  Gla Gla

  Ei sotaan valmistautujan tarvi olla metsästäjä, mutta metsästäjän ampumaharjoittelu tukee reserviläistaitoja.

  Ruotsi ajatteli, ettei rauhan aikana ole tarvetta valmistautua sotaan ja nyt niillä on hätä kädessä. Kriisiaikana on myöhäistä alkaa valmistautua.

  Kovasti reserviläisjärjestöt ovat aktivoituneet sähköpostia lähettämään. Tällainenkin kampanja on menossa:

  http://www.reservilaisliitto.fi/tulta-toukokuussa/

  Ja sama täällä:

  http://www.rul.fi/vuoden-2022-toimintakykytapahtumat/tulta-toukokuussa/

  Ihan hyvä antaa viestiä siitä, millainen vastaanotto täällä on luvassa. Ukrainassa tiedustelu sai väärää tietoa ja sen takia tehtiin karmeita virheitä. Täällä on syytä vääntää rautalankaa, kun muuten ei ymmärretä. Kukapa ei olisi kiinnittänyt huomiota siihen, miten meidän puolustusvoimien suorituskykyä ylistetään mediassa kautta Euroopan.

  Moni metsänomistaja tai metsästäjä on varmaan iän puolesta eläiköitynyt reservistä. Silti aihetta ei kannata unohtaa.

  Mardy

  Aktiivireserviläisampujana sekä -metsästäjänä täytyy todeta, että kumpikin harrastus  tukee valmiuksia kumpaankin ja hienoa, että molempien harrastaminen Suomessa onnistuu.

  Metsästyksen ja maanomistajien suhteen toivottavasti sopu säilyy, sillä maanomistus on eteläisessä Suomessa niin pirstoutunutta, ettei riistakantojen säätely ilman yhteistoimintaa onnistu. Meilläkin on isossa seurassa yli tuhat vuokrasopimusta ja käytännössä vaikea on poikkeavia sopimusehtoja vaikkapa metsästettävien lajien osalta seurata ja valvoa keskimäärin 10-20 hehtaarin palstoittain, jotka on vielä monesti kapeita suikaleita. Hirvieläinjahdissa se vielä onnistunee, mutta jäsenenä on myös paljon pienriistaa metsästäviä, joille ei saa käytännössä kartoinkaan esitettyä tietoa, missä on maanomistaja halunnut kieltää minkäkin eläimen metsästämisen. Siksi seuramme nykyisin sopii vain, että kaikki lailliset eläimet kuuluvat sopimukseen tai sitä ei tehdä lainkaan. Pelkälle hirvelle tehty sopimus estää vaikkapa supikoiran pyynnin ja monelle maanomistajalle on taasen mieleistä, että tätä vieraslajia poistetaan ja vastaavasti toinen haluaa rusakoita ja metsäkauriita poistettavan kasvimailtaan ja joku taasen niitä suojella, kun ovat niin söpöjä seurattavia. Yleensä keskustellen ja perustellen tästä selvitään ja sopimus aikaan saadaan.

  MJO

  Parikymmentä vuotta sitten ammuin kaksi hirvisonnia (parin sekunnin sisään), kun minun ja kummankin sonnin väliin oli ilmestynyt mäntytukkipuu (juoksivat kovaa ohitseni). Luodit (Norma TXP) lävistivät ensin nuo tukkipuut ja jatkoivat sitten matkaa noiden hirvien läpi. 

  Höpöhöpö..

  Gla Gla

  Uudessa Metsästäjä-lehdessä asennekasvatusta metsästäjän ja maanomistajan välisen yhteistyön kehittämiseksi:

  ”Vaikka yksittäisen eläimen ampuminen ei ehkä vaikuta suuresti vahinkojen määrään, antaa kohdistettu metsästys mielikuvan, että asiaan pyritään vaikuttamaan. ”

  Meniköhän ajatus nyt ihan nappiin?

   

Esillä 7 vastausta, 941 - 947 (kaikkiaan 947)