Keskustelut Metsänomistus Metsätalouden kannattavuus

Esillä 10 vastausta, 311 - 320 (kaikkiaan 325)
 • Mäyräkoira

  Jäi alle.

  Visakallo Visakallo

  Eteläisen Suomen hyvillä maapohjilla olevat hoidetut ja ajoissa harvennetut metsät näkyvät kasvavan melko hyvin. Tämän hetken hinoilla voi kuusikymppisissä kuusikoissa  päästä 40 000 euron / ha  (alv 0%) päätehakkuisiin

  Hämis

  En tiedä kuinka laskea, enkä ole oikein muuta tehnyt metsänhoidossa kuin tehnyt toimenpiteitä mahdollisimman hyvin ja ajoissa. Montaakin liian pieteetillä. Agrow:sta on puhuttu onko turha (n 100e/ha) ja pientä lisävaivaa istutuksessa. Yllätys oli kova kun kävin katsomassa tasan vuosi sitten istutettuja kuusia ( 2v ), pituutta 40 cm ja todella symmetrisiä eli kasvua tullut leveyssuuntaan myös tasaisesti. Samoja taimia laitoin samaan aikaan  lehtomaiseen peltoon eivätkä läheskään samassa kunnossa kuin nämä.

  Istutustiheydet on luokkaa 2200-2500 runsailla pohjilla , taimikeppejä laitetaan yms. Mutta uskon että palkinto tulee aikanaan. P.s onhan sitä ilmaista taimiainesta sirkkataimista tulkut todella hyvin tänä vuonna ainakin pirkanmaalla…

  Per Ä Reikäs

  Korpien kyyneleetkin haihtuvat näillä säillä, metsät kasvanevat kuitenkin.

  Timppa

  Pitäisikö meidän lähettää Putinille kukkasia kiitokseksi Suomenkin metsätalouden edistämiseksi tehdystä työstä?

   

   

  TTL

  Aloin miettimään edeltä Visakallon  40000 euroa/ha päätehakkuusta.

  Parhaat tarjoukset on olleet kuusikosta noin 70 euroa motti runkohinnalla ja risuineen. Tämä oli viime vuonna. Runkotilavuus voi hyvin hoidetussa metsässä olla suurempi kuin tuossa tarjouksen metsässä ja nyt ilmeisesti runkohintatarjoukset ovat muutaman euron korkeampia. 75 euroa risuineen voisi olla tällä hetkellä katto.

  Sitten pitäisi hehtaarilta löytyä vielä n 530 kuutiota kuusta. Tällaisia hehtaareita varmasti löytyy, mutta uskoisin, että harvahkosti.

  Kyllä tuo mahdollista on, mutta 60 v kuusikoista ei varmastikaan prosenttia Etelä-Suomessa yllä noihin hintoihin.

  Visakallo Visakallo

  Kuten olen aiemmin kertonut, hyvien maapohjien hoidetut ja ajoissa harvennetut kuusikot tahtovat yllättää kasvuillaan. 600 mottia kuusikoiden päätehakkuuissa ei enää ole kovin harvinaista. 75 euron mottihinnoilla mennään jo yli neljänkympin. Lisäksi tulee vielä puolitoista tonnia kuiduista. 60 vuoden kiertoajan 800 motin kokonaismottimäärä on siten saavutettavissa ilman mitään ihmetekoja. Ajallaan tehdyt toimet riittävät.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  http://www.metsalehti.fi/kolumnit/rahapuu-olen-huolestunut/#23e3039d

  Itse olen enemmän huolestunut jatkuvasta puun hinnan halpenemisesta enkä siitä myyvätkö metsänomistajat tarpeeksi puuta mikä on ihan tärkeä asia sekin. Jos puun myynti teollisuudelle ei enää tulevaisuudessa näyttäydy kannattavimpana vaihtoehtona, puut myydäänkin hiilimarkkinoille tai suojelumarkkinoille.

  Petkeles Petkeles

  Huolensa kullakin. Tuossahan saattaisi käydä niin, että markkinatalous toimisi. Kepupoliitikoille tämä lienee painajaismaista, mutta kuten Jykä toteaa ”siihen eivät kotimaisten politiikkojen mielipiteet vaikuta”.

  Jätkä

  ”Tehometsätaloudessa” 600 kiintoa päätehakkuussa merkitsee melko varmasti sitä, että runkokohtainen kasvu on jo hidastunut sen takia, että ”Eväät maaperässä” ovat tulleet rajoittavaksi tekijäksi, varsinkin, jos metsätyyppi ei ole OMT tai OMAT.

  Voisi lopullinen laskelma näyttää enemmän plussaa, jos siinä kuusikossa olisi takaistu yläharvennus sen yhden kerran siinä vaiheessa, kun puusto on vielä kl kolmosta. Jo 400 kiintoa /ha tukkia, on niin paljon pääomaa, että kasvun pitää olla valtava, että pääomalle tulisi katetta vertailukelpoisesti.

Esillä 10 vastausta, 311 - 320 (kaikkiaan 325)