Keskustelut Metsänomistus Metsästys

Esillä 10 vastausta, 951 - 960 (kaikkiaan 1,002)
 • Metsästys

  Merkitty: 

  Itse aion jatkos sekä itseni tyttöni ja viime aikaisten amerikan tapahtumien vuoksikin kieltää aseiden kantamisen omistamillani mailla,ruokaa kyllä saa kaupasta ja tukea sossusta,mutta mun mailta sitä ei haeta enää.

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Lihantuotanto ja lahtaaminen on paljon helpompaa kun laittaa kuusipeurat aitaukseen ja kantaa niille sinne heinää.

  Gla Gla

  Helpompaa ja tehokkaampaa lienee kiväärillä kuin jousipyssyllä, joka taitaa olla fiilistelyyn sopiva. Sinänsä Puukin kanssa samaa mieltä, että yleissivistävä taito, joka olisi hyvä hankkia. Palvelee myös reserviläistoimintaa.

  Puuki

  Vh-peurat ainakin olisi kannattanut pitää juuri Laukon kartanon aitauksessa aikoinaan eikä päästää niitä ympäristöön.

  Minulle kävi vähän samoin kuin eräälle toiselle seuran metsästäjälle, kun hirvilauma tuli kerran isolle ampumasektorille yht. äkkiä ja oli vain 1 ampuja paikalla ja homma meni lahtaamiseksi eikä ollut enää oikein mielekästä metsästystä. Lopetti metsästyksen ampujana siihen.     Rauhallinen tyyli sopii metsästykseenkin paremmin kuin räiskintä.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Minulle on tullut muutaman kerran hyvin kapealle sektorille kolme hirveä. Lahtasin ne kaikki. Kiirettä piti.

  Gla Gla

  Mikä pakottaa ampumaan kaikki kerralla, eikä vain sen verran kuin ehtii harkitusti? On seuran kulttuurissa pahasti jotain vialla, jos lahtaamispakko ohjaa toimintaa. Sen mitä aiheesta olen lukenut, kaikkialla korostetaan miten ampumatonta laukausta ei tarvitse katua. Huonosti ammutussa riski on suurempi.

  Syksyn mittaan kyllä tulee tilaisuuksia kaikkialla muualla paitsi suorittavan porukassa.

  Puuki

  Liian paukkuahneita ampujiakin on tullut joskus ”vastaan”.  Ne on yl. niitä huonoimpia metsästäjiä vaikka itse varmaan kuvittelevat olevansa parhaita.  Tulee helposti haavakkoja ja esim. muiden edestä ampumisia.

  Gla Gla

  Ymmärsin, että peilistäsi löytyy lähin paukkuahne ja tilanne korjautui lopettamalla metsästys.

  Minulle kävi vähän samoin kuin eräälle toiselle seuran metsästäjälle, kun hirvilauma tuli kerran isolle ampumasektorille yht. äkkiä ja oli vain 1 ampuja paikalla ja homma meni lahtaamiseksi eikä ollut enää oikein mielekästä metsästystä.”

  Jos saa ammuttua useamman onnistuneen laukauksen luvallisiin hirviin, mikä siinä on ongelma? Vai oliko tuloksena lauma haavakoita?

  Puuki

  Ei mennyt niin. Kyllästyin niihin paukuttajiin tai oikeastaan yhteen erityisen innokkaaseen ja lopetin hirven metsästyksen ampujana kuten se toinen kaverikin joka joutui ampumaan ehkä olosuhteiden pakosta  tai  jostain muusta syystä monta hirveä ”samaan kasaan”.  Yhtään haavakkoa en ole aiheuttanut. (Eikä muistaakseni se toinenkaan lopettanut) .

  Aiheesta kirjotetut ”lukemiset” ja todellisuus ei läheskään aina kohtaa ihan kohdilleen. Eikä siitä tee poikkeusta hirvenmetsästyskään.

  Timppa

  On useamman ammunnassa joskus ongelmia.  Kerran meidän porukassa kaveri ampui vasan ja sitten emon.  Vasa olikin saanut vain säkäosuman ja nousi pystyyn.  Siten sekin ammuttiin, mutta syntyi pieni hässäkkä.

  Olin kerran pomona.  Meillä oli kaatamatta vasa ja aikuinen.  Kaveri ilmoitti radiolla ampuneensa vasan ja emä jäi odottamaan.  Sanoin, että ammu se emäkin.  Saadaan homma loppuun.  Ampui emänkin, mutta se ”vasa” olikin mullikka ja meillä oli ammuttu siis liikaa.  Onneksi oltiin yhteisluvassa ja se mullikka kelpasi jollekin muulle porukalle.

  Kerran kaveri ampui kaksoisvasat, mutta siinä rytäkässä haavoitti emääkin.  Onneksi oli lunta maassa ja pystyttiin seuraamaan jälkeä.  Minä ammuin sitten sen haavakon.

  Varmempi siis ampua yksi kerralla.

  Gla Gla

  Puuki: ”Aiheesta kirjotetut ”lukemiset” ja todellisuus ei läheskään aina kohtaa ihan kohdilleen. Eikä siitä tee poikkeusta hirvenmetsästyskään.”

  Ei aina onnistu, mutta silti ajatus on varmaan hyvä. Ilman pyrkimystä tuohon periaatteeseen lopputulos olisi paljon huonompi.

   

Esillä 10 vastausta, 951 - 960 (kaikkiaan 1,002)