Keskustelut Metsänomistus Metsästys

Esillä 10 vastausta, 961 - 970 (kaikkiaan 1,002)
 • Metsästys

  Merkitty: 

  Itse aion jatkos sekä itseni tyttöni ja viime aikaisten amerikan tapahtumien vuoksikin kieltää aseiden kantamisen omistamillani mailla,ruokaa kyllä saa kaupasta ja tukea sossusta,mutta mun mailta sitä ei haeta enää.

 • Visakallo Visakallo

  16.6. 2022 Helsingin Sanomissa on harvinaisen hyvä artikkeli vieraslaji valkohäntäpeurojen ruokinnasta ja niiden suuresta lukumäärästä, sekä vähän muistakin hirvieläimistä. Aiheutuvista vahingoista kerrottiin myös. Peurojen ruokintaan käytetään vuosittain lähes 18 miljoonaa kiloa viljaa ym. Jutussa todetaan, että hirvieläinkannoista päättävät käytännössä vain metsästäjät, eikä niistä päätöksistä voi valittaa mihinkään.

  Gla Gla

  Kiinnostava seurata luontoväen suhtautumista metsästykseen, kun SLL teki rajun ehdotuksen vhp:n hävittämisestä. Tähän saakkahan on ollut valloillaan mielipide, jonka mukaan petojen pitää pitää kurissa peurakannat.

  Supikoirien pyynnin vapauttamisen yhteydessä oltiin huolissaan osaamattomien oikeudesta tappaa eläimiä ja olipa Vihreässä langassa jopa kirjoitus siitä, miten supikoiran status vieraslajista pitäisi poistaa. Perusteena se, että laji on sopeutunut tänne hyvin.

  Kun nyt luontoväen hyväksymät asiantuntijat ovat samaa mieltä metsätalouden harjoittajien kanssa peurakannan vaikutuksesta luontoon, tilanne on poikkeuksellinen. Toki luontoväki tekee kaikkensa säilyttääkseen peräeron uusiutuvan raaka-aineen kestävään tuotantoon, joten vetoapua pyrkimyksessä positiiviseen kehitykseen ei liene jatkossakaan luvassa.

  Per Ä Reikäs

  Jahti kausi kohta pian koittaa, syytä kuitenkin tarkistaa millä luvin?

  Onko koko perikuntien osakkaiden allekirjoitukset, vainko vain yhden.

  Laki on laki.

  Per Ä Reikäs

  Luvaton Metsästys poliisi asia aina.

  Vain marjoja&sieniä saa poimia, tosin ei niitäkään kiinteistöveron alaisilta mailta, saati  sitten viedä kettuja ja susia hyi hyi

  Per Ä Reikäs

  Ketun&oravan&suden, saati hirven nahkoja EI Pärre mailta haeta, muilla mailla toimitte, sopimuksienne mukaisesti Ok👍🙂

  Per Ä Reikäs

  EDIT Omilta mailtatani ketun, kettua, mitään muutakaan saa ampua.

  Per Ä Reikäs

  EDIT

  Gla Gla

  Eipä Pärren kirjoittelu tänne kovin kurinalaisen kasvatuksen tuotokselta vaikuta. Alkaen nimimerkin valinnasta.

  Per Ä Reikäs

  EDIT

  Per Ä Reikäs

  EDIT

Esillä 10 vastausta, 961 - 970 (kaikkiaan 1,002)