Keskustelut Metsänomistus Metsätalouden kannattavuus

Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 430)
  • Metsätalouden kannattavuus

    Otetaanpa uusi ketju kun kannattavuus liittyy nyt jo kahteen keskusteluun: monimuotoisuus (metsäsertifiointi) ja jatkuvapeitteinen kasvatus. Linkin artikkelissa on haastateltu metsänomistajia Päijät-Hämeen alueelta – eli maamme parhaalta puuntuotantoalueelta – siitä miten he hahmottavat kannattavuuden.

    ”Haastatellut metsänomistajat mainitsivat runsaasti erilaisia kannattavuuden mittareiksi tulkittavia arviointitapoja, joiden perusteella kannattavuuteen suhtautumisessa voitiin erottaa kuusi perustyyppiä: absoluuttiset, suhteuttajat, tulojen turvaajat, riskin tiedostajat, arvon mittaajat ja markkinattomat.”

    http://www.metsatieteenaikakauskirja.fi/pdf/article5966.pdf

  • Jovain

    Tämä oli tuolta AJ:n linkistä, Ketolan talouskoulusta, realiaikaisesta puun hintakehityksestä 30 vuoden ajalta. (30.11.2021, 14:23)

    aegolius

    Ok, kiitos vastauksesta. Ymmärrän sitten vaan ”vapaan pudotuksen” vähän eri tavalla ja nopeampana muutoksena.

    Metät kunnossa!

    Innolla jään odottamaan Puu Hastelijan tämän päivän päivitystä. Miellyttävää miten monin eri sanankääntein tuloksellisen metsätalouden mahdollistamaa elämän huolettomuutta voi nauttia!

    Tolopainen

    Se ihmetyttää, että kuitupuun hinta on ollut vuosikymmeniä sahaavassa laskussa, että en sanoisi vapaassa pudotuksessa.

    jees h-valta

    Nyt olisi vahvoilla sellainen puunostaja joka antaisi takuun ensiharvennuskuidun hinnaksi aivan kuten minulle annettiin aikanaan haapakuidulle takuuhinta kaksikymmentä vuotta sitten. Taimien myyntinsä yhteydessä voisivat metsäyhtiöt alkaa kilpailla tässäkin.

    Puuki

    Mihin indeksiin se eh:n kuitupuun takuuhinta pitäisi olla sidottu ? Takuuhinta on ollut se  n. sama hinta olipa vuosikymmen mikä tahansa.  Parempi olisi leimikkokohtainen muuttuva hinta joka vaihtelee korjuukustannusten mukaan, ja lähempänä maailmanmarkkinahintaa kuin tähän asti on ollut.

    Ku-kuidun reaalikantohinta on pudonnut 20 v:ssa n. 35 %.  Pidemmällä aikavälillä aika paljon enemmän.  Siinä samalla se on pudonnut myös Jessen haapakuidun takuuhinta. Mutta mitäpä niistä, pääasiahan on että tuppi heiluu ja kauppoja saadaan aikaan jne.

    Tolopainen

    Jessen haapakuidun hintaan ei pysty edes inflaatio, niin on betonoitu.

    jees h-valta

    Niin, minä tai tuskin Puukikaan voi mitään sille että kuusikuidun kuten kaikkien muidenkin kuitujen hinta näyttää soljuvan edelleen sen vuosi/euro kasvatuspalkkiolla. Haavassa vain on se etu että sitä kasvoi kahdessakymmenessä vuodessa hiukan toisenlainen määrä/ha kuin kuusikuitua esim. vastaavassa ajassa. Ja toisekseen, se haavan hintakin on nyt vielä kuuskuidun kautta hinnantarkistusessa mukana koko vuoden. Kauppoja saadaan aikaan ja voitolla eletään, heiluu mikä heiluu Puuki!

    mehänpoika

    Tulevaisuudessa ehkä suurin uhka raakapuun hinnalle on mahdollinen tuhopuiden pakkomyynti. Se koskisi metsien kuusettumisesta johtuvia kuusikoiden hyönteis- ym. tuhojen vuoksi tehtäviä hakkuita.

    Pääsyyllinen tulevaan tilanteeseen on jo pitkään toteutettu virheellinen hirvieläinpolitiikka, jossa metsille aiheutettuja tuhoja on vähätelty ja hirvistä koituvia hyötyjä liioiteltu.

    Teufelin Zumi

    Pitäisiköhän tuolle sitten tehdä jotakin. Luulen että hirvet eivät lue tätä palstaa, joten tänne kirjoittelu on turhaa.

Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 430)