Keskustelut Metsänomistus Metsät /sijoitusrahastot

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 209)
  • Metsät /sijoitusrahastot

    Merkitty: 

    Näissä tärkeintä on voiton maksimointi.Samalla metsämme voivat päätyä minnepäin maailmaa tahansa.Näissähän käsittääkseni verotuskin on keveämpää.Metsävähennys samaa kuin yksityisillä.

    Kohta siis metsämme kuten monet muutkin täälltä on myyty ulkomaiseen omistukseen.Mikä meitä suomalaisi vaivaa emmekö osaa olla ylpeitä omastamme.Tällä menolla meitä ei ole.Toivotavasti metsämme ja maaomistuksemme jatkossa säilytetään itsellämme.

    Mitä mieltä vai eikö väliä.

  • Planter Planter

    Kun tuolla verottajan sivuilla sanotaan, että avoin sijoitusrahasto on verovapaa tuloverosta, niin se kai tarkoittaa, että kun Op metsärahasto myy puuta UPM:lle, niin se ei maksa puun myyntitulosta veroa?

    Miksi rahaston kannattaisi rakentaa jokin viritys, että pääsee verovelvolliseksi maksamaan veroa ja hyödyntämään verovähennystä, koska lopputuloksena olisi pienemmät nettotulot.

    Veroa maksaa rahasto-osuuden omistaja saamastaan tuotosta, mutta metsävähennystä hän ei tietenkään saa.

    Samalla periaatteella toimii yksityisille mahdollinen uusi osakesijoitustili. Kun myyt tilillä olevia osakkeita voitolla, et maksa veroa voitosta, vaan voit sijoittaa koko potin uudelleen toisiin osakkeisiin. Veron maksat kun nostat rahaa tililtä.

    Hämis

    Kuinka rahastojen päästökauppa metsätiloilla toimii ja miten asemoidaan yksityinen iso tai pienmetsänomistaja ?

    Scientist Scientist

    Onko hallitus siis poistamassa metsärahastoilta sellaista veroetua, jota niillä ei ole ollutkaan ? En nyt ihan heti uskoisi näin olevan. Kyllä kai tässä jotakin perustaa on kun tällä on laskettu säästöjä tulevan 100-150 miljoonaa. Ainakin aiemmin on näilläkin palstoilla kirjoitettu rahastojen veroeduista, jotka ei niille kuuluisi.

    Puuki

    No luulisi niillä jokin etu olevan , kun kerran ollaan sitä poistamassa. Ehkä metsävähennyksen pienellä myyntiverolla ottavat itselleen sen lisän jonka ulos maksettu osuus siitä saisi. Menoista voi tehdä ainakin vähennyksiä, kun on myyntiverotuksen piirissä.  Jos ei maksa veroa , niin ei voi tehdä tulonhankkimisvähennyksiäkään.  Jos menot vähennyksineen (poistot ym.)  on isompia kuin tilastoidut tulot, niin saa esim. alv-palautuksia.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hallitus päätti kehysriihessä rajoittaa metsärahastojen mahdollisuutta metsävähennyksen hyödyntämiseen ensi vuoden alusta. Huolta metsänomistajissa aiheuttaa maa- ja metsätalousministeriön budjettiin kohdistuva 35 miljoonan euron leikkauspäätös.

    ”Hienoa, että hallitus otti metsärahastojen maanhankinnan suitsemisen tosissaan. Nyt tehty päätös tukkii tuloverolain porsaanreiän, jolla myös metsärahastot ovat voineet hyödyntää metsävähennystä”, toteaa MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola.

    http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1384510

    Puuki

    Metsärahastot on voineet luultavasti tehdä metsävähennyksiä ja sillä saaneet rahastoon sijoitettavien tulojen tai ulosmaksettujen osuuksien verot norm. pienemmiksi.  Muiden rahastojen pääomatuloista pitää osakkaiden maksaa 30/34 % pääomatuloveroa. (Paitsi  yleishyödyllisyyden nimikkeellä olevat rahastot. )

    Planter Planter

    UB:lla rahastoja näyttäisi olevan limited partnership-muotoa, joka vastaa pitkälti suomalaista kommandiittiyhtiötä (KY), ja jossa rahaston hallinnoinnista vastuussa oleva yhtiö toimii vastuunalaisena yhtiömiehenä (general partner) ja sijoittajat äänettöminä yhtiömiehinä (limited partners). Näin rahaston kautta saadun tulon verotus tapahtuu pääsääntöisesti yksinomaan yhtiömiesten tasolla.Kommandiittiyhtiön yhtiömiehen oma verokohtelu taas voi vaikuttaa siihen, että tulo-osuus on tosiasiallisesti verovapaata.

    Näissä rahastoissa tulonmuodostus perustuu lähinnä irtautumisvaiheessa saatavaan luovutusvoittoon ja esimerkiksi osingonjakotilanteita on perinteisesti pyritty välttämään. Minimisijoitus näissä rahastoissa on tyypillisesti iso ja sijoittajia siten vähän. Ei taida olla kovin yleinen rahastomuoto. Tässä yhtiömuodossa yhteismetsäjärjestely ja sitä kautta metsävähennyksen käyttö saattaisi olla perusteltu ja jossain UB:n esityksessä sellainen näkyikin.

    Vaihtavat ehkä toimintatapaa, jos verotus muuttuu. Siihen 100-150 miljoonaan oli laskettu jotain muutakin, sillä tämä taitaa olla niin pienen porsaan reikä, ettei siitä miljoonia kartu.

    Kotimaisissa metsäsijoitusrahastoissa en näe mitään pahaa.

    oksapuu

    Ai kun olisikin kiva kun metsäpuolen verotus olisi tasapuolista, verotuksenhan pitäisi olla tasapuolista…

    Pistettäisiin vain sama vero kaikille jotka metsää omistaa. Olisi sitten kyseessä yksityinen MO, rahasto, yhteismetsä, yhtiö tai säätiö…

    Jostain kumman syystä nyt halutaan verottaa yksityinen MO pois markkinoilta…

    Panu Panu

    Ilmeisesti tuo hallituksen kaavailema metsävähennyksen leikkaus siis koskee yhteismetsiä, jotka ovat jonkinlaisen yhtiökuoren sisällä? Yhteismetsiä yleisesti tässä ei varmaan haluta rankaista. Tuskin on suurta ongelmaan jatkossa pudottaa tuo yhtiökuori pois ja toimia vaan yhteismetsänä. Jos yhteismetsää käytetään sijoitusinstrumenttina niin uudet tilat kannattaa ostaa osakkeiden nimiin, jotka siirtävät ne yhteismetsälle. Muuten menee 4% varainsiirtovero kahteen kertaan.

    Visakallo Visakallo

    oksapuu: ”Jostain kumman syystä nyt halutaan verottaa yksityinen MO pois markkinoilta…”

    Sitähän se reva-Kerttukin minulle keneili täällä yhtenä päivänä.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 209)