Keskustelut Metsänomistus Metsätalouden kannattavuus

Esillä 10 vastausta, 421 - 430 (kaikkiaan 430)
 • Metsätalouden kannattavuus

  Otetaanpa uusi ketju kun kannattavuus liittyy nyt jo kahteen keskusteluun: monimuotoisuus (metsäsertifiointi) ja jatkuvapeitteinen kasvatus. Linkin artikkelissa on haastateltu metsänomistajia Päijät-Hämeen alueelta – eli maamme parhaalta puuntuotantoalueelta – siitä miten he hahmottavat kannattavuuden.

  ”Haastatellut metsänomistajat mainitsivat runsaasti erilaisia kannattavuuden mittareiksi tulkittavia arviointitapoja, joiden perusteella kannattavuuteen suhtautumisessa voitiin erottaa kuusi perustyyppiä: absoluuttiset, suhteuttajat, tulojen turvaajat, riskin tiedostajat, arvon mittaajat ja markkinattomat.”

  http://www.metsatieteenaikakauskirja.fi/pdf/article5966.pdf

 • Perko

  A J, niin mitä saa olla  laskuissa mukana? kerroin jo niistä ”viidenkympinhiihdoista”   palanneista ja  sijoitusneuvonnan uhreista sais trilogian mutta ei heistä kerrota. Eihän he  loppupään  tulijat paljon kertoile; esm Seppo Räty .  En aio lopettaa heti, muistiini on jäänyt vääryys, ja katkeruus .   Yrittämisen  pitäisi olla rehtiä, etenkin kun on olemassa neuvonnat ja yhteiskunnaltavalvojat  taimenpaikallekin yksityismetsään.   Yksinkertaisempia juttuja luulis olevan  valvoa oikeudenmukainenverotus ja virheen korjaus.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  En osaa kuulemma vastata oikein, niin en sitten vastaa Perkollekaan. Lue Perko kirjasta Metsänkasvatus (Metsäkustannus).

  Perko

  A J  ,”Metsälehden osaavalle toimitukselle pitää ehdottaa aiheita joita ei ole vielä tarpeeksi käsitelty. ”

  Toimittajat tuskin keskeyttää ” kassarateroittimien ” vertailun.  Lehti on vasta kovasinkulttuuriin siirtynyt mutta ei ole  ehkä  vielä kaupankäyntiin valmiina pureutumaan saattaa sponsorointi heiketä.

  Rane

  ”muistiini on jäänyt vääryys, ja katkeruus . ”

  Sitä se jk:n tuulenkaatojen korjaaminen teettää…

  Perko

  Ei verottaja puhaltanut puita nurin se haki rahat oli puita tai ei.  Asta tai Veerakan ei tiennyt j-kasvatuksesta.  Ei  juuri ollut kellään tietoa jk:n hyödyistä, vain Rane kaukaa viisaana  puhui jo fuusiosta ja  jatkuvasta kasvatuksesta.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Täällä on nyt ainakin 4 ketjua kannattavuudesta, mutta nostan esiin tätä vanhintakin. Löysin kirjahyllystäni Metsäkustannuksen opuksen vuodelta 2015 nimeltään Kannattava metsätalous, työopas. Aika hyviä laskentaesimerkkejä ja periaatteita sisältävä. Myös muita hyviä oppaita samassa sarjassa nimeltään ”Hyvän metsänhoidon suositukset”. Mutta jospa ne ovat kootussa muodossa toukokuussa ilmestyvässä kirjassa.

  Hämis

  Hyvää juhannuspäivää. Itsellä taas aika kinkkinen pikku tilakauppa. Asuinpaikkani ja kahden metsätilani lähinaapuri myy taloaan jossa sellainen reilu tontti,että myisi minulle n 1,2 ha mt/omt pohjaa. Koko ala tulisi 5 ha tilan yhteyteen liitettyä ja saisin yhteyden isompaan  yksityistiehen tämän 1,2 ha kautta. . Hintapyynti 3500 ja muut kulut (lohkomis ja kauppa) päälle niin ollaan taas yllättäen 5000e. Alueella ei muita arvoja, aurinko paistaa suurimman osan päivää esteettömästi, multa pohjaa.  Ala on hakattu talvella,risut kerättyja istutettu kuuselle. N, 0,2 ha on hakkaamatta menisi energiaan ja kuluineen istutus +-0.  Metsätilani siinä vieressä tosiaan 5 ha josta  1m – 2m istutuskuusikko omt/mt. 1 ha noin 130 m3 koivua jonka voisi myös kaataa ja laittaa uutta tulemaan.

  Kysymys : kuinka perustelette itsellenne näitä välillä epätoivoisen oloisia tilakauppoja kannattavuuden saamiseksi plussalle.  P.s aina on sanottu että olisi kannattanut silloin aikanaan ostaa….

  Nostokoukku

  Sellaista kannattaa aina ostaa jonka valmistus on lopetettu.

  Panu Panu

  Tuossa voi perustella lähinnä sillä, että saa turhan pientä 5ha tilaa kasvatettua ja jonain päivänä vähän isompia puukauppoja paremmalla hinnalla. Lannoituskin onnistuu helpommin isommalle tilalle. Jos tila olisi valmiiksi 10+ha niin ei varmaan tuolla hinnalla kannattaisi laajentaa, tuossa tilanteessa ehkä jos on irrottaa rahaa.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Asiahan on niin, että pelkällä kannattavuus kriteerillä ei kauppoja kannata tehdä. Itse en pikkulänttien kohdalla koskaan varsinaista kannattavuutta suuremmin pähkäile. Kerrankin ostin kalliin tilkun, jotta sain hyvän kääntöpaikan. Kysyjän tapauksessa tiemahdollisuus kunnon tielle on asia, jolle kannattaa mahdollisesti hyötyä laskea. Todennäköisesti toista tilaisuutta ei tuppaa tulemaan, jolloin saattaa vuosien perästä kaduttaa tekemätön tiluskauppa.

Esillä 10 vastausta, 421 - 430 (kaikkiaan 430)